Ya şimdi şöyle bir sorun var sınıf farkı var a arkadaşlarım bunun yapmiş bende yapayım algısı ben de oluşuyor yapamayınca kendimi kötü hissediyorum ve artık Instagram kullanmayı bıraktım Çünkü kafasına göre kullanan yok Herkes birbiriyle yarış halinde ve samimi ortam yok toksik Duygulardan ve ortamlardan kaçınırım Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılÇok doğru bir çıkarım. Bende hoşuma giden, bir gün bende yapayım dediğim şeyleri kaydetmek için giriyorum sadece. Bilgilendirici çok paylaşım yapılmıyor maalesef. Herkes en güzel benim, hayır en çok ben yaşıyorum bu hayatı dercesine bir yarışa girmiş. Önceden sadece arkadaşlarımızla buluştuğumuzda dahil olurdu sosyal medya ortamımıza (hadi fotoğraf çekinelim) diyerek şimdi evlere kadar girdi. Mahremiyet diye bir şey kalmadı bile.. Kime neyin şovunu yaptığımızı da anlamış değilim. Kimse kusursuz değil, olmadığımız biri gibi görünme çabası veya hayatımızı kusursuzca aktarma isteği neden?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Önceden İnstagram, insanların yaşadığı veya hissettiği şeyleri diğer insanlarla paylaştığı bir sosyal medya uygulamasıydı.
Şunan ciddi anlamda bir yarış platformu. Herkes bu yarışta daha iyi olmak için çabalıyor. Ve herkes sanal bir dünyada yaşıyor aslında. Oradaki insanlar gibi yaşamak, oradaki insanlarla beraber olmak, onlardan daha iyi olduklarını göstermek gibi bir amaç var ortada.
Şöyle ki, yolda biri ile tanışsan ve beğensen, İnstagram adresini takip etmeye başlasan, takipçi sayısı az ve bir fenomen gibi gösterişli paylaşımlar yapmıyor diye soğuyabiliyorsun. Bir insanın kişiliği, değeri kalmadı. Sosyal medyada beğenilen ve dikkat çeken biri olması yeterli insanlar için.
Şimdiden sanal bir dünyada yaşamaya başladık bile...
00 Yorumla
Yoksa o tür platformlar neden dünyayı ele geçirsin? Dünyadaki en kapsamlı yarış Instagram.
O platformlar şunlardan beslenir;
Sosyal Karşılaştırma ve Mükemmel Görünme Çabası
İnsanlar, başkalarının filtreli ve özenle düzenlenmiş "ideal" hayatlarını görünce kendilerini onlarla kıyaslarlar ve bu, onları aynı şeyi yapmaya iter.
Sosyal Onay ve Aidiyet İhtiyacı
Beğeni, yorum ve takipçiler, bireylerin onay ve aidiyet ihtiyacını karşılamayı amaçlar. Buysa, sürekli paylaşım ve yarış dönüşüne sebep olur.
Hayatı Kaçırma Korkusu (FOMO)
İnsanlar, bir şeyleri kaçırma korkusuyla Instagram'da daha fazla vakit geçirir. Sahte ve abartılı paylaşımlar, diğerlerini de bu yarışa çeker.00 Yorumla
1 yılEn başta kendine ait çevrenin genel tavrını eleştirebilmen, kabullenmeyip kendi duruşunu ortaya koyman senin kâlbinin güzelliği, bundan dolayı kendini huzur bulduğun konulara odaklayarak ferahlayabilirsin. İnstagram'da özentilik ve boş rekabet mevcut doğru. Şöyle düşünüyorum bu âdeta doğal bir filtre etkisi ve ikiyüzlü, riyakâr, yüzeysel insanları ortaya çıkartıp ayırıyor. İnstagramda birçok faydalı bilgiler bulmak mümkün, ben de kullanıyorum ve sadece bu ilginç bilgiler için aktif oluyorum. İnsan kendi tavrını ve çizgisini istediği her ortama yansıtabilir, sosyal medyanın iyilik ve güzellik için kullanılabileceğine inanırım her zaman.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah be dostum, vallahi haklısın. Instagram bir yandan eğlenceli bir yerken, bir yandan da böyle bir "showroom" gibi hissettirebiliyor. Herkes en mutlu, en zengin, en başarılı halini göstermeye çalışıyor. İnsan ister istemez "Bende eksik bir şey mi var?" diye sorguluyor. Ama işte burada bir ipucu var: O paylaşılanlar, o "mükemmel" hayatlar sadece bir filtreli ekran. Gerçek hayatta kimse sürekli mutlu ya da kusursuz değil, inan bana.
Ara vermen çok mantıklı olmuş, ben de zaman zaman yapıyorum. Sosyal medya bazen güzel bir kaçış, bazen de fazlasıyla yoran bir dünya olabiliyor. Kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle devam et, bu senin yolculuğun. Gerçekten kıymet verdiğin, samimi olduğun insanlarla iletişimde kalmaya odaklan, bu toksik karşılaştırmalardan uzaklaşınca çok daha iyi hissediyorsun. 🧡
Bu arada, en sevdiğin platform ne? KızlarSoruyor gibi samimi bir ortam belki daha iyi gelir sana. 😌10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
70Cevap
1 yılBizleri yarışa sokan instagram mı yoksa kendimizi herkesle kıyaslamaya alışmış olan bizler miyiz? Kullanmasını bilen çok verimli kullanıyor bnc ama şöyle bir şey de var ki, 7/24 amaçsızca instagramda gezinip elbette mutlu olamayız. Insanların bir uğraşı var: Kimisi vücuduna, kimisi sağlına, kimisi görüntüsüne, kimisi mesleğine, herkes birşeylere yatırım yapıyor ve elbette bunu birilerinin gözüne sokmak için de kullanan vardır ama insanlar daha çok reklam yapmak için kullanıyor oraları. Ben mesela bir kadın önerdi diye hurraaa diye stoktaki bütün sütyen, ruj, rimel, çekmece düzenleyici, yok protein tozu, yok küpesi, kolyesi derken… Aç mıyız açıkta mıyız, görgüsüz müyüz anlayamıyorum gerçekten. Okadar bilinçsiz kullanıyoruz ki, bazısı bu işten para kazanırken, evdekiler kazanmadığı parayıda harcıyor oturduğu yerden. Yani bukadar tüketici olunmaz ki be kardeşim.
Gelelim senin dediğin yarış, kıyas olayına. Eskiden insanlar yine içten içe görümcesine, eltisine sarardı, artık herkese sarıyorlar. Herkesle kıyaslıyor, ona buna sinir oluyor, öfkesini de yorumlarda kusuyorlar. Bu davranışta bulunup nasıl sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebiliriz? Önce kiminle edersen et, kıyaslamanın çorbanın içine düşen küçük bir böcek olduğunu düşüneceksin. O çorba nekadar pahalı, o mekan nekadar muhteşem olsa da, kıyasta o böcek gibi iştahı kaçırır, adama o çorbayı yedirmez.00 YorumlaBu bahsettiğin istisnalar olmakla beraber Kadınların genelinde yaygın ve hastalıklı bir kafa yapısı Erkeklerde bu kadar yok bu, Meseleye gelecek olursak bu yüzden hayatlarında sürekli rekabete girip eşleri veya sevgililerinide anlamsız gereksiz ve yorucu bir yarışa sokmalarına sebep oluyor Öte yandan pek çok ilişkininde mahfolmasına neden oluyor. Kendi hayatlarındaysa sürekli mutsuz tatmin edilemez hale gelmelerine neden oluyor. Aklı olan kadın sosyal medyayı haddinden fazla ciddiye almamalı faydalı içerikler dışında kullanmamalıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılIg gibi platformlar samimiyetsizligi artirdi. Ayrica ben ig yuzunden kimseyi begenmez oldum. orada o kadar güzel kizlar ve yakisikli erkekler var ki. Hem kendim icin ozguvensizlik yasiyorum. Bu kizlar varken kim bana baksin diye. Hemde yakisikli erkek algim yukseldigi icin eli yuzu duzgun erkekleri dahi begenmez oldum istemsizce. Bazi erkekler belki gercekten iyi toplumun geneline gore iyi sayilabilecek bir tipi var ama o igte o kadar yuz, fizik gördükçe belki normalde begenecegim, asik olacagim tipleri begenmez oldum. Bu erkekler icinde boyle bence. Onlarinda guzel kiz algisi o kadar yuksek ki kiz begenmez oldular.
10 Yorumla
1 yılKesinlikle bu düşünceye katılıyorum. Kimse farkında değil sanıyordum ama sosyal medya yüzünden her konuda birbiriyle yarışıyor gereksiz harcanan paralar. Para hak etmeyen hizmetler sadece gösteriş olsun diye israf etmek hep sosyal medyanın yüzünden.
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 434 cevap paylaştı. Sosyal medyanın neredeyse her ayağı rezillik. Facebook'u kapattım. Instagramda paylaşım yapmamaya başladım.. Eşin dostun, akrabanın olmadığı 'X' hesabımda vakit geçiriyorum. Sadece haberlere bakıyorum. Yorum yapmıyorum.. Toplumdan kendimi izole ettim. Süslü püslü bir kadın, kas yapmış, beyninin Kasları erimiş bir erkeği görünce tiksiniyorum. Eskiden zekalar yarışırdı. Kaybeden üzülmezdi! Şimdi ise maddeler yarışıyor, kaybeden hırs yapıyor!
10 YorumlaEgosantrik saplantili bir toplum cunku. Her kadin benim memem ve gö.. üm daha güzel erkeklerse benim ya... ım daha haşmetliyi gosterme cabasinda. Dikkat edin gerdek gecesi herkes inanilmaz mutlu. Tamam anladik az sonra pompa yapacaksiniz da. Aq gelin daha da mutlu. Demek ki yaniyordu.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
1 yılŞimdi sosyal medyayı ne amaç için kullandığına bağlı, herkesin ne yaptığı ne ettiğine bakmaycan, ama kimisi için öyle maalesef
Ben sadece instagram kullanıyorum ondada haberleri takip etmek için kullanıyorum. Gerisi benim umurumda değil
00 Yorumla
1 yılKişiliği gelismeyen toplum içinde değeri olmayanların kendilerini ifade etmeye kendilerini kabul ettimeye çalıştıkları yer haline gelen instaqramı terk edeli çok yıllar oldu anı yaşıyorum hayali sanalı yaşamıyorum kimseye birsey ispat etmek gibi bir derdim yok en kral hayat benim hayatım onu beğen buna yorum yap onlara ayıracak zamanım yok hayatı kaçırmanın anlamı yok 😊
00 YorumlaYahudi oyunları bunlar resmen insanları ahlaksizlastirmao için cikariyorlar bu uygulamaları ve başarılı oldular. Bak herkes orasını burasını açıp atıyor. Milleti zinaya meylettiriyorlar erkekler buradaki kızları görünce evdekine ekemk veresi gelmiyor. Her kaidn öyle. guzel ve Seksi değil. Amaç ne aile yapısı i yikmak.
00 Yorumla
1 yılkimseyi takmayıp kendi zevkine göre kullanman gerek sevdiğin belirli sayfaları takip et reels ve sayfan buna göre şekillenecektir sevmediğin şeylere ilgimi çekmiyor diye belirt zamanla oturur algoritma bunlar harici arkadaşın dahi olsa gerekirse takip yapma kafana göre kişilerle konuşup tanışmak vs daha iyi olabiliyor dostum
00 Yorumla
1 yılBende sevmem bı kişi uçurumdan atlıyor diye digerleride atlamak zorunda değil bizim insanlarimizda kendi fikirlerine kendi dusuncelerine onemsemeyip etrafındakiler ne yaptılarsa bende yapayım onlar benden daha iyi biliyordur diye ama işte maalesef böyle oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYahu burun yine iyi eskiden örnek veriyorum burnu büyük olanlar yaptırıyordu işte çenesi önde olanlar yaptırıyordu bu kadardı şimdi dudak burun yanak çene saç modeline kadar herkesin aynı ya bir tane kız profili var tamam mı o kızdan milyonlarca var abartısız söylüyorum milyonlarca var sadece ülkelere göre ten rengi ya da saç rengi falan değişiyor bence bu çok korkunç ve o kız gibi o değil sen güzel kabul edilmiyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılInstagrama fotoğraf atarken doğal haliyle atan sadece evli arkadaşlarım var onlarda alan almış satan satmış hesabındalar ama tüm bekar kız arkadaşlarım bir fotoğraf atarken öyle bir filtre uyguluyorlar ki ben bile düşüyorum 🤭 oysaki oradaki kişi o değil tamamen bir yarış hali var ve insanın psikolojisini bozuyor bence o şuraya gitti bende gideyim o şunu giymiş bende giyeyim saçma ve anlamsız ben dondurdum girmemeyi düşünüyorum
00 YorumlaEvet , diğer platformlar da aslında böyle. Bu durumun sebebi başkalarının hayatları ile kendi hayatlarımızı kıyaslıyor olabileceğimizden kaynaklı. Görünür olmak istiyorlar. Bir arkadaşım var gezdiğimiz her yerde fotoğraflarını çekerdi saatlerce uğraşırdı. O hafta çıkmadıysa dışarı kurgulardı. Var yani etrafımızda böyle örnekler
30 Yorumla
1 yılHaklısın. Ancak bu kullanıcının bakış açısıylada çok alakalı. İnsanlar evde pijamasıyla çekirdek çitlerken fotoğraf çekinip paylaşmıyor sonuçta. Bunun bilinci ile yarışa katılmadan kullanıcı olunabilir.
10 Yorumla
1 yılDünya'yı bu yüzden 3% yönetir. 90%ı su katılmamış ger. zekalı oldukları için. O yüzden Mark Zuckerberg data brokerları ile beraber paracıklarına para katarken amipden az hallice kullanıcıları da boş beleş sidik yarıştırır 😂
00 YorumlaYa ben taktik geliştirdim Instagram telefonumda yüklü olunca sürekli giriyom bağımlı olup bide ordakilerle yarışa giriyom şimdi arada instayı yüklüyom mesajlara bakıyom sonra işim bitince siliyom sonra hani reals izlemek için yüklemek isteyince yok appstore gir uygulamayı arat yükle falan boş ver diyom hayata dönüyom
10 YorumlaDoğru bir düşünce aslında ben de o yüzden ötürü fazla aktif kullanmıyorum instagram ve tiktok gibi sosyal medya platformlarını youtube yetiyor da artıyor bana😄
00 Yorumlaİbet her kes en güzeli benim yarışında ve çoook saçma görünüyorr. Bazıları sürekli sevgilisini ve kocasını paylaşıyor. Dünyanın en sevilen kadını benimmmğ modunda. Bazısı sürekli tatil. En tatilci benimmğ modu. Bazıları tek çocuk bende var, en iyi anne benimmğ modu ve bi sürü boş boş gerçek olmayan senaryolar ve mutsuz insanlar. Çünki dünyaya geliş amacını, Allahı unuttuğu için insanlar bu kadar boş işlerle uğraşıp mutluluk, dünyada cennet arıyorlar...😃
00 Yorumlaherkes chat gpt ye yazıp kopyala yapıştır mı yapmış niye bu kadar uzun cevaplar var neyse
umurumda değil konuştuklarımın çoğunu eklemem bi kaç kıskanmayacağım kişi vardır adam gibi adamlar onları eklerim bide ailem var işte gerisi ilgimi çeken ne varsa bakar çıkarım instagramda
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 461 cevap paylaştı.
1 yılKendini iyi hissetmiyorsan kullanmayı bıraktığın iyi olmuş tabi ki. Evet bazı şeyler paylasilinca sırf gösteriş olsun diye yapılmış izlenimi uyandırıyor. Bana da samimi gelmiyor.
00 Yorumla
1 yılçok kafaya takarsan içinde boğulursun. ama kendi halinde takılırsan umursamazsan kullanması bence güzel.
10 Yorumla
1 yılKesinlikle öyle. İnsanların gerçek ve doğal bir hayatı kalmadı. Instagramda paylaşamayacağı hiçbir şey yapmak istemiyor artık çoğu kişi.
10 YorumlaBu zayif insan karakterindekilerin yapacagi birsey. Instagram benim icin ne ust sinir ne alt sinir
10 Yorumla
1 yılÇok şükür son 10 yıldır sosyal medya kullanmıyorum ve o kadar mutluyum ki.. Herkese tavsiye ederim
00 Yorumla
1 yılKalıbını basarım ki herkes dediğin kafada ben daha çok gezdim ben daha mutluyum ama kimse mutlu değil.
00 YorumlaEvet herkes ben daha mutluyum pozu verme yarısında. Benim gibi komik video izlemek için giren de vardır tabiki.:)
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 455 cevap paylaştı. Bence yarış haline sokuyor katılıyorum düşünce tarzına artık millet kendini olduğundan farklı gösterme derdinde
00 YorumlaHaklısın ve hiçbir zaman bir yarışa dahil olmak zorunda değilsin. Günlğk hayatında da bu böyle hiçkimseyi kendinle kıyaslama
00 Yorumlaafferin kiz.. sosyal medya kadin narsizimini tetikliyor diye bi psikologtan bi suru sey duymustum.. erkekler o kadar etkilenmiyor..
00 YorumlaBen sosyal medyayı o amaçla kullanmıyorum ama evet insanlar özenti gösterişçi hayata özeniyor. Yarış halinde herkes
00 YorumlaGenelde ağırlıklı olarak ülkemiz hatunlarında ki hayatlarının en büyük hatalarının başında gelen kafa yapısıdır.
00 Yorumla
1 yılEvet influencerlara bakınca anlarsınız kendilerini geçmek için verdiği para yarışlarını, makyaj gibi kombin gibi videoları...
00 YorumlaCahilleri yarışa sokuyor. İlgi ve para görmemiş, hayatta bir şeyleri başaramamış kişiler oradan medet umuyor.
00 Yorumla
1 yılsokmuyor insanların mantığı farklı kendini zaten mükemmel olarak görüyorsan bişi yapma gereği duymuyorsun
00 Yorumla
1 yılBu daha çok seninle alakalı
Öyle hissediyorsun çünkü
06 Yorumla
Soran1 yılHayır öyle hissetmiyorum eskiden böyle değildi Ama artık öyle olmaya başladı Ben de çocuk değilim anlıyorum
- 1 yıl
E biz de kullanıyoruz başkalarının hayatı bizi bağlamıyor.
Soran1 yılAma benim çevrem farklı senin çevren farklı demek
- 1 yıl
Olabilir
Çevrenin bir önemi yok
Öyle hissedip insanlarla rekabete girmeye gerek duyuyorsun
Seninle alakalı olan bu
Onlar şunu yapıyor benim de yapmam lazım hissi sağlıklı görünmüyor
Soran1 yılYahu çevrem diyorum öyle aşağıda örnek verdiğim gibi yazdıklarımı okumuyor musun gösteriş budalaları hepsi ben kendim şunu yapayım demedim ama eskiden böyle değildi sanal orası ayrı bir konu
- 1 yıl
Peki
1 yılEvet mesela evlisin mutlusundur tamam mı ama baya mutlusundur bakıyorsun biri şunu yapmis bizde yapalım ee daha demin mutluydun
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılEvet özellikle rekabet olmayan şeylerini göstermeye çalışanlarla dolu sosyal medya
10 Yorumla
1 yılkullanmıyorum, çünkü oradan para kazanmıyorum
10 YorumlaÇok şükür bıraktım
Kendi halinde biriyim 🫠
10 Yorumla
1 yılEvet herkesi popüler kültürün kölesi haline getiriyor
00 YorumlaSosyal medya sorunlu bir yer. Özellikle kadınların uzak durması lazım.
00 YorumlaO sadece instagramda değil. Hayatın her alanında kadınlar hep birbirleri ile yarış halindedir 😊
00 Yorumla
1 yılKesinlikle evet, özellikle o gidilen yerler ve güzellik konusunda
00 YorumlaAllahım her gün ne paylaşırlar diye bekliyorum daha neler insanlar iyice ilgi manyğı olmuşlar
00 Yorumla
1 yılEvet benn de etkileniyorum acikcasi herkes sanki ilerliyor ben öyle değilim gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılInstagram değil bunu yapan insanlar, özellikle bizim insanımız gösterişi seviyor yediğini içtiğini paylaşan görgüsüzlere diyecek söz bulamıyorum kendine saygısı olmayıp kendini pazarlayan kadınlar için de aynı şey geçerli aslında insanlar kendileri oluşturuyor bu algıyı keşke biraz insan gibi davranabilseler
00 Yorumla
1 yılhayır dar bir çevreyi takip ediyorum paylaşım falan da yapmıyorum.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılEvet herkes olmadığı birisi gibi görünmenin peşinde.
00 Yorumla
1 yılKişiliği oturmamış görgüsüz insanlar için elbette ki öyle
00 Yorumla
1 yılKapitalin kendini dayattığı bie zemin herkes gezip yiyip içsin ve paylaşsın tüketim yapsın geereğinden fazla harcasın
00 Yorumla
1 yılÇok haklısın bende şahsi olarak bıraktım kullanmayı takip etmiyorum kimseyi rahatım
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet özellikle de güzellik ve variyet yarışı yapanlarla dolu
00 Yorumla
1 yılyapamayınca kendini kötü hissetme duygusuna odaklanıp onu çözmen lazım diye düşünüyorum. ama nasıl?
00 YorumlaKoyunluk içgüdüsü, instayla ilgisi yok. Komşun çamaşır makinesi alsa sende alırsın kepaze Pakize :d
00 YorumlaEvet
ve artık bu gerçek hayata da yansıdı maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılevet maalesef insanların psikolojisi bozuluyor. yetersizlik hissi, özgüven eksikliği hatta depresyona sokuyor.
00 Yorumla
1 yılTuvaletten yeni çıktım, kimseyle sidik yarıştıramam. Bu bahsettiğin kitle aptal, o kadınlarin çoğu zengin erkek avcısı yani gizli eskort. Erkekler ise hiç sahip olmadıkları lüks varmış gibi gösteriyorlar.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılAyda yılda 2 resim paylaşıyorum yarışan saf insanlardan değilim
20 Yorumla - Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Instagram: İnsanları Yarış Haline Sokan Bir Dijital Alan mı?
Instagram, görsel odaklı bir platform olması nedeniyle kullanıcılar arasında estetik ve tatil paylaşımlarının sıklığı dikkat çekicidir. Birçok kullanıcı, tatil fotoğraflarını "mükemmel" manzaralar, egzotik lokasyonlar ve lüks deneyimlerle paylaşıyor. Bu paylaşımlar, bazen bir çeşit statü göstergesi halini alabiliyor. Güzel plajlar, lüks oteller ve unutulmaz anlar... Ancak bu tür paylaşımlar, takipçileri de etkileyerek onlara bir tür tatil yarışına sokuyor. "Bir sonraki tatilimi nasıl daha egzotik ve ilginç hale getirebilirim?" sorusu, bazen sadece kişisel bir arzu değil, aynı zamanda bir sosyal baskıya dönüşüyor.
Instagram, estetik ve güzellik anlayışını büyük ölçüde etkileyen bir platformdur. Vücut tipleri, cilt bakımları, makyaj uygulamaları ve modaya dair paylaşımlar, platformun en çok ilgi gören içeriklerinden biridir. Ancak, bu paylaşımlar arasında yer alan fotoğraflar genellikle yüksek filtreleme, photoshop ve estetik müdahalelerle süslenmiş olur. Gerçeklikten uzak bu paylaşımlar, takipçilerin kendilerini sürekli olarak başkalarıyla kıyaslamalarına yol açabilir.
Spor ve fitness paylaşımları da Instagram'ın popüler içerik türlerinden biridir. Birçok kullanıcı, egzersiz rutinlerini, başarılarını ve fiziksel gelişimlerini takipçileriyle paylaşır. Bununla birlikte, "fit" olma baskısı da giderek artmaktadır. İnsanlar, başkalarının paylaştığı spor rutinlerini ve fiziksel başarıları gördükçe, kendilerini aynı seviyeye getirme isteği duyarlar. Bu, çoğu zaman sağlıksız bir "rekabet"e dönüşebilir.
Makyaj, Instagram'ın popüler içeriklerinden bir diğeridir. Makyaj sanatçıları ve güzellik influencer'ları, takipçilerine yeni ürünler tanıtarak, "mükemmel" görünüm elde etmenin sırlarını paylaşıyorlar. Ancak bu da, bireyler üzerinde sürekli olarak "ideal" makyaj görünümleri yaratma baskısı oluşturabilir. Birçok kişi, başkalarının paylaşımlarını görerek, makyaj becerilerini geliştirmeye çalışırken, estetik standartlarına uygun olmak için fazladan çaba sarf edebilir. Bu yarış, bazen kişilerin doğal güzelliklerini ve basitliğini unutarak, sadece "görsel mükemmeliyet" peşinde koşmalarına neden olabilir.