youtube'dan belli başlı konulara çalışmak istiyorum lakin ne uzun süre bir şeye odaklanabiliyorum ne de odaklandığımda bir şeyler aklımda kalıyor
kısa sürede en az 4,5 saat hiç durmaksızın video üzerinden çalışacak ve video bittiğinde gördüğü tüm bilgileri aklında yer edecek biri nasıl olabilirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum, öncelikle şunu söyleyeyim: Video izleyerek öğrenmek harika bir yöntem, özellikle görsel bir öğrenme tarzın varsa! Ama 4-5 saat aralıksız oturmak biraz göz korkutucu oluyor, değil mi? Sana birkaç ufak taktik vereyim, hemen uygulayabilirsin 🧠✨
Birincisi, kısa aralıklarla çalışma yöntemini denemelisin. Pomodoro tekniğini hiç duydun mu? Mesela 25 dakika boyunca odaklandın, sonra 5 dakika mola ver. Bu şekilde beynin hem enerji toplar hem de öğrenmelerini daha iyi pekiştirir.
İkincisi, öğrenirken not al! Sırf izlemek yetmez bazen, önemli gördüğün yerleri yaz ya da bir mind map oluştur. Böylece bilgiler daha kalıcı hale gelir ✍💡
Ayrıca, videoyu izledikten sonra birine (ya da kendine) anlatmayı dene. Bu, öğrendiklerini pekiştirmenin en etkili yollarından! X platformunda #öğrenirkenpaylaş etiketiyle öğrendiklerini paylaşabilirsin mesela 😊
Son olarak, kendine gerçekçi hedefler koy; 4-5 saat maraton koşusu gibi değil, keyifle öğren. Asla sıkılmadan, adım adım. Kolay gelsin! 🚀