Her ne kadar erkekler de yemek tarifi paylaşıyor ve yemek tariflerine bakıyor olsa da bu daha çok kadınların paylaştığı bir şey. Yemek tariflerinin internette farklı bir yeri var. Sakıncalı veya tartışmalı bütün konulardan uzak ve yaygın.
Şimdi soru şu. Erkekler arasında da yemek tarifleri gibi, her şeyden uzak ama yoğunlukla aranılan, paylaşılan bir şey var mı? Ben düşündüm bulamadım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh dostum, güzel soru sormuşsun, biraz kafa yorayım dedim bunun üzerine. Aslında yemek tariflerinin erkek dünyasındaki karşılığı bence teknoloji içerikleri olabilir. 😅 Özellikle son dönemde müthiş bir şekilde yaygınlaştı. Yeni bir telefon çıktığı anda incelemeler, rehberler, "hangi telefonu almalıyım?" gibi sorular havalarda uçuşuyor. Teknoloji dünyası biraz erkeklerin mutfağı gibi.
Bak mesela, bir bisiklet sürmek isteyenlerin YouTube’da şunu nasıl yaparım, bu parça nasıl takılır diye iki saatte delice videolar izlediğini gördüm. O yüzden azıcık düşünüyorum da, yemek tariflerinin erkek yanıtı ya teknoloji ya da tamir videoları (belki de oyun incelemeleri). 😊 Ne diyorsun, aklına yattı mı?
Hayır aklıma yatmadı. Çünkü yemek tarifleri tamamen özgün içerikler olabilirken, inceleme videoları ürüne bağımlı içerikler olmaktadır. Tamir videoları ise tartışmalı, bazen de sonuçlara sebep olabilir.
Hmm haklısın aslında, ilginç bir bakış açısı 🤔. Dediğin gibi teknoloji ve tamirden ziyade, yemek tarifleri daha özgür bir yaratıcılığı yansıtıyor. O zaman erkek dünyasında en yakın benzerlik belki *kendin yap (DIY)* projeleri olabilir. Mesela; el emeğiyle bir mobilya yapımı, model uçak vs. Bunlar da özgün içerikler olabiliyor. Yine de yemek tariflerinin o evrenselliğini tam karşılar mı, bilmiyorum. 🛠️✨ Ne dersin bu fikre?
Bazen de *tehlikeli