Güncellemeler
1 yıl
Doğal olarak rüzgar gülü ve güneş enerji sistemlerinin de. Hatta kaldırım ve yollara döşenen ağırlık sensörleri, deniz ve akarsulara konulan tribünler dalga ile enerji toplayan sistemlerde tarih olacak. şu an gelişim aşamasında olduğu için kaynak makinesi ve sanayi cihazlarını çalıştıramaz gözükse de bunu 5 10 sene içinde halledecekler bence. Bu konudaki yorumlarınızı beklemekteyim. (Teknolojik gelişmeleri paylaşacağım. Bu sebeple beni takipte kalmayı unutmayın)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
duymamıştım
vizontele filminde emin diyor ya
''gerçi ben sonran bitmeyen bir pil yaptım ama'' diye :D :D
eee bu batarya bir nevi nüklüer silah gibi. Partlarsa ne olacak?
Patlama tehlikesi yokmuş. Isınmıyormuş ve ömrünü tamamladığında bakıra dönüşüyormuş.
Umarım öyledir. Çünkü herhangi bir yangın durumunda felan tutuşması etrafa büyük bir ısı yayılmasına ve yüksek radyasyona neden olabilir, sonuçta içindr 50 yıllık bir enerji var.
Mesela uçak gemileri ve bazı denizaltılar nüklüer reaktörle çalışıyor ve yıllarca yakıt ikmali yapmadan devam ediyor ama içinde bir sürü mühendis ve full artı full koruma sistemleri var.
Teknolojiyi araştırabilirsin firma çok güvenli olduğunu iddia ediyor
Eğer böyle bir şey olursa çığır açılır. Elektrikli otomobillerin bataryaları da uzun yıllar şarj edilmeden kullanılabilir. Tabi tekerlekli atom bombasına dönüşmezlerse 😆
Barajlar nükleer santraller güneş panelleri rüzgar gülleri denizlerin içindeki tirübinler felan hepsi bu teknolojiyle tarih olacak. Düşün 50 sene bataryası giden dizüstü bilgisayar televizyon buzdolabı vs olduğunu.
Kesinlikle öyle olur. Fakat bunun içinde uranyum kaynaklarının önemi çok fazlasıyla artar. Bakalım, belki bizler göremeyiz ama bir sonraki nesiller görebilir.
Max 5 10 seneye aktif görürüz ucuzsa tabi
Onu görebiliriz belki ama nüklüer enerjinin her alana girmesi için dedim.
Bende elektronik bilgisi var. Ucuz olursa alır ampulden tut buzdolabına kadar döşerim.
Yani, 3-4 batarya alırsan işini biliyorsan yaparsın. Telefonda 50 yıl dayanıyorsa evde en kötü 3-4 batarya 15 yıl dayanır.
Tanesi 1 demir para boyutunda 1 volt veriyor telefon 3.7 volt ile çalışıyor 4 tanesi 1 telefona 220 tanesi 1 buzdolabına 1 tanesi 1 ampule gibi seri bağlar hallederim. Sonra 50 sene enerji derdim olmaz.
Ömür boyu fatura ödeme derdi yok 😆
37 yaşındayım 10 sene sonra çıksa bu halka 47 olurum düz hesap 50 diyelim 50 senede yaşamayacağıma göre ömür boyu oluyor :)
Bunun büyük modelleri çıkabilir. Örneğin yüksek voltajlı olanları, onlar daha iyi iş görür.
Kesin çıkar diye düşünüyorum
Bakalım hayırlısı olsun 👍🏼
Bu gerçekten devrim olabilir ama önü kesilir mi korkuyor insan
Firma çinli bu yüzden amerika önünü kesemez ama abd de geliştirilse hiç patlamayan ampuller kaçmayan kadın çorapları eskimeyen tişörtler gibi teknolojileri yasakladıkları gibi bunuda engellerlerdi.
Umarım rakip görüp 100 yıl ömürlüsünü yaparlar
100 yıl ömürlüsü olda bir insanın ömrü kadar enerji demek yani evi kurarken ekle cihazlara ömür boyu elektrik doğalgaz faturaları ödeme olurdu.
İşte o yüzden bir devrim olur ya
50 yıllık başlangıçla bile devrim bana göre. Düşün tv bilgisayar telefon tablete eklendiğini 50 sene aralıksız çalışacak. Zaten ömürleri o kadar bile değil ama 50 sene aralıksız çalışan cihazlar. Efsane bir teknoloji bana göre. Ben tavan ampulunu yaksam kapamayla uğraşmazdım mesela
Gerçekten öyle umarım bu daha geliştirilir
Şimdiki hali bile harika. 1 tanesi 100w ışık gücüne sahip led ampulleri besliyor. Bir çok cihaz 3.7 volt bu sebeple güvenlik kameraları telefonlar tabletler el fenerleri gibi her cihazı 4 tanesi besliyor 220 tane kullan buzdolabı besle vs vs yani fiyat etken şu an onun hakkında bilgi yok. Daha da gelişirse efsane bir teknoloji olacak.
Bunu şöyle düşün güneş enerjisinin yaygınlaşmasını arttırır böyle piller
Tam tersi bitirir çünkü bunu şarj etmiyorsun. Alıyorsun 50 sene kullanılıyor. 50 sene sonra içindeki nikel bakıra dönüşüyor. Gidip 1 pil daha alıyorsun oda 50 sene gidiyor. Yani neden şehir elektriği ya da güneş paneli rüzgar gülü diye uğraşalım ki 50 senelik enerji varken
Detaylandırmadım o yüzden anlaşılmadı Orada bu düzen giderken fabrikalar tesisler güneş enerjisi üzerinden çalışmaya başlar ev tüketimini düşürdüğünde enerji fazlası olmuş olacak
Şöyle düşün bunu geliştirdiler 5000w çeken kaynak makinesine dahi gücü 50 sene verebiliyor bu durumda ne gerek var ki temiz enerjiye ya da barajlara ya da nükleer santrallere
Belli bir noktaya kadar her halde araç fabrikaları pek uygun değildir diye düşünüyorum
Şimdiki demir para kadar 1 volt enerji veriyor adam araba aküsü kadar yapar buzdolabı kadar yapar daha büyük yapar yani bir şekilde ihtiyacı çözerler.
Olabilir doğru söylüyorsun
50 yıl ömür garantisi de veriliyor mu?
Ömür derken? 50 sene şarj bitmiyor zaten
Şöyle sorayım; benim şarĵimın bitmeceği garantisi var mı?
Var