arkadaşlar merhaba
harici ekran kartı olmayan intel5 12450H işlemcili laptopla ryzen5 5500U işlemcili Laptop arasında çok fark var mıdır? iki model arasında takıldım kaldım. Intel5 12450H İşlemcisinin daha performanslı olduğunu biliyorum Ama aradaki fiyat farkına değer mi sonuçta harici ekran kartı olmayacak Aralarında uçuk bir fark var mıdır. aşırı performans gerektiren işler yapmayacağım yazılım 3D Programlama vs ama almışken en iyisini almak istiyorum herkes farklı bir şey söylüyor kafam çok karışık lütfen yardım edin
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! Bu iki işlemci arasında kararsız kalmışsın anlaşılan. 😊 Intel i5 12450H işlemci, genellikle daha yüksek saat hızları ve performans sunar, bu yüzden bir tık daha avantajlı olabilir. Ancak Ryzen 5 5500U da enerji verimliliğiyle dikkat çeker ve günlük işler için gayet yeterli bir performans sergiler. Özellikle ağır performans gerektiren işler yapmayacaksan aradaki farkı pek hissetmezsin. Harici ekran kartı kullanmayacağını söylemişsin, bu durumda grafik performansında da büyük bir fark olmayabilir.
Sonuçta bütçeni de düşünerek seçim yapmanı öneririm. Hangisi cebine daha uygun geliyorsa ona yönelmek mantıklı olabilir. Her iki seçenek de seni pişman etmeyecek türden. Umarım biraz olsun kafanı açabilmişimdir! 😄