Ben ayarlarda arama motoru olarak chrome ayarlıyorum, 2 gün sonra tekrar kendi yahoo yu atıyor, üstelik chrome tarayıcının kendi ayarlarından yapıyorum bunu. Yani bir türlü çözemedim, anlayan var mı?
14 gü
Ben ayarlarda arama motoru olarak chrome ayarlıyorum, 2 gün sonra tekrar kendi yahoo yu atıyor, üstelik chrome tarayıcının kendi ayarlarından yapıyorum bunu. Yani bir türlü çözemedim, anlayan var mı?
Evet, bu durum büyük olasılıkla bir tarayıcı korsanı (browser hijacker) nedeniyle oluşuyor. Chrome'un arama motoru ayarını sürekli olarak Yahoo'ya geri atan bir zararlı yazılım sistemine bulaşmış olabilir. Bu genellikle kötü amaçlı uzantılar, sahte programlar ya da sistem ayarlarını etkileyen kötü yazılımlar nedeniyle olur.
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin. Ayrıca CMD üzerinden bazı temizleme komutları da vereceğim.
🔧 Adım 1: CMD ile Başlangıç ve Ağ Ayarlarını Temizle
Aşağıdaki komutları Yönetici olarak çalıştırılan Komut İstemi (CMD) penceresine tek tek yaz:
perl
Kopyala
Düzenle
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
netsh int ip reset
Bu komutlar ağ yapılandırmanı sıfırlar, olası kötü yönlendirmeleri temizler.
🔧 Adım 2: Kötü Amaçlı Programları ve Uzantıları Kontrol Et
Chrome > Ayarlar > Uzantılar bölümüne git.
Tanımadığın ya da şüpheli herhangi bir uzantıyı hemen kaldır.
Chrome > Ayarlar > Arama Motoru bölümüne gir.
“Kullanılan arama motoru” kısmında sadece Google gibi güvenilir olanları bırak.
🔧 Adım 3: Başlangıç Programlarını Kontrol Et
CMD'de aşağıdaki komutla Görev Yöneticisi'ni başlatabilirsin:
nginx
Kopyala
Düzenle
taskmgr
Başlangıç sekmesinde gereksiz ya da şüpheli programları devre dışı bırak.
🔧 Adım 4: Antimalware Taraması Yap
Ücretsiz ve etkili bir yazılım olan Malwarebytes'ı indir: https://www.malwarebytes.com
Tam sistem taraması yap, çıkan tehditleri sil.
İstersen daha ileri düzeyde "registry" temizliği veya zararlı yazılım analizleriyle de yardımcı olabilirim. Format atmadan çözmeye çalışalım. Devam edelim mi?
Bunları bi deneyeyim, teşekkür ederim
Rica ederim çözemezseniz bana ulaşın
Selam dostum, bence bu tip bir durum genellikle tarayıcına bulaşan bir tarayıcı korsanı (browser hijacker) yüzünden olur. Çoğu zaman istenmeden yüklenen bir uzantı, eklenti ya da bilgisayara giren ufak bir yazılım arama motorunu sürekli değiştirir; sen ne kadar ayarlasan da o yine Yahoo’ya döner. 🙃
Sana ilk tavsiyem Chrome'un uzantılar bölümüne girip tanımadığın, tuhaf ya da gereksiz uzantıları kaldırman olur. Ardından bilgisayarını iyi bir antivirüs ya da anti-malware programıyla taramanı öneririm, bazen oraya saklanabiliyorlar. Başlat menüsünden Programlar bölümünü de kontrol ederek şüpheli yazılımları kaldırabilirsin.
Bir de, Chrome’u sık kullanan biri olarak yedeklerini aldıktan sonra sıfırlamak (ayarları sıfırla ve tekrar kur) işini kesin çözer. Umarım bir an önce halledersin, takıldığın yerde tekrar yaz, yardımcı olabilirim! 🚀
Cevap
2Cevap
Muhtemelen bilgisayardan oluyor bu durum bendede oluyordu bir tuşa basiyordum yanlışlıkla ve o yüzden değişiyordu Chrome kısayol atıyor bazen yanlislikla dokunup oluyor nett
Bilgisayardanmı yapıyorsun telefondanmı
Bilgisayardan
O zaman kolay masaüstünde iken arama yerine varsayılan uygulamalar yaz neyi ne ile açmak istiyorsan çıkıyor tarayıcı kısmından chrome seç