İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Cat6 kablo için HES, Ecolan , Erse , Reçber, Kabelsan , Nexans, ETK, 2m, canovate, netlink. Bunlardan kesene uygun olanı al. PE kodlu 23 awg kablolar kayıpsız sorunsuz işini görür.
Tüm markalar içerisinde PE kodlu 23awg olanları , özellikle dış ortamlarda kullanacaksan önerdim. Ama diğer tüm iç mekanlarda kullanım için bu markaralara bak kesene uygun olanı seç. 20 metresi 20 lira olan kablolarda internet olarak sorun yaşarsın. Yıpranması çabuk olur. Bir süre sonra yine kablo almak zorunda kalırsın. 24awg kablo var mesela , fiyat olarak en uygunu bu var. 23 awg kodluya göre 10% perfrmans kaybı yaşayabilirsin ama 23 awg ler pahallıdır biraz. www.hepsiburada.com/dark-20mt-cat6-cu-awg24-7-utp-gri-network-kablosu-dk-cb-nt6u2000g-p-HBV000003NKOB Bu 20 metre olarak işini gayet iyi görür.
Şunuda söyleyeyim. 23 awg 24 awg farkında 10% fark var ama bu öyle abartılacak bir fark değildir ev kullanıcısı için. Profesyonel veya endüstriyel bir iş varsa hissedersin o 10% farkı. Awg dediğim olay, kablo içindeki tellerin çapıdır. Çap artarsa, telin direnci azalır. 23 awg kablo yüksek çapa sahiptir 28 awg düşük çapa sahiptir. Dolayısıyla 23 awg kablo daha az dirence sahip olacağından sinyal ve internet kalitesi çk daha iyi olur. Özellikle 40-50 metreden fazla kablo kullanımında 23 awg şiddetle tavsiye ederim.
Yani şimdi sen bana hangisini onerirsen direk onu Alicam ben öğrenci yurdunda 3 yan odadan cekicem de ki bana bunu bı kere alırsın onu alayım ya da üste attığın linktekini alicam
O zaman bunu alabilirsin sorun çıkarmaz. Rahatlıkla kullanabilirsin bunu. Diğerleri 300 lira 500 lira kadar tutar, değmez o kadar para. Mesafeyi iyi ölç al kullan.
En İyi Cevaplar