En iyi buzdolabı markası hangisi sizce? Etrafımda yeni buzdolabı alan herkese sordum soruşturdum. Ancak herkes kendi buzdolabı markasından şikayetçi. En iyi buzdolabı markası hangisi diye bakındım ama bir türlü bulamadım. Metalik olacak no frost bir buzdolabı arıyorum. Zaten şimdilerde buzdolaplarının hepsi nofrost oluyor galiba.En iyi buzdolabı
En iyi buzdolabı hangisidir, buzdolabı nasıl seçilir?
Hepimizin en büyük ihtiyaçlarından biri buzdolabıdır. İyi bir buzdolabı almak, yiyecek ve içeceklerimizin daha uzun süre ve taze halde korunmasına yardımcı olur. Bu sebeple , beyaz eşya alışverişi yapacakların aklındaki sorulardan biri de "en iyi buzdolabı hangisi?" oluyor. Ben de buzdolabı seçiminde yardımcı olmak için hem buzdolabı çeşitlerinden hem de en iyi buzdolabı hangisi bunlardan bahsedeceğim.
Buzdolabı çeşitleri nelerdir? Hangi buzdolabı neye göre seçilmeli?
buzdolabı çeşitleri
Her eve ve her ihtiyaca uygun buzdolabı çeşitleri olduğunu belirtmek isterim. Özellikle iç hacim, genişlik ve yükseklik, renk ve markalarına göre buzdolabı seçenekleri bulunmaktadır ve aralarından evimize ve ihtiyaçlarımıza en uygun buzdolabını seçmek çok önemlidir. Buzdolabı çeşitleri nelerdir diye merak edenlere hemen söyleyeyim:
Tek kapılı buzdolabı
Çift kapılı buzdolabı
Gardırop tipli buzdolabı olarak 3 şekilde bulabiliriz.
Ayrıca buzdolabı modelleri renklerine göre de ayrılıyor:
Beyaz
Inox (metalik olarak da bilinir)
Renkli (beyaz ve metalik harici siyah, sarı, kırmızı gibi renklerde buzdolabı bulunur.)
Tek kapılı buzdolabı nedir?
tek kapılı buzdolabı
Tek kapılı buzdolabı, çoğunlukla küçük evlerde veya ofislerde görebileceğimiz bir buzdolabı modelidir. Tek kapılı buzdolabının en büyük avantajı, boyut olarak standart buzdolaplardan daha küçük oluyorlar. Ayrıca çoğu tek kapılı buzdolabı modelinde buzluk bölümü de olduğu için normal buzdolabı modelleri kadar yeterli olabilmektedir. Ayrıca mini buzdolabı da tek kapılı buzdolabı olarak geçmektedir.
Çift kapılı buzdolabı nedir?
çift kapılı buzdolabı
Çift kapılı buzdolabı, klasik olarak evlerimizde bulunan ve buzluğu üstte normal soğutması altta olan buzdolabı çeşididir. İç hacmi, genişliği, yüksekliği, no frost veya low frost özelliklerine göre çeşitleri bulunan çift kapılı buzdolapları, her ihtiyaca yönelik olarak karşımıza çıkmaktadır.
Son zamanlarda buzluk kısmı altta soğutucu üstte olan buzdolabı modelleri çokça tercih edilse ve hoş görünse de genel itibari ile klasik çift kapılı buzdolabı modelleri hala popülaritesini koruyor.
Gardırop tipi buzdolabı nedir?
gardırop tipi buzdolabı
Gardırop tipi buzdolabı, iki kapılı buzdolabı olarak da bildiğimiz bir buzdolabı modelidir. Klasik tek kapılı ve çift kapılı buzdolaplarından farklı olarak daha geniş ve yüksek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple gardırop tipi buzdolabı seçmeden önce mutlaka evde yerleştirilecek alanların ve buzdolabının ölçülmesi son derece önemlidir. Ayrıca çoğu gardırop tipi buzdolabının no frost veya low frost kısmı alt bölmede olurken istisnai de olsa üst kısımda yer aldığını da görebiliriz.
En iyi buzdolabı markaları nelerdir?
en iyi buzdolabı markaları
Evimize ve ihtiyaçlarımıza uygun buzdolabı modelini seçtiysek, sırada en iyi buzdolabı markası seçimine geliyor. Bu kısımda çoğunlukla aklımızı "en iyi buzdolabı markası hangisi?", "en iyi buzdolabı markaları nelerdir?" gibi sorular kurcalıyor ve piyasa araştırmasına giriyoruz. Sizi bu konuda aydınlatmak için bildiğim ve deneyimlediğim buzdolabı markalarından bahsetmek istiyorum.
Bosch
Bosch buzdolabı
Popüler ve kaliteli buzdolabı markaları arasında yer alan hatta dünyanın en iyi buzdolabı markası olarak da geçen Bosch marka buzdolapları, hem tasarım hem iç hacim hem de soğutma açısından son derece iyi bir saklama performansı sağlamaktadır. Özellikle fan destekli MultiAirflow teknolojisi olan buzdolabı modellerinde, cihazın her tarafındaki hava dolaşımını artırır ve sıcaklık ve nem seviyelerini üstten alta kadar eşit seviyede tutar. AirFresh filtre düzenli hava akımı sayesinde yoğun kokulu gıdalardan gelen kokunun buzdolabınn içinde yayılmasını engeller.
Hotpoint-Ariston
Hotpoint-Ariston buzdolabı
Beyaz eşyada kalite denilince akla gelen buzdolabı markaları arasında gelen Hotpoint-Ariston, Vestel garantisi altında olan bir markadır. Çoğu buzdolabı modelinde A+ ve üstünde bir enerji sınıfına sahip olan Hotpoint-Ariston'un en çok tercih edilen modelleri no frost özellikli olan buzdolaplarıdır. 43 desibel ses seviyesi ile de son derece sessiz çalışan buzdolabı modelleri bu markada mevcut.
Samsung
Samsung buzdolabı
Telefondan televizyona, küçük ev aletlerinden beyaz eşyalara kadar pek çok elektronik eşya modeline sahip Samsung, buzdolabı konusunda da gayet başarılı ve kalitelidir. Özellikle geniş iç hacimli modellerinde hem soğutma hem de yiyecek-içeceklerin tazeliğini korumasına olan katkısı nedeniyle Samsung, en iyi buzdolabı markaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Dijital İnverter Teknolojisi ile soğutma talebine karşılık kompresör hızını 7 seviye arasında otomatik olarak ayarlıyor. Daha az enerji tüketip, sesi azaltıyor ve uzun ömürlü performans için eskime ve yıpranma oranını düşürüyor.
Altus
Altus buzdolabı
Buzdolabı deyince akla gelen markalardan biri de Altus'tur. Özellikle no frost özellikteki buzdolabı modelleri sıklıkla tercih edilen Altus, enerji tüketimi konusunda da benzer buzdolabı modellerine nazaran daha avantajlıdır. Dondurucu ve soğutucu iç hacimleri ile de buzdolabı kullanımına dair tüm ihtiyaçları yeterince karşılamaktadır.
Bana göre en iyi buzdolabı markası vestel. Hem yerli hem de fiyatları diğer markalara göre çok fazla uçuk değil. Ancak sen yine de markaya aldanma. En iyi buzdolabı'nı bulmak için alacağın modelin özelliklerine yoğunlaş. Markanın en iyi olan kısmı garantisi. Garantisini araştırmalısın markanın.
Elektronikte en iyisi Bosch.. 15 yıllık bosch marka buzdolabımız vardı buzlugu actıgımız zaman klima gibi üfürüyordu. ev yeniledik esyayıda yeniyelim dedik beko marka aldık bir tane bosch'un yerini dolduramıyor.
SHARP marka buzdolabının üzerine tanımam, Özellikle beyaz renk, gri ya da siyah rengi mutlaka el ve parmak izini belli edecektir, A++ enerji tasarrufu yıllık 320 kw enerji, sessiz motor, net 600 Litre ye tekabül eden dev bir buzdolabı, ayrıca calışma sistemi no frost değil, pluscamaster iyon sistemi, alan kesinlikle pişman olmaz ve servisini sadece buzdolabını kurarken görürsünüz, ondan sonra servisle arızayla işiniz olmaz, NOT :SATICI DEĞİL KULLANICIYIM
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Birçok buzdolabı markası var. Bunların içinden en iyiyi seçmek zor çünkü kime göre neye göre en iyi? Fiyata göre mi kaliteye özelliğe göre mi en iyi buz dolabı markasını seçeceğiz. Bence sen fiyat aralığını söyle ona göre biz sana en iyi buz dolabı markasını söyleyelim.
Fiyatına göre Samsung iyi ürünler sunuyor, Bosch un da üst modelleri gayet kaliteli ve sağlam. Arçelik raf tasarımı vb ile Türk kültürüne daha uygun ürünler geliştiriyor ama bazen kalite/sorunsuzluğuna nazaran yüksek fiyat istiyor.
bilemeyiz o kadarını lg'de yeni yeni cıkıslar yapıyor ama ben almadan once teknık servıs kısmına bakarım herzaman mallarının arkasında durabılecekmı dıye
lg mi? yapma arkadaşım ne lg'si. Ne televizyonu ne de diğer eşyaları iflah olmaz. Nitekim Güney Kore malıyla Alman malını bir tutamassın. Arkadaş haklı ya Siemens alıcaksın ya da Bosch..
Artık bütün iyi buzdolapları No-Frost. Sen ne alırsan al, teknolojik özellikleri fazla oldun, servisi yaygın olsun. Şikayet var sitesinden de kullanıcı yorumlarına bir göz at. Güle güle kullan. 😎
Ucuza alan pahalıya alır. Yeni 10 yıllık buzdolabı bozuldu, son çıkanlardan aldık iki hafta yemek koruyor. Tabi ki ucuzla pahalı arasında fark var. Tutum değil bu, en lazım olan şeyde tutum olmaz. Kaliteli al 10 yıl gitsin.
Onu da kardeşime aldım. Yazın kontrol ettim birşey fark etmedim. Muhtemelen motorun konumlandırıldığı yer ile alakalı ama Samsung gerçekten el yakacak kadar ısınıyor bilgin olsun
Yavaş ol bakalım biraz ağzından çıkanı kulağın duysun ben nerden bileyim senin maddi durumunu bütçe belirtmemişsin ki ona göre önerelim hadsiz de küstah da sensin
Peki o zaman şöyle düşün o 500 lira fark vereceğin Bosch buzdolabı sana 15 yıl Arıza vermeyecek diğerleri 3 yılda bozulacak. Zaman ile o parayı fazlası ile çıkaracak kaliteyi almak daha güzel. İngilizlerin sözü ile bitiriyorum ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
Şimdi şöyle söyleyeyim eğer ks katılırsa evlilik yolunda adam başı 10 tl atalım sana en azından ufakta oksa destek olur kscanlar ne dersiniz evlenecek kardeşe yardım edelim dimi?
Parça ucuzluğu ve servis bakımında Arçelik fakat kalite bakımımdan dolayı Samsung kaliteli olunca servise fazla gerek kalmıyor ama servis durumu söz konusu olduğunda ise parçaları pahalı maalesef Samsung da
kalite olarak siemens. ama fiyat performans olarak hangisi bilmem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beyaz eşya da Profilo tercih edebilirsin hem daha uygun hem de gayet kaliteli bulaşık makinasını kullanıyoruz gayet memnunuz bir yakınım buzdolabı ve çamaşır makinesini kullanıyor o da çok memnun olduğunu söylüyor
İnşallah nişanlımında marka takıntısı Yok olsunda ne olursa olsun tarzında ama ben almışken az arıza yapan istiyorum markasında da değilim pek beni 10 sene idare etsin
En İyi Cevaplar