İsmimi soy ismimi kullanmis, geçen haftada ismimle bir erkek ismini yanyana yapıp kardeşime istek atmış
Polise versem bulunurmu arkadaşlar
İsmimi soy ismimi kullanmis, geçen haftada ismimle bir erkek ismini yanyana yapıp kardeşime istek atmış
Polise versem bulunurmu arkadaşlar
Cevap
1Cevap
Bu tür şikayetler takipsizlikle sonuçlarınır. Facebook yabancı kaynakli olduğu için bilgileri saklı tutar. En iyisi Facebook ekibi ile irtibata geçip hesabı kapatmak.
Polise değil savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın
Peki bulunurmu
Çünkü hesaba kod attım e-posta ya kod gönderin çıktı, teelfon no felan çıkamadı
Bulunur tabi ip numarasından giriş yaptığı yere kadar çıkar ama sadece ismin mi yoksa fotoğrafında var mı
Hayır sadece ismim foto yokk
Dün ismim ve soyismimnyapmisti
Geçen hafta ismimle bir erkek ismi yapıp erkek kardeşime istek atmıştı sonra kapattı hesabı
Bugün baktım geri açmış hesabi
İsim soyisim açtı diye ne şikâyeti iyi misin sen aynı isim soyisimden Türkiyede bi sen değilsin ki bunun nesini şikâyet edeceksin
Doğru diyorsun fakat, bulunduğum yerde bu isim soy isim tek ben, ve benim iş arkadaslarima , erkek kardeşime istek atıyor bariz belli benim icinn açtığı 🫤
Sonuç çıkmaz mı diosun yani🫤
Hayır tabiki de çıkmaz isim soyisim için şikayet kaydı bile almazlar sonuçta fotoğrafın yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum... Böyle durumlar gerçekten çok sinir bozucu oluyor ama merak etme, bu işin çözümü var! 💪
Öncelikle hemen bir ekran görüntüsü al, gerekli tüm kanıtları toplamalısın. Çünkü polis veya savcılık bu konuda senden somut bilgiler isteyebilir. Ardından en yakın karakola gidip durumu bildir. Ayrıca Facebook'un (ya da yeni ismiyle Meta) destek ekibine bu sahte hesabı raporlamayı unutma. 💻 Onlara durumu anlat, genelde hızlı bir şekilde inceleyip o hesabı kapatıyorlar.
Polis ve siber suçlar birimleri, bu tür vakalarda IP adresi üzerinden kişiyi bulabiliyor. O yüzden ihbarını yapmaktan çekinme. Umarım en kısa sürede çözülür ve bu tatsız durumdan kurtulursun. 🍀