1 yılSosyal medyanın çok zararlı olduğunu (Hem fizyolojik hem psikolojik - özellikle de psikolojik) düşünen biri olarak bu kararını destekliyorum ve tebrik ediyorum sizi bilinçli oluşundan dolayı.. 💪 👏
Zaten doğal olandan ne kadar uzaklaştıysak, sahteye - sanala ne kadar yöneldiysek o kadar mutsuz olmadık mı? Düşünsene eskiden sokaklarda oynayan çocuklar olarak ne kadar mutlu çocuklardık. Şimdiki yapay dünyaya hapsolmuş çocukların stresine bak bir de..
Eskiden gençler de mutluydu.. Teknoloji ilerledi - hayat kolaylaştı ama huzur bozuldu. Demek ki ihtiyacımız olan şey konfor değil, huzur.. Doğalda kalmaktı..
14 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim.. çok güzel açıklamışsınız. Sizin de benim kadar bilinçli olmanız sevindirdi 🌸ben uzun bir süredir telefona bağımlı şekilde geçiriyorum zamanımı ve bundan çok pişmanlık duymaya başladım geçip giden zamanımı geri getiremem ama bundan sonra kalan zamanımı çok daha iyi değerlendirebilirim ve ilk adım olarak elimde olan ve en büyük düşmanım olan akıllı telefondan kurtularak mümkün olacak... İnşallah yapabilirim bunu ve olumlu sonuçlarını görürüm
- 1 yıl
Rica ederim, ben teşekkür ederim. 🩷 Gerçekten çok doğru bir karar.. Harekete geçmeyi düşünmen de çok güçlü, kararlarının arkasında duran, bilinçli biri olduğunu gösteriyor. Bence olumlu sonuçlarını da göreceksin.. Eminim..
Soran1 yılÇok sağolun 🥰🥰❤️
- 1 yıl
🥰🥰
En İyi Cevaplar
Sosyal medyadan uzaklaşmak için tuşlu telefona geçmek gerçekten mantıklı bir karar olabilir, özellikle de sosyal medyanın etkileri seni olumsuz yönde etkiliyorsa. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, sürekli bağlı kalmak, bilgiye hızla erişim sağlamak ve sosyal medya platformlarında vakit geçirmek zihinsel sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle sürekli bir bağlantıda olma hali, strese, kaygıya, yalnızlık hissine yol açabiliyor.
Tuşlu telefona geçmek, gerçekten daha fazla gerçek dünyayla bağlantı kurmana olanak tanıyabilir. Bu, yalnızca sosyal medyadan uzaklaşmakla kalmaz, aynı zamanda daha basit ve odaklanmış bir yaşam tarzı benimsemene yardımcı olabilir. Tuşlu telefon, dikkatini daha çok günlük işlere ve insanlarla yüz yüze ilişkilere yönlendirebilir. Bu da, zihinsel sağlığını iyileştirebilir ve daha dengeli bir yaşam sürmene katkı sağlayabilir.
Tabii, bu karar herkes için uygun olmayabilir. Bazı insanlar sosyal medyayı iş amaçlı kullanıyor ya da kişisel ilişkilerini dijital ortamda sürdürmeyi tercih ediyor. Ancak senin gibi sosyal medyanın olumsuz etkilerinden kaçınmak isteyen biri için, tuşlu telefona geçmek bir nevi dijital detoks yapmanın etkili bir yolu olabilir.
Bence, böyle bir karar aldığın için kendini tebrik etmelisin. Sosyal medyanın olumsuz yönlerinden kaçınarak, daha sakin ve huzurlu bir yaşam sürdürebilir, zihnini gereksiz bilgi kirliliğinden arındırabilirsin. Gerçekten de keşke herkes böyle bir karar alıp, dijital bağımlılıkla daha az uğraşsa.14 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız.. düşüncemi desteklemeniz moral verdi ama bazı olumsuz yorumlar da düşündürdü beni keşke dediğiniz gibi herkes bu bilince sahip olabilse
Soran1 yılTamamdır çok teşekkür ederim ☺️
1 yılBence bu bir pes etme, kaçış ve teslim olmak gibi. Eğer kendini kısıtlamakta zorlanıyorsan onunla mücadele etmeye devam etmelisin. Bu seni güçlendirir ve hayatının geri kalan kısmında karşına bir sorun çıktığında geri dönmeni değil, o sorunu çözüp ilerleme becerisi kazanmanı sağlar. Kendine mukayet olmak için çaba gösterebilir, sosyal medyada takılmak için günlük bir kota belirleyip veya bir süre belirleyip çoktan aza doğru ilerleyerek bunları gerçekleştirebilirsin.
12 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle en iyi yorum ve görüş.. çok teşekkür ederim hak veriyorum bu fikrinize çok doğru. Çok teşekkürler 🙏🏻🌸
- 1 yıl
Rica ederim :D
- İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
1 yılTelefonda sosyal medya uygulamaları silsen telefona yüklemesen da olur.
Sadece WhatsApp uygulamasını kullansan da yeter sana..
13 Yorumla
Soran1 yılEvet haklısınız
- 1 yıl
Bu zamanda akıllı telefon kullanmak gereklidir çünkü devir teknoloji devridir
Google Chrome ile youtube da işini görür.. sosyal medya kullanmasanda
Soran1 yılDoğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Ah düşlerdegüzel, ne güzel bir karar bu! 🌟 Gerçekten sosyal medyanın kaosundan biraz sıyrılmak herkese iyi gelebilir. Tuşlu telefon kullanımı da kesinlikle bir dönemi geri getirip nostalji havası estirir. Ama biiir yandan da şunu düşünmek lazım; iletişim, günlük işler ve hayatına entegre olan pek çok işlev akıllı telefonlarla fazlasıyla kolaylaşmış durumda.
Eğer gerçekten sosyal medyanın etkilerinden kurtulmak istiyorsan ama teknolojiden tamamen kopmak istemiyorsan, sosyal medya kullanımıyla alakalı bir sınır koymak daha mantıklı olabilir. Ya da sosyal medya dışı uğraşlar edinmek... Ama yolun hangi seçenekte olursa olsun, bence asıl önemli olan dengede ve mutlu kalmak. ✨ Unutma, teknolojiyi bizim nasıl kullandığımız önemli! 🌈10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,6b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklı değil
11 Yorumla
Soran1 yılNeden
1 yılhesaplarını kapatıp 1 hafta kendini tutsan alışırsın. aylarca Instagram'ım kapalıydı, birkaç ay sonra Twitter'ı da kapattım, oyun da yoktu. nadiren Facebook'a giriyordum ki gençlere pek hitap etmiyor zaten. farklı uğraşlar buluyordum kendime. telefonu da sadece iletişim amaçlı kullanıyordum eş dostla
11 Yorumla
Soran1 yılAnladım , teşekkürler yorum için
1 yılAslında evde bir şeyler ile meşgul olduğun zaman sosyal medya aklına bile gelmiyor. Yalnızken ve dertliyken mecbur girme ihtiyacı hissediyorsun. İnşallah hep mutlu olursun da sosyal medyaya girmek aklına bile gelmez bundan sonra 😊
13 Yorumla
Soran1 yılÇok sağol Allah razı olsun😊 inşallah sen de hep mutlu olursun..
Doğru söylüyorsun tavsiyen için teşekkür ederim 🌸- 1 yıl
Teşekkür ederim senden de Allah razı olsun 😊 ikimiz için de ve bütün iyi insanlar için amin diyeyim 😊
Soran1 yılAmin🥰
Ben imstagrama süre sınırı koydum. Girmiyorum çok fazla bu hafta en çok pazartesi günü 1 saat girmişim mesela. Diğer günler 30 dk hep. Ama ordan kurtulup buraya bağımlı oldum 😆
110 Yorumla
Soran1 yılBende de durum benzer KS de çok vakit harcıyorum.. 😁
Soran1 yılKaç kez kapattım geri geldim aslında yapılması gereken tek şey kafada bitirmek komple iyice soğumak için geçerli bahane bulmak
Soran1 yıl😂yok canım ne münasebet
Soran1 yılAllah korusun bizi kalbi kötülersen
Soran1 yılTeşekkür ederim eig için🌸
Soran1 yılYanlış yere yazdım olsun akskskdkd
1 yılSosyal medyayı bırakmak için tuşlu telefona geçmek saçma olabilir. Teknoloji çağındayız artık en basit örnekle cafelerde bile menüler qr kodla okutuluyor sosyal medyadan uzaklaşıp akıllı telefonu kullanmaya devam edebilirsin bu senin iradene bağlı bence
11 Yorumla
Soran1 yılİşte kendimi biliyorum ben irademe sahip çıkamıyorum 😒
Haklısın, ama akıllı telefon olmadan da kamu kurumlarında, bankalarda, e-devlette ve tabiki hastanelerde hiç bir işi seri şekilde yürümüyor. Olmasan olmaz yani. Mahkumuz bir bakıma… 😉😎
12 Yorumla
Soran1 yılBilemedim 😟
1 yılWhats up ve mobil bankacılık olmasın gercekten akıllı telefon kullanmam. Çünkü bazen bazı şeyleri görmemek hem maddi hem manevi açıdan daha iyi gelirdi.
15 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle gerçekten
- 1 yıl
Orada bi dünya var ve o dünyadan haber alma mecburuyeti getirmişler gibi Hayatımız için En degerli şeyi saglık ve zamanımızı harcıyoruz Hiç kullanmamayı o kadar isterdim ki Ben yaş geregi antenli ericson nokia telefonları sonra 3310 ları ve hatta cagrı cihazlarını bilirim Yani şu akıllı telefona bir dünya koydular Bu dünyada biz kendimize bir yer arar olduk
Soran1 yılÇok güzel açıkladınız kesinlikle öyle...
Soran1 yılİnsanları hapsettiler resmen teknolojik yaşamaya
- 1 yıl
Kesinlikle öyle oldu.
Gizli Üye(36-45)1 yılKalabaligida birakabilirsen güzel. Ama ortam aynıysa tekrardan başlarsın. Sosyal medya kulanmasan bile whtsp diye bir zikkim var. İşyerleri vs duyuru paylaşım hep ordan. Yani bı şekilde bulasiyorsun
11 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru evet
Gizli Üye(36-45)1 yılİnternette sosyal medyada boş boş sörf yapanlar zaman öldürenler için kesinlikle olmalı ama ben neti genellikle işlerim için kullanıyorum bu yüzden benim için olmaz ama gereksiz Z kuşağı için hatta devlet zorunlu tutmalı
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız.. gereksiz Z kuşağı 😂😂
Gizli Üye(36-45)1 yılBen bugünden itibaren yapıyorum iki telefonum vardı birisi yurtdisi hat calismiyor diğeri normaldi onu kırdım yarın tuşlu telefon alıp onunla yaşamaya başlıyorum tavsiye de ederim
15 Yorumla
Soran1 yılHadi hayırlı olsun inşallah
Soran1 yılBen de düşünüyorum çok ikilemde kaldım kimileri akıllı telefonsuz yapamazsın teknoloji çağı diyor
Cevap sahibi1 yılE-devlet, mobil bankacilik ve resmi işlemler zor olacak sadece onun dışında sosyal medyadan kurtulmak kolay basit bir randevu almak için bile akıllı telefon lazım ama ben kararımı verdim umrumda değil ne kadar zor da olsa yapacağım bence sende dene olmazsa bile ne kaybedersin ki
Soran1 yılEvet çok haklısınız
Soran1 yılİnşallah yapabilirsiniz ben de aynı şekilde
1 yılAyy bunu bende düşünüyorum 😂😂 ne zaman uygularım bilmiyorum ama mutlaka tuşlu telefona geçerim gibi geliyor bana
10 Yorumla
1 yılİradene sahip cikman asil onemli olan. İradeliysen akilli telefonla da zararli iceriklerden uzak durabilirsin
10 YorumlaHayır mantıklı değil bir süre uzaklaşıp bağımlılığıma son veririm diye düşünme tuşlu telefonu bir kenarı atıp daha fazla bağlanırsın bunun yerine süre koy kendine daha mantıklı
12 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
1 yılKendi açımdan düşündüğümde çok zor tsmam sosyal medyayı belki kullanmayabilirim ama tuşlu telefona geçemem yani🙂
10 Yorumla
1 yılBen bu akşam son telefonum çok acil durumlar dışında telefon kullanmıyorum artık çok zararı oldu bana beyin dopaminini arttırmak istiyorum tavsiye ederim düzenli bir programla
113 Yorumla
Soran1 yılBen çözümü komple akıllı telefon kullanmayı bırakmakta bulacağımı düşünüyorum
Soran1 yılTeşekkür ederim tavsiye için
- 1 yıl
Rica ederim 🙏🏼 Bende komple birakicagim zihnimi arındırmak istiyorum bilgiler iletişim dışında yararı pek yok
Soran1 yılEvet aynen öyle gerçekten
Soran1 yılİnşallah bırakırız ve faydasını da çokça görürüz
Soran1 yılSen kaç yaşındasın
- 1 yıl
Faydası olacaktır illaki, Ben 20 yaşıma gireceğim önümüzdeki aylarda
Soran1 yılDogrudur
Soran1 yılVan'ın neresi
- 1 yıl
Çaldıran sende mi vanlisin yoksa
Soran1 yılEvet ben de Vanlı'yım
Soran1 yıl😃.
- 1 yıl
Valla mi 😀 neresindesin
Vaktini boş geçirmezsen telefona çok bakmazsın
20 Yorumla
1 yılGerek yok uygulamaları silip kullanabilirsin alışırsın.
10 Yorumla
1 yılSil hesaplarini keyfine bak. Tuslu tel nedir abi :)
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 547 cevap paylaştı.
1 yılTuşlu telefona geçmeden de sosyal mecradan uzak durabilirsin istersen tabi
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 398 cevap paylaştı. Gerekli uygulamalari Tlf dan silmek yeterlidir. Harbiden cok bağımlıyız.
10 YorumlaO kadar mantıklı ki çünkü elinde imkanın kalmadı Ama gel gör ki nefis müsaade etmez
10 YorumlaBende var zaten yakında kullanmayı düşünüyorum 🤣🤣🤣
06 Yorumla
Soran1 yılKoleksiyon yapmışsınız 😂
Soran1 yılİyi bari 😅
Soran1 yılVay bee
Gizli Üye(30-35)1 yılGayet mantıklı. Ben youtube bağımlısıyım. İşe dönünce tuşlu telefonuma gecicem. Ben sosyal medya bağımlısı değilim.
10 Yorumla
1 yılKendine başka hobilerde edinirsen böyle bir şey yapmana gerek kalmaz veya çalışmaya başlarsan
00 Yorumla
1 yılsınav senesi denedim bi işe yaramadı bende, ayrıca gündem ve önceden bişeyler öğrenmek için X gerekli bence
00 Yorumla
1 yılMantıksız çünkü tuşlu telefona geçtikten günler sonra akıllı telefona dönersin
10 YorumlaAkıllıda da bırakablrsn. Ya uygulamaları sil ya da bakınca ne oluyor sanki de kendine. Ha beceremiyorsan onu bilemem tabi.
10 Yorumla
1 yılHayırlı olsun, haklısın
11 Yorumla
Soran1 yılİnşallah
Gizli Üye(25-29)1 yılGeçmene gerek yok hesaplarını kapat uygulamaları sil yeter ben öyle yaptım biraz zor oldu ama alıştım
00 Yorumla
1 yılValla düşünmüyor değilim mecburi durumlar var gruplar vs
11 YorumlaBu yöntemle Başarıya ulaşacağına inancınız varsa deneyin.
10 Yorumlaben kaç senedir tuşlu telefon kullanıyorum
15 Yorumla
Soran1 yılşu an da mı?
Soran1 yıliyi yapıyorsunuz kesinlikle
Soran1 yıl👍🏻,
evet amalazım olmaZ mı
20 YorumlaMantıklı değil sosyal medyadan uzaklasmak icin sosyal hayatta hareket etmek veya hobi edinmek gerekir
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvet en mantıklı olan yol
10 Yorumla Bunu bende düşündüm bşrara
10 Yorumladağ evinde yaşmak lazım
10 Yorumla
1 yılharika karar, değerlendirilir.
10 Yorumla
1 yılBende zaman zaman düşünüyorum
10 YorumlaTuslu mu olabilir guzel fikirmis
10 Yorumla
1 yılVar öyle bir fikrim
10 YorumlaAynen katiliyorum
10 Yorumla
1 yılArtık geri dönüşü olmaz bir yoldayız
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMantıksız çünkü dönüp dolaşıp sosyal medyaya geri döneceksin
02 Yorumla
Soran1 yılBunu mantıkla bağdaştırman da bana göre mantıksız şimdiye kadar hep sosyal medyada harcadım zamanımı hiç bir faydası olmadı hatta sağlığıma fiziksel ve psikolojik zarar verdiğini de fark ettikten sonra hiç önemli olmadığını anladım benim bu telefonu bırakmam lazım aslında mümkün olmayacak bişey de değil
Soran1 yılBu arada sosyal medya kullanmıyorum ki zaten watsap var KS var
Teknolojinin nimetlerini bırakma..
00 YorumlaGaranti çözüm
20 YorumlaMantikli
20 Yorumla
1 yılDönemsel olarak olabilir
20 Yorumla
1 yılMantıklı
10 Yorumla
1 yılMantıklı
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılMantıklı xd
10 Yorumla
1 yılMantıklı
10 YorumlaAdingibi düslerde güzel 😄
10 YorumlaŞimdiki nesil medyasiz yaşayamaz capkinlar brnce
10 Yorumla
1 yılMantıklı
10 Yorumla
1 yılKesinlikle mantıklı diyorum
10 YorumlaMantıklı ama kesin çözüm değil
10 YorumlaGerek yak kendini kontrol altına aldıktan sonra
01 Yorumla
Soran1 yılGerek var bence.. insanları yönetiyorlar bu elimizdeki cihazlardan inssnlarin bilinç altına olumsuz şeyler yerlestiryorlar kötü reklamlar çıkıyor sürekli vs vs
1 yılDeğil
00 Yorumla
1 yılİrade sart
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım