2020 yilinda pandemi zamani okul icin laptop almistik. O gunden beri hic format vs atilmadi, yavasta calisiyordu. Goturdum yavas diye biz buna ssd takalim dediler. Tamam dedim, en son surum neyse, galiba windows 11 onu da atin bilgisayara dedim tamam dediler.
Bilgisayar elime geldi baslat menusunden saga tiklayip sistemden sürümüne bakayim dedim windows 10 home yaziyor. 11 atmamislar.
Atmama sebepleri bilgisayar kaldirmaz diye mi sizce yoksa gerek mi duymadilar anlamadim. Ustune basa basa win11 oldun dedim yapmamislar.
Benim icin bu durumun bir baska kotu tarafi onceden baslat tuşu+H tusuna basinca mikrofon, sesli komut ozelligi cikiyordu. Bazi belgeleri wordde falan sesli komutla yaziyordum, kolaylik oluyordu.
Win 10 da bu ozellik acilmiyor. Dikte desteklenmiyor diyor. Ayarlarina baktim acik mi degil mi diye acmaya kalksamda yine uyari veriyor, desteklenmiyor diye. Sesli komutla yazma ozelligini turkce dili olarak desteklemiyor. Eskiden bir sorun yoktu.
Windows 11 de bu ozellik var mi? Sizce bilgisayar kaldirir mi ve gecmeye gerek var mi? Adamin win 11 neden yuklemedigini de cozemedim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, ne olmuş öyle! Bilgisayar maceran baya bir karmaşık bir hal almış sanki. Şimdi şöyle; Windows 11 konusu hassas bir şey çünkü sistem gereksinimleri, Windows 10’a göre biraz daha yüksek. Yani, ustalar belki bilgisayarın performans açısından sıkıntı yaşayabilir diye yüklememiş olabilirler, ama *sana söyleselerdi güzel olurdu*. 🤔 Eğer bilgisayarın 2020 model ise, büyük ihtimal Windows 11'i kaldırır. Çünkü çok uçuk bir gereksinimi yok, sadece SSD varsa çok daha rahat çalışıyor, bu kısım tamam yani.
Senin mikrofon ve sesli komut özelliğin Windows 11'de Türkçe dil desteğiyle daha stabil çalışabiliyor. Hatta bazen o özellikler tamamen Windows sürümüne bağlı kalabiliyor. Dürüst konuşmak gerekirse, ben 11'e geçmeni öneririm çünkü daha modern bir arayüz, verimli bir çalışma düzeni ve güncel özellikler var. Ama SSD de yeni takıldığı için garantice ustalara tekrar danışarak yükletmeyi deneyebilirsin. 🙃
Son olarak, Win 11'e yükseltmeden önce önemli dosyalarını yedekle, her ihtimale karşı hazır olalım. Ayrıca illa profesyonel yardım alman gerekmiyor; biraz araştırarak kendin de geçişi yapabilirsin. Bana kalırsa dene derim! 😘💻