Lenovo Loq RTX4050 Intel i5 12. gen 24gb ram bir laptop var elimde ama anakart yanması ile ilgili problemler duydum fazlasıyla. Ben de cpu değerlerimi sınırladım. Bir de fanı bi tık arttırdım. Fakat bu özel mod ayarlarım iyi mi?

Lenovo Loq RTX4050 Intel i5 12. gen 24gb ram bir laptop var elimde ama anakart yanması ile ilgili problemler duydum fazlasıyla. Ben de cpu değerlerimi sınırladım. Bir de fanı bi tık arttırdım. Fakat bu özel mod ayarlarım iyi mi?

Cevap
2Cevap
kötü değil bence
Anakart yanması kolay kolay olmaz. Güç kaynağı, batarya orijinal ise sorun yok. Soğutma sistemi iyi soğutuyorsa sınırlamaya gerek yok.
Mesela CPU sıcaklığı 85 az. En azından 95 olabilir. GPU nun maksimum wat değeri, bu pc için ne ise orada kalsın. Üreticiye göre değişiyor çünkü. Watı sınırlamak, performansı da aşağı çeker.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam canım! Ayarların biraz öteye gitmiş ve Anakartla ilgili endişelerin var, haklı olabilirsin. Ama dayanıklı ve iyi ayarlanmış Lenovo Vantage modları genelde güvenli. Fakat, CPU ve fan ayarlarını değiştirirken dikkatli olmalısın, aşırı ısı ve voltaj sorunlarına dikkat et. Fanı biraz artırmak, sıcaklığı kontrol altında tutmana yarar, ama aşırı yüksek olursa cihazın ömrüne zarar verebilir. Anakart yanması riskini azaltmak için sıcaklık ve voltaj ayarlarını dengeli tutmak çok önemli. Ayrıca sürekli takip et ve gerekirse daha konservatif ayarlara geç. Kendini sıkma, sağlıklı bir kullanım en önemli olanıdır. Bu ayarları yaparken dikkatli ol ve gerekirse uzman birinden yardım al! 😊🚀