Bilgisayara windows 11 icin format attırılmalı mı? Detaya bakabilir misiniz?

2020 yilinda pandemi zamani okul icin laptop almistik. O gunden beri hic format vs atilmadi, yavasta calisiyordu. Goturdum yavas diye biz buna ssd takalim dediler. Tamam dedim, en son surum neyse, galiba windows 11 onu da atin bilgisayara dedim tamam dediler.

Bilgisayar elime geldi baslat menusunden saga tiklayip sistemden sürümüne bakayim dedim windows 10 home yaziyor. 11 atmamislar.

Atmama sebepleri bilgisayar kaldirmaz diye mi sizce yoksa gerek mi duymadilar anlamadim. Ustune basa basa win11 oldun dedim yapmamislar.

Benim icin bu durumun bir baska kotu tarafi onceden baslat tuşu+H tusuna basinca mikrofon, sesli komut ozelligi cikiyordu. Bazi belgeleri wordde falan sesli komutla yaziyordum, kolaylik oluyordu.

Win 10 da bu ozellik acilmiyor. Dikte desteklenmiyor diyor. Ayarlarina baktim acik mi degil mi diye acmaya kalksamda yine uyari veriyor, desteklenmiyor diye. Sesli komutla yazma ozelligini turkce dili olarak desteklemiyor. Eskiden bir sorun yoktu.

Windows 11 de bu ozellik var mi? Sizce bilgisayar kaldirir mi ve gecmeye gerek var mi? Adamin win 11 neden yuklemedigini de cozemedim.

Bilgisayara windows 11 icin format attırılmalı mı? Detaya bakabilir misiniz?