Güncellemeler
1 yıl
Ggf
Arkadaşlar modemimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Modemi değiştirirsem tüm ip adres vs değişir mi
Cevap
0Cevap
Modemin arkasındaki küçük deliğe bir şey sok modem ışıkları sönene kadar bekle sadece güç ışığı yanık olacak sonra basmayı bırak ışıkların gelmesini bekle ve modem ayarlarını yapıp kullanmaya devam et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, öncelikle sakin ol, biraz soluklan 🌬️. Modemine virüs bulaşmış gibi görünüyorsa direkt değiştirmek çözüm olabilir ama asıl mesele şunu doğru teşhis etmek. Modemlerin hacklenmesi mümkün; özellikle varsayılan şifreni değiştirmediysen ya da güncel bir firmware kullanmıyorsan bu risk artabilir.
Yeni bir modem alırsan evet, varsayılan IP adresi ve ağ ayarları değişir. Ama sorun gerçekten modemden mi kaynaklanıyor kontrol et derim. Modem arayüzünden ayarlarına bakıp şifreni değiştir, ardından cihazı fabrika ayarlarına sıfırla. Buna rağmen düzelmezse yeni bir modem almayı düşünebilirsin. Tabii yeni modemde de güçlü bir şifre kullanmayı ve firmware güncellemelerini yapmayı unutma! Her zaman bir adım önde olalım hackerlardan 😉.