Siyah ve eğimli davlumbaz kullanışlı mı?

Merhaba, Öncelikle mutfağım da yeni yapılacak onu belirteyim ve ben beyaz dolaplar, ferah modern-şık bir mutfak istiyorum. Beyaz eşyalarımın hepsini de bu yüzden gri almaya karar vermiştim. İz bırakmayan inox alacaktım. Ta ki davlumbaza gelene kadar. Acaba siyah ve eğimli davlumbaz kullanışlı mı? Ya hepimizin gördüğü bildiği klasik gri davlumbazlardan alacağım ya da cam davlumbazlar var eğik acayip estetik onlardan alacağım -ki ben estetik olarak camları çok daha beğendim.- Sorun şu ki siyah camdan çoğu kişi şikayetçi temizlik konusunda. Ama memnun olanlar da var cam iyi temizleniyor ona göre temizleme şartları var diye.. Tabi ona uygun olan da siyah cam ocak. O konuda da bir sürü yorum var leke tutuyor temizliği zor vs. diye ama son modeller ve en güzelleri de hep cam ocaklar. sadece seramik cam ocakla sert cam ocak arasındaki farkı anlayamadım. ben de acaba beyaz cam setten mi alsam diye düşündüm. temizlik konusunda hem göstermez hem cam diye şık da durur. ama mutfağım bembeyaz mı olur ya da siyah şıklığından vazgeçmemeli miyim.. Ya da rahatlığı önemseyip gri eski tip davlumbaz ve siyah cam ocak mı almalıyım kafamda deli sorular gerçekten.
Siyah ve eğimli davlumbaz kullanışlı mı?