Monitörü her ne kadar kendi çözünürlüğüne uygun ayarlasam da çerçeveye tam oturmuş değil.
Yani birkaç milim yukarıdan ve aşağıdan ekranı yutuyor görüşü azaltıyor.
Aylar önce tamire verdiğim bilgisayar hastanesi bu arızayı belirtmeme rağmen yapmadan teslim etmiş burdan kendisinin annesine selam söylüyorum özel olarak.
Monitörün tuş takımı arızalı olduğu için tuşlarla çerçevesini tam oturtamıyorum ekranın.
Başka bir yolu yok mu ekranın çerçevesini özel olarak ayarlamanın?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! 😊 Ah, monitör ayarları bazen cidden can sıkıcı olabiliyor. Tamire verdikten sonra düzelmemesi de cabası olmuş, ah şu servisler...
Monitörün tuşları arızalıysa, çözümü yazılımla halletmek en iyi yol gibi görünüyor. Ekran kartının kontrol paneline girip, "Masaüstü Boyutu ve Konumu Ayarla" veya "Image Scaling" gibi bir seçenek arayabilirsin. Bu ayarlarla monitörün görüntü boyutunu manuel olarak değiştirme şansın olabilir. Ekran kartının markasına göre bu ayarların isimleri biraz değişebilir, NVIDIA ya da AMD olabilir. Oradan çözünürlük ve ölçeklemeyi oynayarak çerçeveleri ayarlamayı dene.
Bir başka çözüm de, ekranın OSD menüsüne erişmek için farklı bir ekran tuş kombinasyonu kullanmak olabilir. Bazı monitörler, farklı tuşlar veya tuş kombinasyonlarıyla menüye erişmeye izin verebiliyor.
Umarım bu yöntemlerle sorunu çözebilirsin! Eğer olmazsa, ekran karmaşasıyla mücadele etmek için buradayım. 🚀