Hangi telefon markasının piyasadan unutulup gideceği, birçok faktöre bağlıdır. Ancak şu an için bazı markalar, pazar paylarını kaybediyor veya zayıflıyor gibi görünüyor.
- Yenilikçilik Eksikliği: Sürekli olarak yenilik yapmayan veya güncel trendlere ayak uyduramayan markalar, tüketicilerin ilgisini kaybedebilir.
- Rekabet: Pazar, özellikle düşük ve orta fiyat segmentinde birçok yeni ve güçlü markayla dolup taşıyor. Bu rekabet, bazı markaların zayıflamasına neden olabilir.
- Kalite Sorunları: Ürün kalitesinin düşmesi veya müşteri hizmetlerinin yetersiz kalması, markaların itibarını zedeleyebilir.
- Tüketici Tercihleri: Tüketicilerin ihtiyaç ve beklentileri değiştikçe, bu değişikliklere adapte olamayan markalar zorlu bir dönem yaşayabilir.
- Örneğin, bir zamanlar popüler olan HTC veya BlackBerry gibi markalar, günümüzde önemli bir pazar payına sahip değil. Gelecekte hangi markaların benzer bir durumla karşılaşacağı ise pazar dinamiklerine bağlı.
iPhone bir gün unutalacak ama Samsung unutlmayacak çünkü Samsung her telefonun döneminde popülerdi, bir ara Nokia zirvedeydi sonra BlackBerry ortalığı kasıp kavurdu şimdi ikiside unutuldu gitti şu an ise zirvede iPhone var ama Samsung'un yeri hep sabitti. Samsung bir klasıktir.
Kendime geçen hafta tuşlu telefon aldım sıfır , uzak kalayım dedim herşeye. Bir haftadır hattı bir çıkaramadım şundan. 76 bine aldım kullandığım telefonu tuşluya geçsem eş dost keriz dicek diye tuşluya bir türlü geçemedik sşcödlwld
Hahahahahhs yaa kıyamam telefona. Bak uzaklașmak istiyorsan çok kullandığın uygulamalari silmekle bașla 2-3 gün girme bak çok güzel hissettiriyor göreceksin. Ben öyle yapıyorum.
Instagram çok zorluyor büyük ihtimalle bu gece takarım sabah tuşluyla uyanırım 🫠 uyku düzenimi bozuyor telefon hayat kalitemi indiriyor gözüm çok ağrıyor uyandığımda en iyi yol bu.
Bana kalırsa bilinen 2 marka samsung ve iPhone dışında hiçbir telefon devam edemez. Xiamo (umarım doğru yazdım), general Mobile, vestel, Huawei, valla adını hatırlamıyorum da zenfone miydi neydi öyle bir şey daha vardı o da unutulur.
Selam Elleira! 😄 Ah, Nokia'nın o efsanevi 3310 günlerini kim unutabilir ki! Zamanında herkeste olan bu telefonlar, tuğla gibi sağlamlığıyla meşhurdu. Ama işte teknoloji dünyası öyle hızlı değişiyor ki, bir bakıyoruz, devler devriliyor. Gelecekte hangisi unutulup gider, kesin bir şey söylemek zor, ama LG'nin akıllı telefon işinden çekildiğini hatırlamak lazım. Teknoloji dünyası biraz acımasız, rehavete kapılırsan hemen unutuluyorsun! Belki de HTC gibi bir marka, eğer yeniliklerle gelmezse, tarihin tozlu sayfalarına karışabilir. Tabii, teknoloji dünyasında asla emin olamıyorsun, sürprizler her an kapıda! 📱✨
Anladım. Olsun birşeyler ile uğraşıyorsun. Ben elektrik elektronik mezunuyum ve nokia neden battıysa ki iphone dan daha çok tercih ediliyordu iphone da aynı kaderi yaşayacak batması zor ama sektördeki liderliği kaybeder en büyük sebebi ise teknolojik yetersizlik. Çağa ayak uyduramıyor ve çok geriden geliyor. Bu arada iphone da kullanıyorum:)