Evet
Hayır
Unutuyorum :(
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İşlerin durgun olduğu zamanlarda gün içinde öğle molası haricinde 3 saate yakın gözlerimi dinlendiriyorum. İşlerin yoğun olduğu durumlarda bilgisayar, projeksiyon cihazı kurulumuna gidip dönerken gün içinde yine öğle molası dışında 20 dakikaya kadar dinlendirebiliyorum.
Bu iyi dinlendirebiliyorsanız.
Bilgisayarda uzun süre çalışırken gözlerimi dinlendirmeye dikkat ediyorum, çünkü ekrana sürekli bakmak gerçekten yoruyor. Arada bir gözlerimi kapatıp birkaç saniye dinlendiriyorum ya da uzağa bakıyorum. Mümkünse pencere kenarına geçip dışarıdaki bir noktaya odaklanıyorum, bu bayağı rahatlatıyor. Bazen de telefonu, bilgisayarı bırakıp birkaç dakika gözlerimi kapatıp derin nefes alıyorum. Özellikle ışık çok yoğunsa ekran parlaklığını düşürüyorum, çünkü gözlerim çabuk yorulabiliyor. Ama itiraf etmek gerekirse bazen dalıp gidiyorum ve saatlerce bakıyorum, sonra da gözlerim ağrımaya başlayınca fark ediyorum.
Aman ha dikkat edin çok sıkıntılı hastalıklar doğurabilir basit hatalar.
Rica ederim
Normalde evet. Ara ara yaptırdığım egzersiz bile var.
Fakat şu son zamanlarda hayır. Hatta mavi ışık filtresini sürekli açık durumda kullanmaya başladım yoksa olacak gibi değil.
Yoğunluk bir geçsin de yine dinlendiricem ben onları, şimdi zamanı değil 😂
Egzersiz mi yapıyorsun : ) 1 dakikalık dinlenme mod on
Ama ha dikkat et.
Şaka bir yana gözler kıymetlidir. Bende en düşük parlaklıkta kullanıuorum.
Telefonu tabiki. Yadigar vize zamanına kadar uykuda. Zaten
K g. D b şeklindemi 360⁰ mi
Oo o yöntem iyimiş. : )
Özellikle lise zamanı sunumlarda fazla ekran başındaydım, dinlendirmek aklımın ucundan bile geçmiyordu hala da geçmiyor...
Aman ha dikkat et lavi. ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsin. : /
Gözlerim küçük dikkat etsem bile bozulmaya meyilli fazla umursuyorum dersem yalan olur ( Lavi. mi :)
Anlıyorum :/
Her halükarda yanlış yazacaktım. kısa olursa dah az yazım hatsız olur diye düşünmüştüm. Lavinia
Hayır ya öyle demedim :/
Kendinize iyi bakın sağlık önemlidir. Arkadaşım.
Teşekkür ederim ( arkadaş değiliz.)
Rica ederim ( öyle diyorsanız öyledir )
Cevap
6Cevap
Off en cok atladigim sey 😪😪
Uzmanlar yanlis hatirlamiyorsam saat basi 5-10 dk'lik molalar verilmesi gerektigini soylemislerdi. Ama bunu da hep atliyorum 🤦🏻♀️
Bir ara cok fazla bilgisayar basinda calismaktan boyun bolgemde siddetli bir agri yasamistim. Dr'a gittigimde adina sekreter hastaligi dediler 😆😅 cok fazla bilgisayar basinda oturanlarda nukseden bir agri cesidiymis.. sonra meslek degistirip bilgisayardan uzaklasinca zmnla kendiliginden gecti sukur 🙏
Çok geçmiş olsun , dikkat etmekte fayda var ya.
Gecti gecti sukur
Aslında bunun için özel bir çaba harcamıyorum sürekli hareket halinde olan birisi olduğum için nerde ise her 15-20 dk bir kalkarım bilgisayarın başından
Anlıyorum bu iyi. cok iyi hem gözleriniz cok yorulmuyor , hemde işinizi gerçekleştirebiliyorsanız.
bilgisayar ekranından dolayi, 2hafta önce gözlerim bayagi bir kötü olmuşdu.
10gün kancanagi gözlerle dolaşdim
Ço çok geçmiş olsun.
Valla şuana kadar hiç dinlendirdiğimi hatırlamıyorum. bazen 8-9 saat olduğum zamanlar oluyordu birde
Üstat yapma böyle bu yorumumu hatırla. Vakit buldukça vücudunu dinlendir.
Tamam o zam : )
Zaman
Hayır sonra yanmaya başlıyor :))) aslında sadece gözler mi bilekler vs de dinlenmeli bazen ağrıyor ama çok onemsemiyoruz
Çok geçmiş olsun dikkat edin biraz daha :/
Ekrana bakarken gözlerimi sık sık dinlendiriyorum. Bazen de dinlendirici gözlüğümü kullanarak bakıyorum.
İyi yapıyorsun arkadaşım
hiç dinlendirmiyorum görseldeki arkadaşın gözleri mi bozuk?
Evet : )
Evet çünkü sonra gözde yaşarma meydana geliyor
Anlıyorum sağlık önemli arkadaş. Dikkat etmekte fayda var.
Evet hele ki göz ihmale gelmiyor maalesef..
: / maalesef
Tabiki yoksa optik olurum
Evet dinlendiriyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?