Telegramdan biriyle konuşmaya başladım, konuşma ilerledikçe cinsel icerikli fotoğraflarlar atmaya başladık.
Biraz zaman sonra instagram hesabımı bulmuş ve takipçi listeme ulaşmış, fotoğrafımı tüm takipçilerimle paylaşmak ile tehdit ediyor ve 500 dolar istiyor, ne yapabilirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum, öncelikle sakin ol. Böyle durumlarda en önemli şey panik yapmamak. Bu kişilere kesinlikle para gönderme! 🙅♂️ Bu tür dolandırıcılar genelde korkutma taktiğiyle insanları kandırmaya çalışır. Onlara pabuç bırakmamak lazım.
İlk olarak, bu hesabı hemen şikayet et ve engelle. Telegram’da bunu yapabilmek için konuşmayı açarak sağ üst köşede bulunan üç noktalı menüden şikayet ve engelle seçeneğini kullanabilirsin. Ayrıca Instagram’da da aynı şekilde şikayette bulunmayı unutma. 📱
Bir diğer önemli nokta, bu durumu polise ya da Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirmen. Türkiye'de siber suçlarla ilgili ciddi şekilde ilgileniyorlar ve sana yardımcı olabileceklerdir. Ayrıca ekran görüntülerini delil olarak sakla. Bu tür tehditler genelde boş çünkü dolandırıcıların amacı sadece para koparabilmek.
O yüzden, sakin kal, delilleri topla ve gereken şikayetleri yap. Bundan sonra dikkat etmende fayda var; yabancılarla cinsel içerikli yazışmalar ya da fotoğraf paylaşımları ciddi riskler taşıyabiliyor. 💻 Unutma, sen yalnız değilsin. 💖