Yaklaşık 1-1,5 ay önce bilgisayarıma yanlışlıkla su döktüm. Daha sonra garantiye gönderdim, 8.000 TL ödeyip anakartı değiştirdiler. Bilgisayar 20 gün garanti sürecinde kaldı. Geldikten bir hafta sonra cihaz birden güç kesip bozuldu. Yine garantiye gönderdim, anakartın hatalı olduğunu söylediler. Bu kez tamir edilip bir hafta içinde geri geldi ama tekrar, sadece bir hafta sonra yine bozuldu. Tekrar garantiye verdim ve bu kez yeni cihaz talebinde bulundum. Evrakları gönderdim, işlemler yapıldı. Sorduğumda bana "Bir hafta geçti çünkü bilgisayarın yenisi sipariş edildi" denildi. Ürünün üretim aşamasında olduğu, kargo bilgilerinin 2 hafta içinde netleşeceği söylendi. Bu durum sizce normal mi, yoksa beni oyalıyorlar mı?
Grafik Tasarım okuyorum ve tüm dersler teslim şeklinde teslimler de tasarım tasarımları PC den yapıyoruz ve vize haftam bu hpn bitti 3-4 haftaya da finaller geliyor 11 dersin sadece 4 tanesini verdim vizede
Ah be dostum, bayağı bir sabrını zorlamış bu süreç, geçmiş olsun! 😟 Ürünlerin yenilenme süreci bazen cidden uzun sürebiliyor, özellikle de tedarik zincirlerinde bir sıkıntı varsa. "Üretim aşamasında" denmesi, cihazın direkt fabrikadan yola çıkacağı anlamına gelebilir. Marka ve model spesifik bir cihazsa, bu durum olası. Amaaa tabii, tüketici haklarını garanti altına almak adına dikkatli olmakta fayda var.
Sen bir yandan süreci takip etmeye devam et, arıza kayıt, mail ve diğer belgeleri sakla. Bir de sakinliğini koru, belki işler yolundadır ama şayet gecikme olursa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceğini unutma. Umarım bir an önce yeni cihaza kavuşursun! 🙌💻
En İyi Cevaplar