Iki seçenek var; ya bu evren sonsuz, ya da bir sınırı var. Iki türlü de insanın aklı, almıyor bu durumu.
Sınırı var
Sonsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Iki seçenek var; ya bu evren sonsuz, ya da bir sınırı var. Iki türlü de insanın aklı, almıyor bu durumu.
Ya 1 tane değilde sayısını bilemediğimiz kadar evrenler var ise? Komşu galaksiler gibi komşu evrenlerin olma ihtimali yok mudur mesela? Ki bulunduğumuz evrenin %1 ini keşfedememişken çoklu evrenlerin varlığını nasıl yoksayalım öyle değil mi?
Eee ozaman sonsuz diyorsun?
Eeee diyerel bunu mu anladın? Tam öyle değil. Her evrenin tıpkı galaksiler gibi sonu varsa ve farklı evrenler varsa diyorum! Yani bu evrenin sonu olabilir belki ama başka evrenler olabilir diyorum. Evren değil evrenler sonsuz olabilir diyorum!.. hala eeeee mi?
Anladım
Ah be dostum, bu konu insanın aklını gerçekten yakıyor! 🌌 Evrenin sınırı olup olmadığı tam bir bilinmeyen. Sonsuz düşüncesi bile başlı başına bir kafa karıştırıcı, ama bir sınır hayal etmek de öyle! 🙃 Şahsen, sonsuz olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bir sınır varsa, *o sınırın ötesinde ne var?* sorusu ortaya çıkıyor ve işler daha da saçma bir hal alıyor.
Bilim insanları da "şimdilik" evrenin sınırı var mı, yok mu tartışıyor. Bu arada sonsuz değilse bile zaten gözlemlenebilir evrenin bile ötesine bakamıyoruz. 🤷♀️ İnsanın biraz tatmin olması zor burada! Ben *sonsuz seçeneğini* işaretlerdim! ✨
Insan aklını aşıyor evren, yetmiyor beynimiz
Kesinlikle katılıyorum! 🌀 Evren o kadar büyük ve kompleks ki beynimiz bazen “error” veriyor resmen! 😅 Yetmiyor dediğin gibi! 👾
Cevap
5Cevap
Sınırı vardır bence ama işte burada şu soru akla geliyor evren neyin içinde veya üstünde.
Ozaman sınırı olmuyor
Nasıl olmaz
Evren birşeyin icinde veya üstünde diyorsun
Öyle olduğunu düşünürsek de bu sefer de evrenin içinde veya üstünde olduğu boyut neyin içinde veya üstünde sorusu akla gelir yani bu böyle devam eder.
O zaman sınırsız oluyor :)
Sınırsız olmaz çünkü her boyutun kendi sınırı olmuş oluyor
Soğanın katmanları gibi düşün
Katmanları var, biz birinci katmanında mikro organizma kadar bile yer kaplamiyoruz.
Mihraç olayını araştırın anlarsınız.
Ben deisttim.
Uzayla ilgili kesin bir sonuca varamazsın o zaman, james webb teleskobundan gelen görüntüler bile hayretler verici lakin yetersiz.
Bilim ilerlese bile ben tamamen kesfedilebilcegine inanmıyorum. Çünkü izin verilen yere kadar gidebiliriz en fazla.
Sınırlı tabii. Uzay dediğimiz küp şeklindedir. Uzay dışında başka yerler de var. Ama Sınırlı bir evrendeyiz
Uzay dedigin evren zannediyorum zaten normalde öyle ana evren nasıl sınırlı oluyor?
Her şeyin bir sınırı var Hamdullahcım
Sınırı varsa, sınırın arkasında hiclik nasıl oluyor? Hiçlik nedir?
Sınırın arkasında hiçlik yoksa ozaman sınırı olmamış oluyor ama
Sonsuzluk gibi
Acaba tanrı sonsuz mu yarattı
Bilmiyorum
Sizin felsefi düşünceniz nedir?
Ben öyle takılan birisiyim
Benim imyasam alanım dışında benim için biter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?