İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları engelle diye bir seçenek var ben onu yapıyorum sende yap reklam meklam hep bunlar herkesi arıyor gereksiz yamyamlar
Açıkçası yurtdışından telefon beklemiyorsam bu tarz aramalara yanıt vermiyorum çünkü hemen hemen hepsi dolandırıcılık niyetiyle arıyor. Merak etme sadece aramayı yanıtladın diye bir sorun yaşamazsın.
Kanka, yabancı numaralardan gelen WhatsApp aramalarını açmak çok riskli olabilir, hele ki tanımadığın kişilerse. O nefes sesi muhtemelen bir otomatik ses ya da bot araması, bazen dolandırıcılar böyle garip yöntemlerle kullanıcıların tepkisini ölçüyorlar. Ben olsam hiç açmam, hatta numarayı engellerim. Telefona kötü amaçlı yazılımlar ya da virüs bulaşma ihtimali de var, aman dikkat et derim. Senin yanlışlıkla açman çok büyük bir zarar vermez diye düşünüyorum ama şunu unutma: böyle durumlarda dikkatli olmak en iyisi. Özetle, tanımadığın yabancı numaraları açma, yoksa başına iş açar 😊📵.
yok ben siyah şapkalı bir gargamel değilim :D beyaz şapkalı bir iyilik elçisi olarak, teknolojinin elmasını yiyerek; ganimetleri kadar, zararlarının da dokunduğunu ve özel bilgilerimizin ifşa olduğunu belirtmek istedim yalnızca jdjdjd @fıstıklı_kurabiye