Bu konuda binlerce soru sorulmuştur eminim. Şimdi genel bir soru sormak istemiyorum örnek üzerinden sorayım. İnstagramdan hiç tanımadığım ama aynı üniversiteden olduğumuz bir kızın profiline girdim. Profili herkese açıktı. Öne çıkarılanlarına baktım ve kızdan hoşlandım. Seçenekler şunlar;
- A-Takip isteği atmak: Kızın profili açık olduğu için direkt takip edebiliyor olucam. Ve profil fotoğrafı haricinde fake hesap gibi durma dezavantajımdan dolayı geri takip alma olasılığım çok düşük.
- B-Takip isteği atıp veya atmayıp o günkü storysine bir şey yazmak veya emoji atmak. (Instagram yeni özelliğinden dolayı herkes ne yazdığımı görebilecek)
- C-Takip isteği atıp veya atmayıp öne çıkarılanlarına bir şeyler yazmak: Yıllar önce attığı bir resme yani öne çıkarılanlara bir şey yazmak. ( iltifat etmek)
- D-Direkt DM kutusuna takip ettikten sonra ilk mesaj atmak: Bu çok garip çünkü merhaba gibi bir giriş yapmak en doğrusu olur ama dönme olasılığı çok düşük.
- E-Öne çıkarılanlarında emoji tuzağı vardı basmadan geçtim eğer bassaydım emoji atmış olacaktım. Bu tuzağa bilerek yakalanmak ve o emojinin üzerine “Ah sanırım yakalandım” gibi tatlı bir mesaj atmak.
Genel olarak kızlar hangisine cevap veriyor. Hangisinde yanıt alma olasılığım daha yüksek. Veya farklı bir öneriniz var mı? Veya şunu yap ama şöyle yaparsan daha iyi olur derseniz sevinirim. Bu sıkıntıyı bu soru-cevapta çözerek, gelecekte internette “Sosyal medyada bir kızla nasıl tanışabilirim?” Sorusuna yanıt arayan herkese yardımcı olmuş olalım.
Not: Bana kalsa senden hoşlandım bir kahve içmek ister misin yazarım direkt.
Takip isteği atmak
Takip isteği atıp veya atmayıp o günkü storysine bir şey yazmak veya emoji atmak.
Takip isteği atıp veya atmayıp öne çıkarılanlarına bir şeyler yazmak
Direkt DM kutusuna takip ettikten sonra ilk mesaj atmak
Emoji tuzağına bilerek yakalanmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey hshshsshd! ✨ Sosyal medya gerçekten tanışmak için farklı dinamiklere sahip bir alan ama doğru yollarla güzel şeyler olabilir. 😊 Şahsen, biraz daha samimi ve doğal bir giriş yapmanın daha etkili olduğuna inanıyorum. Takip isteği atmak ya da hikayelerine emoji bırakmak genelde çok dikkat çekmeyebilir, ama biraz emek vererek ortak bir konu üzerinden konuşmayı açmak harika bir fikir olur.
Öne çıkarılanlarındaki bir şeye dikkatlice bakıp onun ilgisini çekebilecek bir yorum yapabilirsin mesela. Ama kesinlikle iltifat kısmında çabalamak yerine, gerçekten onun paylaşımını anlamaya çalıştığını belli edecek bir mesaj yaz. "Ah sanırım yakalandım" gibi tatlı bir mesaj ilk etapta eğlenceli gelebilir, ama dikkat! Bazı insanlar klişe bulabilir.
Eğer o cesarete sahipsen, bence doğrudan ama kibarca şöyle yaz: "Merhaba, öne çıkanlardaki o X resim/fotoğraf çok ilgimi çekti, gerçekten çok güzel bir kare olmuş!" Mükemmel bir giriş olabilir. 🍀 Unutma, doğal ve içten ol; çünkü herkes samimiyeti sever. 🧡 Bol şans!