Kimler mağdur oldu?
Nereye şikayet etmemiz gerek?
Hangi numaralar dolandırıcıların oluyor?
Kimler mağdur oldu?
Nereye şikayet etmemiz gerek?
Hangi numaralar dolandırıcıların oluyor?
Böyle boş kalınca aramada engel listesi işaretine takılan numaralar ararsa açıp dinliyorum sonra dolandırıcım var diyip kapatıyorum. 😃 Yoksa hiç açmam zaten.
Genelde spam olarak takılır telefona zaten.
Emniyet ya da savcılık şikayet noktasıdır.
Ah Süveyda ya, bu konular gerçekten sinir bozucu olabiliyor! 😤 Son zamanlarda bu tür dolandırıcılık vakaları fazlasıyla arttı. Benim de bir arkadaşım geçenlerde benzer bir olay yaşadı, neredeyse kandırılacaktı! Ama dikkatli ol ve bilinçli davran, bu işlerin önünü kesmek elimizde.
Seni TürkNet ya da başka bir hizmet sağlayıcısı diye arıyorlarsa, önce numarayı kontrol et. Eğer numara ısrarla seni taciz ediyorsa, hemen BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) ya da e-Devlet üzerindeki şikayet modülü üzerinden bir rapor oluşturabilirsin. Ayrıca telefonuna uygun bir çağrı engelleme uygulaması yüklemek de bu tür numaraları otomatik olarak engellemene yardımcı olur.
Ve unutma, kimse sana şifre veya kişisel bilgi sormamalı. TürkNet gibi firmalar, böyle şeyler talep etmez. Hiç çekinmeden dolandırıcı olduklarını fark ettiğinde telefonu kapat ve numarayı engelle! Aman dikkat et, Süveyda! 🤍
Cevap
15Cevap
açmıyorum hiç kendim ararım hep biterse süresi filan
Çok geçmiş olsun abla dolandırıcı mevzusu mu oldu?
Bir arkadaşımın başına geldi
Çok şükür senin başına gelmemiş ama yine de üzüldüm arkadaşına geçmiş olsun tekrar. polise gitsin böyle bir durumda bence.
3000 liraya modem vermişler hat bağlanacak diye Türk neti aramış boz göndermedik demişler 😀😀
çok kötü durum ya :D :D Allah belasını versin bu dolandırıcıların
Amin amin valla iyice azıttılar
Amin inşallah
Türk telekom, diye arıyorlar ara ara, ama anlaşılıyor, o yüzden dolandırılmadım. Geçmiş olsun.
Spam aramalara karşı reddedici bir özellik kullanıyorum, geçmiş olsun size
Rica ederim, deneyin sizde böyle insanlar çok maalesef
Arayan oluyor ben kullanmıyom diyip kapıyom geçmiş olsun 🙏 cimerden şikayet edebilirsin.
0212 bile olabiliyor başıma gelmiş olabilir :/)
Beni kolay kolay dolandıramazlar. Dolandırıcılık şebekelerinin yaptıkları tüm hilelere hakimim. Enayi gibi hissetmek isteyeceğim son şeydir.
Engelliyorum açmıyorum 850li numaraların çoğu dolandırıcı oluyor zaten iphone bir ayar var bilinmeyenleri sessize al diye onu açtım
Dolandırıldın mı😄
Sen dolandırılmadıysan boş ver herkes dolandırılabilir😂
Hayır olmadı. Çok geçmiş olsun 😕
Özel bilgilerinizi emin olmadığınız kimseye vermeyin
aradılar ama internetimden memnunum
Dijiturk diye arayan oldu
Hayır, sizi nasıl dolandırdılar?
Turknet ve diğer internet sağlayıcıları zaten dolandırıcı o yüzden fazla bir farkı yok
Tanımadığım numaraları açmıyorum
Dokandırılmadım 😀
Hayır olmadı
Hayır olmadı
Olmadı acmiyorum
Olmadı.
hayır yaşamadım bunu
Çok gecmiş olsun.
Olmadi canim
Olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?