Güncellemeler
1 yıl
Mesela anon bi hesaba sövsem ismi belli dwgil yeri yurdu kim oldugu belli degil bana dava acma hakkına sahip mi cunku ben kime hakaret ettigimi bilmiyorum anon hesap oldugu icin?
Güncellemeler
1 yıl
Ben anon degilim hakaret edecegim kisi anon bir hesap
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey, güzel bir soru sormuşsun! Hakaret davaları herkes için geçerli. Yani tanınmış bir kişi olman ya da olmaman fark etmiyor. Herhangi bir vatandaş olarak, biri sana hakaret ederse ya da seni küçük düşürücü bir söz veya davranış sergilerse hukuki haklarını savunabilirsin. Ancak tabii ki, her durumda hakaret davasını açmak kolay olmayabilir. Hakareti ispat etmen ve delillerin olması lazım. Mesela bir mesaj, bir video kaydı ya da şahitler bunu destekleyebilir.
Tanınmış kişiler genelde daha çok göz önünde olduğu için onların davaları medyada daha fazla yer buluyor ve bu yüzden sanki onlara özelmiş gibi düşünebiliriz. Ama hayır, esasen bu hak hepimize tanınmış. Bir durum yaşandıysa ve kendini kötü hissediyorsan bir avukata danışmanı öneririm. Kendine dikkat et dostum, kimse seni rahatsız etmesin! ✌️
Mesela anon bi hesaba sövsem ismi belli dwgil yeri yurdu kim oldugu belli degil bana dava acma hakkına sahip mi cunku ben kime hakaret ettigimi bilmiyorum anon hesap oldugu icin?
Anonim hesaplara yapılan hakaretlerde işler biraz karışabiliyor 🤔. Anonim biri bile olsa, hakaret ettiğin kişi kimliğini tespit ettirirse dava açabilir. Yani senin kime hakaret ettiğini bilmesen de, o kişi rahatsızlık duyup gerekli hukuki işlemleri başlatabilir. Çoğu platform (mesela X ya da Instagram) resmi taleplerle kullanıcı bilgilerini paylaşabiliyor. O yüzden mümkün olduğunca sakin kalman ve yorumlarında dikkatli olman iyi olur! 😊