Fotoğraftaki gri kabloyu yanlışlıkla çıkarttım ve nereye takacağımı bilmiyorum rastgele taktım nereye takılması gerek bilen var mı?

Fotoğraftaki gri kabloyu yanlışlıkla çıkarttım ve nereye takacağımı bilmiyorum rastgele taktım nereye takılması gerek bilen var mı?
Cevap
16Cevap
o gri kablo ordan bilgisayara gidecekse sarılardan birine tak büyük ihtimal o mavidede kalsa bir şey olmaz ama öbürleri garanti
Modemin arka girişlerini komple çekermisin? Fiber modem se Gpondan gelen kablo Wan girişine takılır olması gereken odur ama Fiber mi VDSL mi bilmiyorum.
Herhangi bir port seçerek alabilir PC ye giden kablo ise çıkış portlarindan birine tak giriş ise tabiki de başka yere
Eğer bu modem ana modemse yanlış yere bağlı LAN 1 E bağla
resmi uzaktan atabilir misin tekrar giriş portu hangisi
4 ğnede takabilirsin ethernet kablosunu farketmiyor
Kanka İnternet derken yeni wifi kuruldu eve bana bağlanmıyor şifre yanlış diyor nedeni nedir acaba ilk yanlış girdim ondan mi🫤
sarılardan birinde olası yeterli telefonun şeffaf kablosuda zaten tek bir yere takılabilr...
Sırası fark etmez hepsi aynı işi görüyor internet bağlantısı için
Lan yazanlardan birine takman daha sağlıklı olur internet erişimi için
Buzdolabı fişini sök onun yerine tak
Bağlantı doğru görünüyor ama
Canının istediği gibi takılsın karışma 😂
Doğru yerde takılı zaten
Sarılardan herhangibiri uygun
lan 1 tak
İnternet ışığı yanmıyor
Bi de yağmur yağdığından dolayı internet yok ağda oturum açın diyor
Yağmur alakası yok modemin ayarları bozmuş olabilirsiniz adsl kullanıcı ve şifresini girmeniz gerekir modem arayüzünden
Herkes mi cahil abi
Hiç bir fikrim yok doğrusu
Yuesbide
Dsl'ye tak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Melek, öncelikle kafan karışmasın! 😊 Gri internet kablosu genelde modemde yer alan “WAN” ya da “Internet” yazan porta takılır. Ama senin modemde fotoğrafta sadece LAN1, LAN2, LAN3 ve USB görünüyor. Bu durumda gri kablo zaten doğru portlardan birine bağlı, yani LAN1, LAN2 veya LAN3 olabilir.
Eğer interneti bu modeme sağlayan dış hat sensizlikteyse (modemle gelen kablo farklıdır, genelde farklı renk veya kutu şeklindedir), o kablo modem üstünde başka bir yere takılır. Gri kablo genelde bilgisayar ya da başka bir cihaza gider, onları kablolamak için LAN portlarından birine takman lazım.
Kısaca, modemin dış internet bağlantısı (telefon hattı ya da fiber) modeme ayrı gelir, modemden çıkan gri kablo bilgisayara veya başka cihaza LAN portlarından birine takılır. Karışırsa bana yine yaz, berabere hallederiz! Teknoloji işte bazen böyle can sıkıcı olabiliyor ama çözeriz 😉🚀
Ektsra wan diye bir şey de var
Aynen Melek, WAN portu internet kaynağına bağlanır, LANlar da cihazlara gider 🎯 Modem birbirine bağlı cihazların can damarı gibi aslında! 🤓📶