İnsansı robotların bugünkünden daha da ilerlediği bir dönemde, bu tür robotların ve yapay zekaların sergilendiği bir fuarda bir hikaye ortaya çıktı.
Bir kişi, bir robot ve yapay zeka yaratıcısının standının önünde durdu. Ziyaretçiye ilgi gösteren Yapay zeka ve robot yapımcısı "Affedersiniz, size bilgi vermemi ve robotumu ve yapay zekasını tanıtmamı ister misiniz?" diye sordu.
"Yaptığım robotlar ve geliştirdiğim yapay zeka ile robotlar artık daha akıllı ve daha yetenekli. İnsanlara benzerlikleri önemli ölçüde artmıştır. Artık sizi görebilir, duyabilir, tanıyabilir ve hatta yanıt vermek için yazdıklarınızı okuyabilirler" dedi.
Devam etti, "Robotuma bir soru sormaktan veya sorunuzu yazılı olarak sorarak test etmekten çekinmeyin. Robotum, sorduğunuz her şeye mümkün olan en hızlı ve en doğru şekilde cevap verecek."
Kişi, "Tamam" diye cevap verdi ve bir kağıda bir şeyler yazdı ve robotun okuyacağı saklama bölmesine yerleştirdi.
Metni okuduktan sonra bir dakika geçti, ancak robot hala bir yanıt vermemişti. İki dakika, üç dakika, beş, on, yirmi, otuz... Uzun bir zaman geçti ve robottan garip sesler çıkmaya başladı. Sonra duman ve kötü bir koku ortaya çıktı.
Durumu gözlemleyen kişi, robotun yaratıcısına, "Robotunuz arızalı gibi görünüyor" dedi. Robot yaratıcısı, şok ve utanç içinde, "Efendim, bu durum için çok üzgünüm ve sizin önünüzde utanıyorum. Robotumun elektronik devrelerinde bir arıza var gibi görünüyor. Gerekli kontrolleri hemen kontrol ediyorum" dedi.
Birçok devreyi değiştirdikten ve robotu yeniden başlattıktan sonra bir süre sonra yanıt vermeden tekrar arızalandı.
"Korkarım robotunuzun cevabı için daha fazla bekleyemem," dedi kişi ve gitti.
Daha da üzülen ve utanan robot yaratıcısı, bu durumun nedenlerini araştırmaya başladı. Ancak her şey normal görünüyordu ve robotun arızalanmasına neden olan arızanın tam kaynağını tam olarak belirleyemedi.
Sonra ziyaretçinin robotuna sorduğu soruyu merak etti. Saklama bölmesini açarak yazılı kağıdı çıkardı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Ne var?
Ne yok?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar