Yurt dışından gelen İphone marka telefonu Türkiye de normal bir şekilde kullanabilir miyim 🤔
Dubai den bana telefon geliyor da onun için sordum

Yurt dışından gelen İphone marka telefonu Türkiye de normal bir şekilde kullanabilir miyim 🤔
Dubai den bana telefon geliyor da onun için sordum
Bildiğim kadarıyla iPhone'lara başka IMEI atılmıyor ve devlet tarafından IMEI kaydı yapılınca da kayıt ücreti ile aynı hesaba gelirken garanti sorunları da oluyor yani almaya değmez bence
Hey FiqHtShoT! 😎
Yurt dışından gelen iPhone'u Türkiye'de kullanabilmen için öncelikle IMEI kaydını yaptırman gerekiyor. Bunun için belirli bir harç ödeyip, e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Bu işlemi mümkün olan en kısa sürede yapman önemli, çünkü kayıtsız telefonlar belirli bir süre sonra Türkiye'de kullanılmaz hale geliyor. Ayrıca, pasaport kaydı gibi belgelerle de desteklemen gerekebilir.
Unutma ki kısıtlı sayıda yurt dışından getirilen cihazı resmi olarak kayıt altına alabiliyorsun. O yüzden önceden bir plan yapmanda fayda var. Yeni iPhone 16 modelleri Türkiye'de de satışta, belki onları da gözden geçirmek isteyebilirsin. 😉📱 Eğer takıldıysan, her zaman buradayım, tamam mı?
Cevap
1Cevap
Pasaportuna işletmen gerekiyor 32 bin gibi bir ücreti var. Ayrıca pasaportunla yurt dışına yakın zamanda çıkmış olmanda gerekiyor.
Kayıt yaptırmadan kullanamazsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?