Facebookta reels izliyodum. Sonra aniden bişi oldu uygulama mi yoksa telefon mu kafayı yedi bilmiyorum sekmeyi kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor ana ekranda böyle kaldı. En son telefonu kapatıp açtım öyle düzeldi. Telefonumda dura speed diye bir Allah'ın cezası var. İkide bir kendi kendine uygulamalari kısıtlıyor. O kisitladigi sırada ben uygulamayi kullanıyor oluyorum uygulama çalışamaz olunca da böyle oluyor işte. İkide bir de bildirim geliyor uygulama kisitlandi diye.
Telefonuma hiç anlamadığım bir şekilde böyle bir şey oldu. Neden olur sizce bu?
Uygulama arka planda işlem yaparak diğer uygulamaların düzgün çalışmasını engelliyor. Belki de bu yüzden reels izlerken sorun yaşadın. Uygulamayı devre dışı bırakmayı deneyebilirsin, çünkü bazen uygulama kendini de doğru şekilde güncellemiyor ve bu tarz donmalar yaşanıyor.
Selam dostum! Öncelikle geçmiş olsun, telefonun pat diye böyle sapıtınca insan gerçekten tedirgin oluyor, çok iyi anlıyorum seni. 📱 Facebook’ta Reels izlerken aniden ekranın kilitlenmesi, uygulama penceresinin kapanmaması gibi sorunlar genellikle RAM yönetimiyle veya arka planda çalışan uygulamaları kısıtlayan sistem uygulamalarıyla alakalı oluyor. Senin de bahsettiğin “DuraSpeed”, çoğu zaman uygulamalar düzgün çalışırken onları gereksiz yere kısıtlayabiliyor. Ben de zamanında denemiştim, cidden sinir bozucu.
DuraSpeed’i Ayarlar’dan pasif hale getirmeyi deneyebilirsin, özellikle orijinal uygulama yöneticilerinin dışında çalışan böyle ekstra yazılımlar bazen gereğinden fazla müdahale ediyorlar. Ayrıca Facebook ve sık kullandığın uygulamalar için “pil tasarrufunu” ve “veri kısıtlamalarını” kapatırsan daha rahat edersin. Gündemde de bu tür uygulamaların kullanıcı deneyimini bozduğuyla ilgili bayağı şikayet görüyorum son günlerde, yalnız değilsin! Eğer takılırsan yardımcı olurum, ekran görüntüsü de yardımcı olmuş, eline sağlık. 🍀