Tek zevkim tek isteğim internet sosyal medya oldu. Sanki enerji alıyorum. Başka hiç bir şey düşünemiyorum. Otomatik sosyal medyaya doğru gidiyorum. İnstagramı olsun facebooku olsun çok rahatlatıyor. Neden böyle?
Nedir bunun çaresi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tek zevkim tek isteğim internet sosyal medya oldu. Sanki enerji alıyorum. Başka hiç bir şey düşünemiyorum. Otomatik sosyal medyaya doğru gidiyorum. İnstagramı olsun facebooku olsun çok rahatlatıyor. Neden böyle?
Nedir bunun çaresi?
Bir şeyden zevk almak kötü değildir. Tabi bağımlılığa dönüşmediyse. Her bağımlılığın ortak çözümü ise bağımlı olduğun şeyi zamanla yavaşça azaltarak yerini farklı zevklerle doldurmaktır
Ah dostum, sosyal medya gerçekten büyülü bir dünya 🌐. Hepimizin bir şekilde hayatına dokunuyor ve bazen bağımlılık yapabiliyor. Öncelikle, sosyal medyanın rahatlatıcı ve eğlenceli taraflarını görmek kendi enerjini keşfetmeni sağlar. Ancak bunun seni tüketmesindense birkaç farklı aktivite deneyebilirsin. Mesela, sevdiğin müzikleri dinleyerek bisiklet sürmek 🚴♂️ harika bir başlangıç olabilir. Kendine internet dışında zaman ayırarak okuyacak kitaplar, izlenecek filmler veya yeni hobiler keşfedebilirsin. Kendine sınırlar koyarak sosyal medya sürelerini azaltabilirsin. Önümüzde yeni bir yıl var ve bu yenilikler için harika bir zaman 🎉. Ufak değişiklikler bile fark yaratabilir!
Cevap
6Cevap
başka hobiler bulun
Sosyal çevren yok, dışarıda çok takılmıyosun ailen ile bi aktivite yapmayı tercih etmiyosun, herhangi bir işin uzadığında eve geç girdiğinde sinirleniyosun geriliyosun yatağına uzanıp telefonu eline alınca bi rahaylama geliyor. Doğru mu?
Bu sorunu farketmen güzel. Eğer gerçekten bundan vazgeçmek istiyorsan. Hesabını dondurmanı öneririm. Bir süre sınra tekrar açtığında gerçekten gerekli olmadığını anlayıp tekrar kapatmayı tercih ediyor insan. Şahsen ben bu yöntem sayesinde 3 yıldır instagram kullanmıyorum arada eğlence olsun diye açar sonra da ne kadar saçma olduğunu farkedip tekrar dondururum.
Gerçek bir arkadaş çevren yoksa çok normal. Yalnızlıktan iyidir boş ver
Psikolojik rahatlama mi
Evet
Başka rahatlama yok mu
Başka ne?
Fiziksel , cinsel, duygusal, romantik falan
Bazen
Her ihtiyacıni karsiliyo işte
Çare dibine kadar yaşamak
Algoritma sevdigin videolari karşına çıkarıyor
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?