Fotoğraflarınızı nasıl yedekliyorsunuz? ıcould satın alanlar ya da bilgisi olanlar, yardım lütfen?

Arkadaşlar iCloud satın alsam sadece bir aylık abone olup bütün fotoğraf ve videolarımı yedekleyip sonrasında o aboneligi iptal etsem fotoğraflarımı tekrar erişmek istediğimde tekrar ücretini yaptırıp erişebiliyor muyum yoksa siliniyor mu yedeklediklerim? ne yapmalıyım bilemedim 3-4 ay sonra fotoğraflarım silinir mi iCloud üyeliği yapıp sürekli ücretini ödemek istemiyorum gider onun yerine hafıza kartı alırım ama hafıza kartında ise fotoğraf kalitesinin düşme olasılığı var ya da kartın bozulma ihtimali var.. şu fotoğraf işine bir türlü çözüm bulamadım kullandığım telefon iPhone 15 256 GB ve telefonun 200 gb‘ı fotoğraf ve videolarla dolu sırf bunun için MacBook Pro aldım o da 256 GB onu da doldurdum. Fotoğrafçı olmanın hazin sonu galiba.. ya da MacBook‘umun hafıza alanını yükseltbiliyor muyum? Ya da bana güzel bi 1TB hafıza kartı önerebilir misiniz bütün varımı yoğumu oraya atayım 😂 piksel içeriği bozulmasın olduğu gibi aktarsın istiyorum..
Fotoğraflarınızı nasıl yedekliyorsunuz? ıcould satın alanlar ya da bilgisi olanlar, yardım lütfen?