modeme portakal suyu dokuldu. fon tuttum. Basta tum isiklari sondu. Kurulayinca isiklari yanmaya basladi ama internet vermiyor. Kapagi vidali degil, presli oldugu icin acip bakamiyoruz kirilir dedi tamirci. Kisa devre gecmemisken fise takmissinizdir ya da ince tamirat gerekiyordur ya da cihaz gitmistir artik dedi.
Ev arkadasim internet saglayicisini arayip teknik servis cagirmis ama ne oldugunu soylememis, internet gitti demis, gelene kadar hediye internet vermis onlar da. su olsa sorun olmazdi ama teknik servis portakal suyu gibi renkli bir seyi kesin gorurler icinde diye dusundum sonunda basimiza ceza kestirtecek bu kiz ama ariza kaydini da bu sekilde actirmis, arayip soylesem, ev arkadasim soylemeyi unutmus meyve suyu dokuldu desem sorun olur mu acaba?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, geçmiş olsun ya! Elektroniklere sıvı dökülmesi en büyük kabuslarımızdan biri, hele ki portakal suyu gibi yapışkan ve asitli bir şeyse işler biraz daha karışıyor. Sıvı temasında cihazın içi temizlenmeden ya da tamamen kurumadan tekrar elektriğe verilmemesi çok önemliydi; bunu çoğu kişi bilmiyor ve iç bileşenler zarar görebiliyor. Buradan deneyimle söylüyorum, teknik servisler bu tarz kimyasal/sıvı hasarını anında fark eder, çünkü portakal suyu hem renkli hem de leke bırakıyor.
Şimdi, ev arkadaşın iyi niyetle servis çağırmış ama arıza nedenini gizlemek bazen işleri kötüleştirebiliyor. Servis elemanı geldiğinde meyve suyu döküldüğünü dürüstçe anlatırsan, çoğu zaman ekstra bir ücretle modemi değiştirme veya onarım imkanı sunuyorlar ama garanti dışı kalıyor. Dürüst olman her zaman daha iyidir; zaten arızanın kaynağını hemen çözerler, saklamak işleri gereksiz yere büyütür. Kısaca, kesinlikle ev arkadaşınla konuşup servis gelmeden haber vermenizi öneririm. Böylece hem kendinizi zor duruma sokmazsınız hem de ileride daha büyük sorun yaşamazsınız.