Yani amacımi bulamıyorum bilmiyor değilim. ornegin YouTube bı silip bı yüklüyorum Instagram bı silip bı yüklüyorum. kendimce bazen vazgeçiyor bazen çağa ayak uydurmak gerek diye tekrar yüklüyorum. benim için bu uygulamalarin varlığı bile takıntı yapmama yetiyor. mesela Google neden var ben araştırma yapmayan biriysem? Yok olsun? Mesela YouTube neden var ben yt videolari izlemek istemiyorsam veya neden teması bukadar iğrenç. neden ben kullanmadığım halde Instagram var. caga ayak uydurmak istiyorum ama bunları kullanmak istemiyorum da aynı zamanda. sanki bu döneme ait değilim gibi hepsini çok fazla kullandım zaten küçüklükten beri hiç böyle takıntım yoktu. ne zaman rahat bı hayatım oldu bunları takmaya başladım kafaya. mesela araştırma yapmak istiyorum bilimsel bilgileri takip etmek istiyorum ama hepsini asla bilemicem diye araştırmaktan vazgeçiyorum. mesela YouTube videosu açıyorum birkaç video izlerken güzel iyyiim ama sonra birden takıntım başlıyor YouTubedeki tüm videolari asla bilemicem kaçırdığım şeyler vardır diye düşünüyorum madem çağın içindeyim tam olayım diye düşünüyorum ama kusursuz değilim illaki kaçırdığım bilgiler olcak. isre bu döngüden çıkamıyorum. silip yüklüyorum sürekli her şeyi sırf bu sebeplerden. dizi izlerken böyle oluyordum yine ama onda düzeldim azıcık çünkü insanı kendisine bağlı tutan şeyler olduğunda uzun sürüyor zaten dizi diğer dizileri kaçırdığım aklıma bile. gelmiyor anladınız mı. mesela müzik dinlerken de duyguya odaklandığım için ve nekadar müzik kesfetsem kardir diye baktığım için bu takıntılar yine nadir oluyor. ama ne zaman reelssi acsam bilmediğim çok şey olacak zaten diye takintim başlıyor siliyorum. ustelik neyi sevip sevmediğimi hangi uygulamayu sevdiğimi sevmediğimi bile. bilmiyorum direkt bu uygulamalarin içine doğduk ve sorgulamadan kullandım. ama sonradan böyle oldum ben yardım edebilecek var mı. evden çıkmıyorum arkadaşım yok. internetsiz zamanlarda yaşamak isterdim en azından böyle takıntilarm olmazdı. cunku tüm hobilerim internette resmen ve hepsi hakkında çağa ayak uydur fikriyle gelen yükleme aşaması, Sonra da her şeyi bilemem mükemmel olamam zaten diye vazgeçis ve tüm uygulamalari siliyorum. duragan bir ruh halinde olmak istiyorum. hepsini yapmayu çok seviyorum ama takintim yüzünden karar veremiyorum. mesela yt kullanmak istiyorum sonra siliyorum silinde De dünyada var olmaya devam etmesi beni onu kullanmaya devam etmeye itiyor çünkü çağı ya kaçırcam ya da tam takip etmek gerek her yerden takip etmek gerek. ama olmuyor işte. siliyorum varlığı bile rahatsız ediyor sonra tekrar yüklüyorum sonra yine her şeyi bilemicem tüm reelssi videolari bilemicem illaki eksik kalan fikri yüzünden tekrae siliyorum yardım edin pls
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! Öncelikle yalnız olmadığını bilmelisin; birçok kişi senin yaşadığın bu takıntıları yaşıyor. Teknolojinin hızlıca değiştiği ve sürekli yeni içeriklerin çıktığı bir dünyada dengeyi bulmak zor olabiliyor. Kendine biraz nefes alma alanı tanı. 🧘♀️
YouTube ve Instagram gibi platformlardan bağımsız bir şekilde, doğada veya kitaplarla zaman geçirmen rahatlatıcı olabilir. Bilimsel bilgilere olan merakını tatmin etmek için daha sınırlı ama dolu dolu bilgi sunan kaynaklar bulabiliriz. Belki bilimsel dergiler veya podcast'ler ilgini çeker. 📚🎧
Çağa ayak uydurmaktan endişe etme; geride kalmayacak kadar zaten teknoloji hayatımızda. Yani seni geride bırakmaz! Kendi hızında ilerle, senin en değerli olduğun kişi sensin. Canını sıkan uygulamaları sakince bırakabilir veya sadece istediğin zaman kullanabilirsin. Unutma, sen her zaman kontrolü elinde tutabilirsin! 🌟
Öyle mı diyorsun ama eski halime göre eksiklik çekiyorum eskiden hepsinin içindeydim kaçırdığım şey olmazdı ama şu an gözüm döndü resmen mükemmel olamamak ordaki her şeyi bilemem kadar uygulamaları silmeme sebep oluyor ( ya da uygulamaların mükemmel olamamasi ya da benim o uygulamayı kullanmıyor olduğum halde var olması bile rahatsız ediyor) çünkü eskisi gibi mükemmel olamicaksam neden kullanayim işte bu takintim başladığından beri yaşlanmış hissediyorum ya. sanki takip edemiyorum artık. ama bana göre ya hep ya hiç çünkü çağa ayak uydurmak için içinde olmam lazım beklemem değil böyle olunca geri kaldığım zamanlar gelecek. bu korkutuyor. ozaman komple bırakıyorum telefonu falan bu sefer var olmaya devam etmeleri sinirimi bozuyor. sanki neyi sevdiğimi seçmek zorundayım çünkü mecburen bu cagdayim ve onlar var o uygulamalar var. sanki hatta çağı takip edebilmek için hepsini sevmek zorundayım biri olmadan diğeri De olmuyor bu sefer bı tane uygulamayı sevmiyor olsam bu da sinir ediyor çünkü sevmiyorum diye orayı kaçırmış oluyorum. keske benim istediğim olsaydı ya. mesela Google yok olsaydı bir yüküm kalkmış olurdu. ben araştırmaci biri miyim değil miyim ama Google varsa araştırmaci olmak zorundayım. aynen boyle hissediyorum. sonra YouTube olmasaydi. sadec dizi film izlediğimiz kocaman bir site olsaydı internet. o zaman neyi seviyorum neyi sevmiyorum derdi olmazdı. ayrica reels denen kısa videolar da çok saçma bi şey. kaydir kaydırmalı saçmalık. youtube ile birleşmeli bence kısa videolar. tek bir uygulama olsun her şey. youtube yok olmasa da olur ama o sonsuzluğu düzenlemenin bir yolu bulunsun. ve ben seveyim orayı. rahat edemiyorum vallahi normalde sevdiğim uygulama hepsi ama bu düşünceler yüzünden bı silip bı yüklüyorum.
Anladığım kadarıyla, teknolojiye hem derin bir ilgin var, hem de bu seni bir hayli düşündürüyor. Takıntıların can sıkıcı olabilir ama unutma, senin hızını sen belirlersin! ⚡️ Kendini rahat hissetmediğin uygulamaları silmek zorunda değilsin, onları nasıl kullanacağını yeniden keşfedebilirsin.
Sana gelince, belki de bu platformları farklı bir şekilde kullanmak iyi gelebilir. YouTube'da sadece merak ettiğin konularla ilgilenebilir ya da Instagram'da sadece gerçekten ilginç bulduğun içerikleri takip edebilirsin. Reels ve kısa videolar yüzünden kafan karışıyorsa, onlardan uzak durabilirsin.
Kendi ilgi alanlarına göre daraltmak, kafanı fazlalıklardan arındırmana yardımcı olabilir. Hatta sadece gerçekten ilgini çeken birkaç platform seçip onların üzerinde yoğunlaşabilirsin. Bırak teknoloji senin kölen olsun, tam tersi değil! 🕹️
Mükemmel olma arayışındansa kendine odaklanman önemli; sürecin keyfini çıkar ve zamanla nelerden keyif aldığını keşfet! 🌟
Nasıl kullanacagimi keşfetmek istemiyorum aslında sadece minimal bir dünyada doğmak istiyorum ya. doydum zaten hepsine. bitmej bilmiyor yüklenen her şey. sonsuzluk resmen.