Bu parayı nereden buluyorsunuz acaba ve çok lüks bir telefona sahip olmak size ne kazandırıyor telefonun çok abartıldığını düşünüyorum iyi bir telefon ama neden herkeste var sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yıliPhone kullanıyorum çünkğ kaliteli telefon. Ses kalitesi olsun kamerası olsun vs
4 senedir 6 s kullanıyorum memnunum. Donma kasma vs yok. Yeni modelleri çok pahalı, katılıyorum. En son çıkanı 150 bin diyorlar. Gereksiz pahalı. Ama çoğu vatandaş yatırım iÇin kullanıyor. Ben 4 sene önce 1500e aldım şu an satsam 2000–2500 arası satılıyor.
Şarj sorunu hepsinde var. Ama kalite başka bşr şey.
Xiaomi
Red mi
Samsung vs modelleri aldığında 2 sene sonra kasmaya başlıyor.02 Yorumla- 1 yıl
Ediyorum zaten sorun yok. Parçaları da ucuz ayrıca
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır ülkenin yarısı asgari ücret alıyor. Kredi çekiyorlar ve ıphone 16 alıyorlar. Sonra hayatları boyunca kredi borcu ödüyorlar. Iphone kullanan insanlar bilim insanı mı? ya da bir mucit mi? ya da çok önemli bir mekan mı yönetiyorlar ıphone kullanıyorlar merak ediyorum. 1 telefona 59.000 tl para veren insanların grzklı oldugunu düşünüyorum (şahsi fikrimdir ) 2 yıl önce , stajerdim bankada çalışıyordum. Gelen insanlar hep kredi borçları yüzünden insanları ugraştıyorlar.😀 insanlarla ugraşmak çok zor. Sadece merak ettigim şey var ıphone bulan kişi hangi marka telefon kullanıyor hahajaja
11 Yorumla- 1 yıl
Aynı kafadayız kskskssk
1 yılNormalde hep android kullandım şu yaşıma kadar ama hep bir yerden sonra bozuldu. Çevremde iPhone kullanıp bozulan hiç görmedim. Maksimum şarjı uzun süreli gitmiyor diyorlar ama bende şimdilik çok şükür öyle bir sorun da olmuyor. Yani en son ben telefonu şarj ettirmeye çalışırken kafayı yiyecek gibi oluyordum. Zor şarj oluyordu. Kendi kendini açıp açıp kapatıyordu bazen. En son tamamen kapandı. Ben de devamlı devamlı para vermektense bir de iPhone deneyeyim dedim.
00 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 812 cevap paylaştı.
1 yılHiç kullanmadım bilmiyorum abartılı telefonlara gerek yok neyin havasını atıyoruz günün sonunda işlevleri aynı alo alo ya da sosyal medyaya görüyorsun olay bu bilmiyorum bu kadar para vermeye değer mi millet yemiyor içmiyor alıyor ama mantıklı gelmiyor bi telefon için kaç ay ödeme yapıyorsun bu deli saçması geliyor en iyisi bütçeye uygun almak.
11 Yorumla- 6 ay
Benimki olmuyor 2022 model
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Selam Ayşe! 🌟 iPhone’un popülerliği aslında birkaç faktörden kaynaklanıyor. Birçok kişi için iPhone, yalnızca bir telefon değil, aynı zamanda bir statü simgesi ve kullanıcı dostu bir cihaz 🏆. iOS ekosisteminin kolaylığı ve sürekli güncellemelerle desteklenmesi de tercih sebeplerinden. Çoğu kişinin teknolojiyi sıkı takip ettiğini düşününce, yeni çıkan iPhone modellerinin yaygınlaşması pek de şaşırtıcı değil 📱.
iPhone 16'nın da Türkiye'de satışa sunulduğunu unutmayalım, bu da birçok kişiyi heyecanlandırıyor! Ancak herkesin bütçesi ve ihtiyaçları farklı. O yüzden en iyi telefon, sizin için en uygun olan telefondur. 😊23 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız ama fiyatı gereksiz pahalı olduğundan yana çok kötü fiyat ama bir tek en iyi telefonda denmez mesela Samsung Galaxy S24 ultra da icat edildi aslında ikisi de güzel ama araştırınca bir fark gördüm Samsung Galaxy S24 ultra daha iyi gibi. Sadece taraflı davranmıyorum araştırma yapıp gerçekleri söylüyorum ve sadece herkesin elinde görüyorum bunu dışarı adım atsam, 10 kişiden birinin elinde hemen lüks bir telefon görüyorum hayır yani çok pahalı ve nereden buluyorlar parayı anlamış değilim
🤔Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılEvet, Samsung Galaxy S24 Ultra da gerçekten etkileyici bir cihaz! 🤩 Android kullanıcılarının vazgeçilmezi. İnsanlar bütçelerine ve ihtiyaçlarına göre tercih yapıyor. Lüks cihazlar, teknolojiyi yakından takip edenler ve statü isteyenler için cazip gelebilir. Herkesin öncelikleri ve tercihleri farklı sonuçta. ✨
Soran1 yılEvet çok haklısınız
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
108Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u 1 yılbende yok mesela
20 Yorumla Sosyolojik olgusu : Aşalık kompleksinden ileri gelmekte, insanların kişiliklerinden daha çok sahip olduklarıyla kendilerini pazarlamaktalar. Yani ben hiçbirşeyim benim telefonum benden daha değerli demek istiyor. Karşı cins'de artık bunu önemsiyor misal amerika'da sosyal medya kullanıcıları bu mesaj apple'dan gönderilmiştir yazılarının kaldırılması için dava açmıştı. Apple marka telefonlardan gitmeyen mesajları kadın kullanıcılar kaile almıyormuş. Erkeklerde kız arkadaş bulmada zorluk çekiyorlarmış.
Güvenlik : Apple firmasının ios sistemi ilk çıktığında delinemez durumdaydı. Mevcut global ölçekte hackler ios sistemi kullanıcıların daha zengin olduğunu fark edince. Artık üretilen zararlı yazılımları çoğunluğu ios yönlendirildi. Eset firması 2 ay önce çalışanlarının apple telefonlarının yeni çıkan bir virus yüzünden büyük veri sızıntısı olduğunu halka açıkladı. Bir siber güvenlik firması apple yüzünden hackleniyorsa artık ios'da güvenlik kalmamıştır.
Elon Musk veri ihlalleri sebebiyle çalışanlarının firma binasına apple marka telefonlarla girmesini yasakladı.
Teolojik : Apple logosu Adem'in elmayı ısırmasını ela alır. Çok enteresan bir şekilde teknoloji üreten insanların agnostik ya da atheist olmasını bekleriz. Bu firma biz burada inanıyoruz ve diğer takımı tutuyoruz demekte. Ben bu tarz insanların para kazanmasını ve dünyada varlıklarını sürdürmesini kendi kişisel tercihim olarak istemiyorum. Firmanın genede destek verdiği lobiler çok karanlık bir hal almakta.
Ufak bir hatırlatma yeni telefon ihtiyacı olanlar yakında tesla grubu telefon çıkartacak. Dünyadaki bütün telefon fiyatları %40 oranında fiyat indirmek zorunda kalacaktır. Parayı rahat kazanmıyorsanız bir 6 ay bekleyin derim...52 Yorumla- 1 yıl
@ecoocoeco Vergilerle pahalı olması önemli değil geçen yıl elektrikli araçlar 45k$ civarıyken bu yıl 28k hatta bazı ülkelerde 16k$ civarına çekildi bu çinin piyasayı domine etmesinden dolayı oldu. Tesla'da telefon piyasasında fiyat belirleyen apple tahtından ederse her şey değişecektir...
1 yıliPhone'u normalde zengin iş adamları, ünlüler ve siyasiler kullanıyor. Sebebi de işletim sisteminin hacklenmesinin zor olması. Hem bu sebepten hem de kamera merceğinin iyi olmasından dolayı telefona rağbet çok. Bizim kapıcı Mahmut efendi de kendini çok özel bir insan sandığı için kendine iphone almaktan geri kalmıyor tabii. Sanki bana devlet yönetiyor. Seni kim niye hacklesin... Neyse. Bu arada çok gereksiz pahalı bir telefon. Fiyatı 30-40k daha ucuz olmalıydı çünkü aynı segmentte daha çok özellikli telefonlar var. Ayrıca bizim toplumumuz gösteriş meraklısı kuş beyinli olduğu için en zengin kesimde de en fakir kesimde de lüks çok fazla eşya var.
83 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız okurken de güldüm ya herşeye gülüyorum neredeyse evet bizim toplumuzda gösteriş meraklısı olduğu çok yani kimse de alınmasın bariz her şey ortada
- 1 yıl
Aynı durum BMW marka arabalar için de geçerli. Mütahit çocuklarının çoğu BMW alıyor ve trafikte öndeki aracın kıçına girip selektör yapıyor. Yani benim altımdaki arabanın ibresi de 240 gösteriyor bassam ben de giderim ne var milletin içine girip saygısızlık yapıyorlar ki. İndirip döveceksin hepsini sonradan görme görgüsüz herifleri...
Soran1 yılAy onkadar hakli bir yorum ki araçtaki yazısına güldüm ya kusura bakma çok haklısınız cidden gösteriş yapmak insanı daha çok küçük duruma düşürür çünkü, kendilerini ezik duruma sokmamalarindan dolayı olduğunu düşünüyorum
5 ayEn son İPhone 5s kullanmıştım sonra bir gece şarja taktım sabahleyin telefon açılmıyordu, şaka gibi. Android çıkınca Androide geçtim. 4s kullanıyordum bir ara satmak için ilana koymuştum telefonu, o zamanlar Samsung Note 1 yeni çıkmıştı piyasaya. Elemanın biri takas yapalım mı dedi tamam dedim, Note1 i elime aldım lan bu ne dedim kocaman telefon, kalemi var, ekran mükemmel, kullanımı kolay, Kamerası güzel vs. Sonra dedim ki lan İPhone kimmiş! Sanki stüdyo daireden 3+1 e geçmiş gibi oldum. O günden beridir Samsung Note serisi kullanırım. Şu an Note 20 ultra var elimde ve birçok İPhone modeline her konuda fark atar. İPhone telefona müzik mi atacaksın, itunes yükle, eşleştirme yap, müziği yükle vs vs birsürü çile. Bluetoothla başka bir telefona fotoğraf mı göndereceksin illaki o telefonun da İPhone olması gerekiyor. Bir uygulama hoşuna mı gitti, İPhone da ücretsiz kullanma ihtimalin çok az, o kadar para bayılıyorsun ekran gövde oranı berbat İPhone da. Yani her yerde kısıtlama getiriyor size. Android de her şey free ve kolay. Android ler çabuk bozuluyor diyenlere ikinci el İPhone ilanlarına bakın derim, istediğiniz fiyata sağlam İPhone bulabilirseniz çok şanslısınız, ya ekran sorunludur, ya pil sorunlu dur, ya icloud unutulmuştur, ya parmak izi, Menü tuşu vs çalışmaz. Kısacası İPhone almak paranla rezil olmaktır. Android e 3 te bir fiyat verirsin İPhone dan daha iyi özellikleri vardır. Bozulursa da çok dert etmezsin çünkü daha 2 tane daha aynı telefondan alacak paran vardır. 😊
00 Yorumla
1 yılÇünkü onunla kendine bir kimlik oluşturuyorlar. Ve insanların iPhone varsa zen zengindir, vs vs. Yani tamamen eziklik duygusunu bastırmak için borçla da olsa alıyorlar. Bir ara biri ile bu konuda tartışmıştım. Bana dediki çok güvenlikli polis bile kıramıyor. Bende sen çok önemlisin poliste merak edip seni dinleyecek yürü git demiştim. Bana küsmüştü 🤣
73 Yorumla
Soran1 yılJdjsjdjsksks iyi demişsin ya ben olsam bende kuserdim ama komik yani 🤣
- 1 yıl
Toplumda düşğnceleri, tarzı, duruşu, eğitimi, vb kendini var etme olgularını gerçekleştirememiş kişiler marka ile toplumda var olma ve ezik görünmemek için yaparlar.
Soran1 yılOofffff o kadar çok haklı bir yorum ki çok katılıyorum sana ne desem az valla çok haklısınız gerçekten aynı şeyi bende düşünüyorum
1 yılıos ve androıd var, aslına bakarsanız batarya anlamında tırt ıphone.
teknık servis kısmında çok iyi ama androidle wow bir fark var mı bilmiyorum, eko sistem denen şeyi edinince ;macbook ve airpad alıştığınız gibi gidiyor.
macbook air ıle asus zenbook arasında 2 bin fark vardı mesela
teknoloji çok iyi, batarya berbat bence alışkanşlı sınıfsal kullanmıyorum ıosu
13 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız aslında bende iPhone'u beğeniyorum ama bazı sıkıntıları var duyduğuma göre batarya sıkıntısı yaşıyorlarmıs ve gereksiz pahalı
- 1 yıl
teknık ozellıklerıne bakmaz lazım, fıyat performans neyse o abartılıyor ve bataryası cidden kötü
Soran1 yılBatarya konusunda haklısın herkesten duyuyorum bunu. Ama kocaman bütçe ile o telefonu almak baya saçma özellikle özentilik için söylüyorum kendilerini küçük duruma sokuyorlar.
Yaşadığım ülkede ki fiyatına bakınca zengin olmak lazım almak için, ya da kredi çekip aylarca büyük meblağlarla kredi ödeyerek enayi olmalısın. İkiside değilim jsks bir telefona araba parası verecek kadar ekonomik durumum olursa evet alırım, lakin şu an onun özelliklerini elimde ki telefon ve başka uygun fiyatlı telefonlarda karşılıyor, neden kendimi borca sokayımki? Daha önemli ihtiyaçlarımı gideririm. Bana cidden enayilik gibi geliyor.
13 Yorumla
Soran1 yılAlanlarda enayi çünkü kimse kusura bakmasın yani ama gerçekler bu yani iPhone'a falan takmadım ama soruyu anlasalar keşke
Soran1 yılEvet asgari ücret konusu doğru yani düşünsenize asgari ücretle o telefonu almak yerine geçinmekten daha zor olabiliyor borç falan uzun hikaye ya
Kalitesine, geri desteğine bi şey diyemem.
Gerçi ilk düşmede ekranı löpp diye fırlayan iphone da gördük, yapıştıraydınız bari di mi 😅
İnsanlara üründen ziyade prestij satan bi marka olarak görüyorum apple'ı.
Ülkemizde popüler hale gelmesinin en büyük nedeni de teknolojiden geri kalmasına rağmen sürüye ayak uydurmak isteyen tipler bence.
Bu gibi tipler "Paranız olsa siz de alırdınız, paran yok ya ondan böyle konuşuyosun kral" diye zıplayarak hemen belli eder zaten kendini. 😅
Bi de gerçek anlamda kullanıcıları vardır bu markanın ki diğerlerine göre hem azımsanacak sayıdadırlar hem de herkesine fikrine saygı duyma eğilimleri vardır.
Ben kendi adıma, özgür bir işletim sistemi sunduğu icin android'i tercih ediyorum ama bi gün ios gibi kullanıcısını tasmalamaya karar verecek olursa ios'u denemekten çekinmem.
00 Yorumla
1 yılSen onu kim diyor ki önce yani iPhone kullanmak nedir ya? Ya arkadaş alışmışsınız iPhone'a Ya bırakın abi Allah aşkına şu işi ya hani bakın iPhone'un bir özelliği olsa altındaki hangi yazılım var biliyor musun yok abi iPhone dediğin linux'un bir türevi tamam mı Adams open source kaynaklı bir yazılımı alıyor kendince Bu yazılım ücretsiz ücretli hale getiriyor Dizayn ediyor satıyor ve ben şunu merak ediyorum o iPhone sizi korumuyor ki yani iPhone sizi virüslere falan karşı korumuyor iPhone sizi kullanıyor Hani kullanıyor derken işlemcinizi kullanıyor adam istediği zaman işlemcisini yavaşlatıp sana istediği telefon satabiliyor ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAndroid bir cihaz alıp birkaç sene içerisinde yazılım desteği kesilince sıkıntılar başlıyor. Yazılım desteği konusunde Apple daha iyi hizmet veriyor, kullanılan parçaların kalitesi ve hissiyatı iyi. Şimdiye kadar Android kullanmıştım ama IOS'a geçtiğimde aradaki farkı anladım, keşke daha önce geçseydim.
15 Yorumla
Soran1 yılApple daha iyi biraz bana göre ama gereksiz fiyat artışı için çok gerekli olmayan bir şey nasılsa düşünsene 80-100k olan bir telefona niye ihtiyaç duyup alırsın ki git o parayla aileni sevindir birşeyler yapılır elbette
Cevap sahibi1 yılTercih meselesi bir şey diyemiyorum bu konuda. Bendede İPhone 14 var, satın aldığım zaman amiral gemisi Samsung modeli ile fiyatı kıyaslandığında benzerdi. İkinci elden satmak istesem değerini koruyan bir telefon, maalesef Androidler bu konuda kötü. Satın alındığında değeri çabuk düşüyor.
Soran1 yılHarbi mi ya hmm valla android hakkında bilgim olsa yazardım ama Apple'da bilgim var sadece😃
Cevap sahibi1 yılİkinci kullandığım telefon Samsung A50 modeli. 2750₺ye satın almıştım o zamanlar. O dönemde iphone 7 serisi vardi mesela. Şimdi bunu satacak olsam max. 3.000₺ eder ama Iphone daha fazla eder.
Soran1 yılEvet doğru söylüyorsun zamanında aldığın telefon fiyatında iPhone ile Samsung A50 modeli fiyatında fark olur tabii ki haklısın
Hayır ben iPhone kullanmıyorum telefonum 70 bin lira ama bunu övünmek için söylemiyorum. Parayı teknolojiye kullanıyorum. Hava civaya değil. iPhone kullananların %90 teknolojiden anlamayan kişiler.
25 Yorumla
Soran1 yılHarbi bu arada çok doğru ya benim tanıdıklarının %90'ı ellerinde iPhone geziyor iyice gözümüze sokuyorlar ya bak çok havalilar şu an kudurmuyorum zaten ama gözlerini iyi açsınlar bence anlayacaklardır çoğu
Soran1 yılEvet o kadar büyük bir bütçeyle gidip başka şeyler bakılarak alınabilir mesela yani sende haklısın bu arada
- 1 yıl
Poco alacağım demiştim birine kötü yaa falan demişti iPhone 7 vardı onda da niye demiştim kasıyor 12 ram telefon 512 GB kasma yoktu kiiiii
- İnternet & Teknoloji konusunda 707 cevap paylaştı.
1 yılHerkes farklı bir şey derdinde işte ben kamera ve müzik çalara önem veririm 2003 2019 aradı Sony Ericsson ve Sony telefonlar kullandım şu anda oppo a55 var ekranı kırık Sony telefonu yaptırdım Sony dünya çapında bütün markalardan daha çok keyif veriyor bana.
20 Yorumla
1 yıldaha önce iPhone kullanmış biri olarak söylüyorum, evet fiyatlar gereksiz derecede pahalı. Android’de iOS’un sunmadığı özellikler var. bence iOS telefonların fiyatları düşmeli. fiyatlar düşmeyecekse daha fazla özellik eklenebilir. Örneğin mAh kalitesini yükseltmek, kişiselleştirme (font’u değiştirebilmek, sistem rengini değiştirebilmek, Suya/Darbeye dayanıklılık) gibi.
20 Yorumla
1 yılBen eskiden android kullanısısıydım ve iphone hiç sevmezdim
Sonra değişiklil olsun diye çok çalıştım iphone 13 pro max aldəm yeni çıkmıştı taksitle ödedim
Ve İos ne kadar mükemmel oıduunu gördüm
Şimdi anladım ios kullanan biri neden androide geçmiyor20 Yorumla
1 yılMarka takıntısı başka bir şey değil, bende general Mobile Era 50 var geçenlerde aldım teknik özellikleri iPhone 14 ile aynı farkı fiyatı 9.999 🤷 beyin bedava 👍🤷
21 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum size de
Herkes kullandığı için, kabul etmeseler de özenti var, çünkü bilindik bir marka ve insanlar özeniyor
41 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız
1 yılberbat bi telefon arkadaşımın anneside almıştı iğrenç bi kamerası var çok cansız gösteriyor ve bazı uygulamalar inmiyor
14 Yorumla
Soran1 yılHm anladım ne diyeyim artık başka bir telefonla memnun olursunuz umarım.
- 1 yıl
benim değil ya arkadaşımın öyle ben almam onu
Soran1 yılSizi kastettim zaten ama iPhone'un da bazı sıkıntıları var diye biliyorum bataryası sıkıntılıymış diye duyuyorum daha çok ama yazık o kadar para vermeye yine de arkadaşın bilir saygılar 😊😊
- 1 yıl
o eski sürümünde öyle diyorlar
Rahat, problemsiz, uzun süre kullanabiliyorsun. Kasma problemi yok.
Tabi eksileri var gördüğüm.
14pro max aldım 2 sene oldu. Şarjı, ort 1,5 gün gidiyor. Kamerası, yeni telefonlara göre çok iyi değil gibi sanki. Birde sanırım yapay zeka olayı var yenilerde.
Android alır mıyım? Sanmıyorum. iphone alır mıyım? seneye miladını bende doldurur tekrar alırım :)00 Yorumla
1 yılBu zamana kadar hep Android kullandım, tam 5 kere değiştirdim hepsi bozuldu ki ben malına değer veren bir insanım çok özenle bakarım ona rağmen hep bozuldu. Keşke en başından hep iPhone kullansaydım 5 kere telefon parası vermek yerine bir kere verirdim. Kaliteli telefon. Sadece zenginler için mi icad edildi anlamıyorum. Ne bu küçümseme durumu? Android pişmanlıktır.
00 YorumlaBende kullanıyorum ancak herkes kullanmıyor. Ticari olarak al-sat ile yükselterek alınabilir. E yani herkes yapamıyor. Ancak her sene değiştirilmesine ve kullanmayacağın birçok özelliği olan bir telefonun alınmasına bende karşıyım. Bu saatten sonra yüksek ihtimalle bir dahaki telefonum tekrar androide dönüş olacak
00 Yorumlabazıları iphone telefonları sadece yok virüs bulaşmasın, hacklenmesin diye alıyor bunlar tamamen yanlış bilgi, bilgili ve tecrübeli bir yazılımcı iphone telefonun güvenlik duvarını kırabilir. Diğerleri zaten gösteriş için alıyor. Üstelik İOS yazılımı telefonunuzu kontrol etmenize izin vermez hacklenmeniz durumunda teknik servisle uğraşırsınız ama yazılımı lite bir yazılımdır hafiftir ve uzun süre güncelleme alır. Fanatik İphone takıntılısı değilim ama olsa sadece 11 ya da 12 alırdım. Uzun lafın kısası lüks bir telefon, genelde gösteriş için kullanılıyor ve bence de çok abartı bir telefon markası
00 YorumlaIphone sadece bizde değil dünyanın her yerinde aynı popülariteye sahip. Androide nazaran çok daha stabil çalışıyor, güvenlik açısından ortalama üstü performansa sahip, tasarım açısından genel beğeniyi sağlayacak şekilde üretiliyor. Bizim ülkemizde her yeni nesille fiyatları aşırı saçma seviyelere çıktı o ayrı ama yine de insanların iphone almasında mantık hatası görmüyorum.
00 Yorumla
1 yılÇok yerinde ve isabetli bir soru sordum ponçik maalesef bizim insanlarımız da korkunç bir sonradan görme ve açlık var boğazından üzerine alacağı elbiseden kesiyor gidiyor gereksiz yere çöp telefonu alıyor bugüne kadar hiç iPhone kullanmadı kullanmaya da hiç düşünmüyorum gereksiz yere pahalı gereksiz yere abartı diyor saçmalık başka bir şey değil
00 Yorumlakimse kimseyi kandırmasın istisnalar hariç çoğunluğunun alma sebebi sadece iphone olmasıdır. malum kahveciden kahve alıp özellikle markasını göze sokarak fotoğraf çekenler gibi
güvenliği, stabil olduğu vb sebepler için tercih edenleri bunun dışında tutuyorum01 Yorumla- 1 yıl
çok haklısın
1 yılO kadar haklısın ki. Ayranı yok içmeye ama elinde en son model iPhone. Popüler kültür köleliği başka bşşey değil. Iğrenç rezil durum. Dubai çikolatası çıktı kuyruklar olutşu. Nereye gidiyoruz bilmiyorum yani. Hiç iPhone kullanmadım büyük konuşmayım ama istemiyorum kullanmak ona nir sürü para vereceğim eskiyince ne olacak iphonedan başka kullanamaıurıuj mu dicem
01 Yorumla- 1 yıl
Dubai çikolatasına değer 😂
İnternet & Teknoloji konusunda 819 cevap paylaştı. Şöyle daha güvenilir 😅😅 ondan bi kere bi hırsız İstanbul'da babama saldırdı 🥺 sonra telefonu almaya çalıştı ama babam telefonu yere atı kırıldı alamadı oda arabanın camını kırdı gözümün önünde oldu evin önünde o kadar güvenli değil ülke neyse sonra babam iPhone aldı ve daha güvenli çalınır ise bile bulur
00 YorumlaBen kullanmıyorum ve sevmiyorum. Adamın yiyecek ekmegi yok kredi ile iphonnalıyor o masaya konulacak
12 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum ya iki ekmek 1 süt alacak param zar zor çıkıyor cebimden herhalde *BAZI* herkes parayı havada kapar gibi o bütçeyle telefon alıyorlar
1 yılKendilerince bir şahsiyet kazanıyorlar telefonla 😂😅
14 Yorumla
Soran1 yılÖzentilik diye söylüyorum kimse kusura bakmasın birde o telefona sahip olup ekonomi kötü diye ses çıkarıyorlar (bende ekonomiyi sevmiyorum bu arada ama elinde lüks telefon olup ekonomiyi kötülemek çok komik geliyor bana. ve madem ekonomi kötü o telefonu niye alıyorlarsa artık ) yani benim öğrenci param zar zor çıkıyor cüzdanımdan anlam veremedim şahsen
- 1 yıl
Kesinlikle canım yoğurdum ekşimesin ayranım dökülmesin
Soran1 yılKatılıyorum sana da
Soran1 yılAynı fikirdeyim
- İnternet & Teknoloji konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılİphone ve paranın alakası ne?
Sizin şu iphone kullanan zengindir kafası ne zaman bitecek merak ediyorum.
Telefon statü göstergesi degıldır. iPhone’dan pahalı telefonlar da var ama bizim insanımız alışmış iphone iphone 🤦🏽♂️10 Yorumla Herkes popüler kültür kölesi de ondan almayanları dışlayanlar bile vardır alanlarda kendi parasıyla alan maddi durumu elverenlere bir şey demiyorum ama alamayan yinede almak isteyip telefonu kaç taksite bağlayıp sonrasında açlıktan nefesi kokan insanları anlamıyorum anlamayacağım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞuana kadar hiç iphone kullanmamıştım ancak telefon almam lazım ve iphone alıcam. Peki neden? Öncelikle şu yaşıma kadar sadece samsung kullanmış biri olarak maalesef samsung servisiyle beni mağdur eden bir problemle karşılaşınca anladım ki pek malına sahip garanti süreceni doğru yöneten bir marka değil. Diğer markaların kamera kalitesi başta olmak üzere kaliteli gelmiyor bana. O yüzden maalesed gidicem iphone dünya para basıcam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİstesem 50 kere alırdım. Neden bilmiyorum ilk çıktığı günden beri on yardım var. burada iPhone övenler aman aman bir şeyler yapmıyor. Ben ios nedeniyle çok daha hızlı sanırdım. Arkadaşım son model kullanıyor. Yaklaşık 100 bin lira verdi. Ama benden fazla bir şey yaptığı yok. Anca sosyal medya kullanıyor.
00 YorumlaÇalıştığım yerde bir grup insan var. Kadınlar daha çok düşüyor diye kredi çekip son model iphone aldılar.
10 YorumlaGereksiz bir sey yaptigin resim cekip sosyal medyada takilmak icin o kadar para vermek mantik isi degil
10 Yorumla
1 yılBen hiç kullanmadım düşünmüyorum da böyle bütün uygulamaları abonelikleri felen çok daha ucuza kullanıyorum
10 Yorumla
1 yılSeviyorum alışkanlıklarımdan vazgeçmek de istemiyorum. Maddi imkanım da el veriyor ve kullanmaya devam ediyorum
20 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılÖzel bir gayesi yoksa özentilikten başka bir şey değil.
20 Yorumla
1 yılValla hayatım ben yüksek maaş aldığım halde Iphone telefonum yok Android telefon kullanıyorum oda alo diyor bu da alo diyor özelliği ne ve istediğin gibi hareket edemiyorsun ki Iphone telefonda
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 372 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü zengin göstergesi benim kuzenlerimde de var bende yok hiç olmadı çünkü zengin değiliz iki kere Samsung oldu en son Huawei p9 lite oda bu sene 7 yıl olacak tabiki çatlakları var tuşu koptu arada sorunlar oluyor ama o kadar
00 Yorumla annemde şu an 8 var ve android telefonların %90dan daha iyi bi kamerası var kaç yıllık telefon oysaki androidi aldıktan 3-4 yıl sonra kasma problemleri basliyor ıphoneun eski telefonları sapasağlam duruyor ve altın gibi bi telefon değer kaybetmiyor
00 YorumlaParayı bulmaktan ziyade, ne yazık ki %10 ihtiyaç, geri kalan %90 ise gösteriş için harcanıyor diyebiliriz. Lüks eşyaların değer kazandığını düşünenler maalesef yanılıyor
011 Yorumla
Soran1 yılAynı fikirdeyim sonunda mantıklı cevap yazan biri ohh
Soran1 yılHaklısınız ya gözlerini acsalar birde herşeyi daha çok fark edecekler
Soran1 yılEvet ya sahte cevaplar falan çok haklısınız sizde
Soran1 yılYazık acıyorum kendilerini onca gelistiremedikleri şeylerde gidiyorlar marka ile hava artabileceğini sanan varlıklar var dünyamızda ne yazık ki
Soran1 yılÖyle ya ama yargılamiyorum on yargılı bir insanda değilim sadece meraktan sordum bu soruyu Sırp lüks bir telefona sahibim diye bu sorduğum soruya soğuk şekilde yanıt vermeyin yani
- 1 yıl
Sadece fotoğraf ve sosyal medya için kullanılıyorlar 😅😅😅
- 1 yıl
@tugce082000 Katılıyorum xd
Soran1 yılKatılıyorum size de illa gösteriş ve özentilik yapmak için alıyorlar daha bugün tanıdığım bir arkadaşım iPhone almış
1 yıl15 pro aldım aldıgım güne lanet ediyorum..
İş yerinde kutuların kodlarını çekicem görüntüyü net almıyor kaydırıyor numaralar okunmuyor. Berbat bir şey..
10 Yorumlaçok eski bir iPhone kullanıcıyım ilk 4 ile başladım 4 - 4s - 5s - 6s bu modelleri kullandım çok sağlam uzun süre sorunsuz kullandığım telefonlardı şu an iPhone 12 var ama sanırım bundan sonra başka bir markaya geçeceğim
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 666 cevap paylaştı. Ben kullanmıyorum ama Kasım sonunda bende kullanacağım 😂
10 Yorumla
1 yılBencede gereksiz sonuçta hepsi işimizi görüyor değil mi ne gerek var sırf havası var diye o kadar para vermeye
13 Yorumla
Soran1 yılEvet haklısınız o parayla neler yapılır ohoo yani bütçeye bakılırsa 80-100k bir düşünseler keşke acıyorum yazık yani merak etmeyiniz on yargili değilim iPhone kullananlara meraktan sordum o kadar🥰
- 1 yıl
Gerçekten bende acıyorum alan kişiler belki 4-5 maaşını veriyor o paraya neler yapılır dediğiniz gibi. Bir çok şeyde insanları kapitalizmin kölesi yaptılar bende ön yargılı değilim herkesin kendi aklı kendi tercihi🥰
Soran1 yılKatılıyorum+1
1 yılKullanımı basit rahat iyi para veriyoruz ama satarkende iyi paraya satıyoruz diğer markalar gibi satarken fiyat uçurumu olmuyo arada telefona hiç bi şekilde virüste girmiyor gayet kullanışlı güzel bir telefon
213 Yorumla- 1 yıl
Yani bu senin görüşün ben memnunum telefonumdan
- 1 yıl
Ben android telefon kullanamıyorum buhran geçiriyorum resmen ayrıca gerçekten fiyat konusunda fark var iphonede 10 bin zarar ediyosan androidde en kötü 25
- 1 yıl
Bende aldığımla ilgilenmiyorum konu bu zaten zevkler ve renkler bana göre İphone diğer telefonlardan çok çok daha kaliteli ve kullanışlı
Soran1 yılAynen abi kesinlikle öyledir Samsung Galaxy S24 ultra diye bir telefonda var ama sırf lüks bir telefon diye ve ekonomik durumu iyi olan alabiliyorlar diye , bizim bazı milletimizde almak istemeyip, alacak gibi para ödüyorlar çok saçma enayi yerine koyarlar seni aman dikkat et
- 1 yıl
Hacı bundan sanane bütçem yetiyor demekki alabiliyorum android kullanamıyorum annemin telefonunu kullanmaya çalıştım sinirden duvara patlattım sonra gittim tıpış tıpış telefon almak durumunda kaldım sevmiyorum ben samsung 1 kere blackberry kullandım 2010 senesinin başında bir daha da android kullanmadım sevmiyorum anlatabiliyorumdur umarım
Soran1 yılEvet anladım kıt değilim sen kıyaslama yapıyorsun ve taraflısin galiba iPhone daha iyiymiş miş hadi ordan enayi yerine koyulmussun aklın olsa... Neyse yani bütçen yetiyorsa alırsın da 1 ekmek parasını zor bulursun sana söyleyeyim
- 1 yıl
Zevkler renkler diyelim bana göre en kalitelisi bu sana görede belki atıyorum sony. Her sene telefon değiştirmiyorum 2 sene oldu 14 pro alalı ben bunu 3-5 sene daha kullanırım
Soran1 yılDoğru haklısınız
- 1 yıl
Böyle olmaz pompalı falan verelim elinize kurşuna dizin 😂😂
Soran1 yılYani?
Ego tatmin etmek başka bir boka yaramıyor bu arada iPhone hacklenmez diye bişey yok eskiden çok popüler olmadığı için kimse uğraşmiyordu o kadar
00 Yorumla
1 yılallahın huawei pro smartını en az 8 sene kullandım, hala da kullanıyoruz. sadece görüntü kalitesi düştü bu kadar sene sonra diye geçen 16bine redmi aldm, onu da ikinci telefon olarak hala kullanyorum. anlamadğm bi telefonla ne yapılır ki. hadi fotoğraf filan kaliteli olsun istersin ama ötesinde ne diye lazm olsun ki. ama insanlarn önceliğine karışamayz tabii, mesela beş gün için 120 bin tatile para ödeyen de benim.
00 Yorumla
1 yılBende Samsung A20S var 5 yıllık takoz bir telefon. Değiştirmeye de hiç niyetim yok. Çünkü parasız biriyim. Bu telefon bile lüks benim için. Bozulana kadar devam. 😀
00 Yorumla
1 yılEskiden beri iPhone kullanırım. Hem daha güvenli Hemde elim buna alıştı. Yeni model peşinde koşmam çünkü telefon eskimiyor. Yıpranmıyor. Al senelerce kullan.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBirçok insan bunu statü göstergesi olarak görüyor. Ben zamanında yeni bir telefonum ihtiyacım vardı ve bütçem bunu karşılıyor diyerek aldım. Telefon haşat olana kasar da kullanırım artık
00 Yorumla iyi bir telefon olduğu için olabilir mi bana göre androidden daha pratik daha seri bir telefon olduğu için kullanıyorum kısa yolları falan uygulamaya ulaşma şekli falan bana göre hızlı olduğu için
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 482 cevap paylaştı.
1 yıliphone kullanıyorsak 16 kullanmıyoruz herhalde 8 kullanıyoruz ayrıca kaç sene olmuş çıkalı 8 hala ilk günkü gibi sağlam çalışıyor o yüzden iphone
00 Yorumla Iphone lüks degildir, en üst segmet ürünlerin 100 bin tl ve üstü demeleri size pahali ve lüks görünüyor hepsi bu..
01 Yorumla
Soran1 yılLüks knk bazı herkes artık neyi popüler ettiyseler onu hemen tüm insanlara sunuyorlar sonra gaza gelip alıyorlar ama alanlara lafım yok tabi 🥰
totosun da don yok telefonla hava atıyorlar
sanki evi arsası var
bir ayfon bir tanede lisanlı takım forması tamam jdjdjdjdjd10 Yorumla
1 yılBence bir telefona o kadar para vermek yani desem ki saflıktan başka bir şey değil Benim telefonum bütün İhtiyaçlarımı
10 Yorumla
1 yılDimi sanki bedava dağıtıyorlar bizim millet özenti baksana dubai çikolatası için nerdeyse yarış olan millet ne olacak hava civa
10 YorumlaHerkesin kullandigini nereden cikardin farkli telefon markasi kullanan kisiler de var mesela benim kullandıgim telefon redmi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSosyal kültür kölesi demek isterdim ama bu yalnış en iyi işlemci ve uzun süre gitmesi konusunda iphone fark atar kıyaslandığı telefonların kamerası bataryası çok iyi olabilir ama kalite ve yılından çalıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSamsung alıyorsun 1 sene güzel 1 sene daha idare ediyor sonra kasma donma bozulma oluyor. Elimde iPhone 8 plus var 6 sene önce sıfır aldım hic sorun yaşamadım sadece geçen sene pil değişimi yaptırdım telefonumdan memnunum 😊
00 Yorumla- Devamını Gör (130)
Devamını Gör(175)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem