iphone 16 pro almak istiyorum 90 bin bütçem var ama bu kadar paraya telefon almak koyuyor bundan daha iyi iphone modeli var mı öneri yapar mısınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 757 cevap paylaştı.
1 yılEğer tüketim çılgınlığından değil de ihtiyaca yönelik bir satın alım ise gayet mantıklıdır.
Öncelikle ihtiyaçlarını belirlemelisin yani alacağın telefondan beklentilerin neler, ne için kullanıyorsun ve bir cihazı kaç yıl kullanıyorsun bunları belirlemek daha faydalı olur.
Eğer bir cihazı alıp uzun yıllar sorunsuz kullanmak istiyorsan elbette amiral gemisi diye tabir edilen cihazlar arasında tercih yapman mantıklı olan ve amiral gemisi cihazlara bakıyorsan zaten ülke şartlarında yüksek bir ücret ödemen gerekiyor.
Yani alacağın Iphone eğer senin ihtiyaçlarına yönelikse ve uzun yıllar kullanacaksan mantıklı bir tercih olur ama 1-2 senede bir cihaz değiştiriyorsan sürekli böyle paralar vermek bana anlamsız geliyor.
15 Yorumla
Soran1 yıl6 senedir aynı telefonu kullanıyorum üniversite uygulamalarımı yükleyemeiyorum bu yüzden ihtiyaç
- 1 yıl
Hmm peki androidden yükleyemiyor musun?
Soran1 yıl@IceColdSlayer android sevmiyorum asla almam
- 1 yıl
Yanlış yoruma yazmışım 😅
- 1 yıl
6 yıl gibi uzun süreler kullanacaksan zaten düşünmene gerek yok al yani hiçbir orta düzey telefonu 6 yıl randımanlı kullanamazsın.
En İyi Cevaplar
Bundan daha iyi derken millet 15 i şikayet ediyor 15 sorunlu üretilmişken 16 ya o kadar parayı neden veriyosunuz anlamıyorum zaten ios işletim sistemi devri bitti bi cazibesi kalmadı gidin adam akıllı kendi ayağınıza göre uzatın yorganı artan paraylada ticaret yapın yatırım yapın katlamaya çalışın 2 sene öncesine kadar hala 6S kullanıyodum mecbur kaldım yükselttim 8plus aldım ne farkı var awk
09 Yorumla- 1 yıl
Şu an 15 bende var ama hiç sıkıntı olmadı.
- 1 yıl
Ben istemiyorum.15 sorunlu üretildi dediğin için dedim.
- 1 yıl
Yok değilim
- 1 yıl
Ben 13 diye gittim. Annem 15 alalım dedi. Az daha imkânı olsa Pro Max de alırdı, eminim.
- 1 yıl
Anamın eli açıktır bize. Hakkını yiyemem. 😍
Gizli Üye(30-35)1 yıl15 çıktığında son serisini almıştım. Şimdi de 16'nın alacağım. Bu bütçenizle ilgili bir durum. Aylık 30-40 bin kazanan birisi için elbette 100 bin lira bir telefona vermek mantıklı olmayacaktır zaten. Ama kazancınız iyiyse 100 bin lira gibi bir parayı telefon için harcayabillirsiniz.
00 Yorumla
Bir telefona o kadar para verilmez bence. Telefon nedir ve ne için kullanılır? Şu anki telefonlar akıllı olsa da amacı hala aynı haberleşmek. Arayarak, mesaj atarak veya görüntülü arayarak haberleşmek. Kamerası iyi diye de bir telefona o kadar para verilmemeli. Azıcık toz kaçsa "ay bana bir şeyler oluyor" diyor iphone, bozulunca da parçası baya tuzlu. Hiç gerek yok bence.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Selam dostum! 🎉 iPhone 16 Pro gerçekten inanılmaz bir cihaz, ama anlıyorum, o parayı verince biraz tereddüt etmek normal. Ancak, eğer bütçen rahatsa ve bu modeli gerçekten istiyorsan, en son teknolojilerle donatıldığından emin olabilirsin. Alternatif olarak, iPhone 14 Pro ya da 15 Pro’ya bakabilirsin. Onlar da hala çok güçlü cihazlar ve belki biraz daha uygun fiyatlı olabilirler.🌟
Kişisel olarak, teknolojiyi yakından takip eden biri olarak söyleyebilirim ki, yeni çıkan cihazlar her zaman en iyi donanımı ve kullanıcı deneyimini sunar. Ancak, daha eski modeller de hala oldukça yetenekli ve genellikle ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar. Umarım kararın seni mutlu eder!📱😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
71Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır bence mantıklı değil.
00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
1 yılMantıklı değil tabiki. O paraya o telefonu almak için aptal olman gerekir..
Samsung da işini görür. O kadar pahalı telefon alıp ne yapacan.. alırsan telefonu 1 kaç ay sonra hevesini alacan sonra keşke bir telefona bu kadar para vermeseydim deycen yani geçici heves işidir seninki.
10 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 895 cevap paylaştı.
1 yılyeni her zaman cezbeder evet satsın diye bir şeyler koyuyorlar ama ihtiyaç değilse alınmamalı bence.
bir öncekinden bir tık daha iyi işlemci koyuyor bir tık daha iyi lens koyuyor al sana yeni telefon yaptım diyor.
tasarımlar hemen hemen aynı batarya ömürleri aynı klasik.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl83 bin tl ye telefon almak mı. O fiyata aldığın telefonun seni araması lazım, merhaba, patron sensin diye. kendi kendine tweet atıp sana mavi tik aldırması gerek. bu telefon merak etme, bugün yemeği ben ısmarlıyorum demiyorsa, ciddi bir sorun var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu telefon benim yerime işe gidip çalışıyorsa yemek hazırlayıp romantik davranıp bütün özel günlerimde özel olduğumu hatırlatıyorsa vs neden olmasın
Onun dışında bu parayı telefona vermek çok saçma. Gider yurtdışına hem seyehat eder hem yarı fiyatına bu teli alırım daha mantıklı.
00 Yorumla14 pro max kullanıyorum zaten 15 ile arasında pek bir fark yok 16 ile de olacağını sanmıyorum. Teknik özelliklerine bakmadım tabi orasından emin değilim. Ama ben çok memnunum kendi telefonumdan kamerası zaten çok iyi yani onun dışında kalan her şey zaten iyi son model diye 16 alabilirsin ama 14 aldığında da keşke 16 alsaydım demezsin.
01 Yorumla
Soran1 yılkatılıyorum 13 den itibaren bütün iphone modelleri aynı ama olay o değil her yıl bir önceki iphoneun değeri güncellemesi bitiyor ben de 2019 yılında iphone x çıktığında iphone 7 aldım o zamanlar 6. bin tl verdim ve çok popülerdi şimdi ise son modeli almadığım için çok pişmanım her zaman son model almak gerekiyor iphoneda maalesef
1 yılSeviyorsan istiyorsan alabilirsin. Herkesin bütçe planlaması kendisini ilgilendirir. Siz bir telefona o miktari verip mutlu olursunuz bir başkası o miktara tatile gider vs bu değişkenlik gösterir. İstiyorsanız alın.
00 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/IZtLnHku1zg
Bu sorularına cevap olur diye düşünüyorum...
00 Yorumla Zaten sürekli yeni sürümleri yeni modelleri çıkıyor. Onca parayla telefon almayı mantıklı bulmuyorum. Git yatırım yap ondan iyi
01 Yorumla
Soran1 yılne yatırımı acaba
- İnternet & Teknoloji konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılbi telefon için o kadar para verilmez ya. fiyat performans ürünü telefonlar var. onlardan birini alırım kalan parayı kenarda tutarım ya da başka ihtiyaçlarım için harcarım
00 Yorumla Bu kadar parayı sırf sadece marka diye vermek akıl işi değil s24 ultra kat ve kat daha iyi ve üstün bir cihaz
03 Yorumla
Soran1 yılkamerasını beğenmiyorum android de çöp
Gizli Üye(30-35)1 yılben düz 15 almayı düşünüyorum ötesi gereksiz bana göre her yönden. mesela pro'lar hem renk seçeneği yok hem aşırı büyük tablet gibi bunun neyine para vereyim ne gereği var ki?
17 Yorumla
Soran1 yılprolarla düz iphonelar aynı boyutta maxlarla karıştırıyorsun büyük olan max
Cevap sahibi1 yılpronun renk seçeneği yok pro max aşırı büyük ayrıca plusta büyük en güzeli düz 15 ve 14 bana göre yeterli
Soran1 yıldüz alacaksan 15 en kötü seçenek haberin olsun 16 ya da 13 almalısın
Cevap sahibi1 yılsebep? neyi kötü tam olarak?
Soran1 yılkamera ve işlemci 11 12 15 sorunlu telefonlar
Cevap sahibi1 yılTürk malı olduğu için yıllardır Casper kullanan biriyim sence kullandığım Casperdan daha kötü olma ihtimali var mı her açıdan?
Soran1 yılalacaksan iyisini al
yani bana sorarsan fotograf çekme gibi bir amacın varsa al ben o yüzden almıştım yoksa 20 30 bin tl lik telefon da sana aynı deneyimleri verir
00 Yorumla
1 yılTeknolojinin sonu yok benim arkadaş 15 aldı valla çok pişman almasaydim keşke diyor okadar parayı verdiğine üzülüyor simdi satışa cikardi
00 Yorumla
1 yılTelefonum beş yıllık İnan bir b. kuma yaramıyor o kadar para verilmez
01 Yorumla
Soran1 yılüniversite için gerekli maalesef üniversite uygulamalarını yükleyemiyorum eski sürüm olduğu için
Gizli Üye(36-45)1 yılBen sana piyasa değerinin 25 000 tl altına satarım. Sıfır kutu orijinal. Ama imei kaydı olmayacak almanyadan getiririm. Apple store den satın alınmış faturali. İlgilenirsen don bana
06 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBak 16 pro max 72 000 e getiririm sana almanya apple dan imei kaydı sana ait ister yaptır ister yaptirma
Soran1 yılimei kaydı zaten 30 bin tutuyor almanyadaki arkadaşımla konuştum 30 bine de telefon tutuyor dedi 72 bine alsam büyük zarardayım
Cevap sahibi1 yılBen jmei kayıtsız kullanıyorum.
Cevap sahibi1 yılTabi senin tercihin tabi bana yetiyor
Soran1 yılimei kayıtsız 3 ay canım mı sanıyorsun insanları
Cevap sahibi1 yıl4 ay. Ben çift simli kullanıyorum onlar 8 ay kullanılamıyor yılbaşında sifirlaniyor. Birsey gizleyip sakladığım yok ben ticareti de değilim sadece yol paramı çıkarmaya çalışıyorum. İşine gelmezse zorlayanilecegim bir durum değil de bu şekilde imalı konusma yani
1 yıl15 var satıp üstüne maaşımı koyup alacağım borç harç yokken bunlar yapılabilir insana koymaz ama borç vs varsa zor insan üzülür
00 YorumlaÇok gereksiz harcama her zaman yenisi çıkan bir teknoloji ihtiyacının fazlası gözünü doyurmak başka bir şey değil
00 YorumlaO paraya gider 1 tane inek alırım ondan daha hayırlı
10 Yorumla
1 yılO parayla yatırım yap daha iyi saçmalık yani o kadar parayı bir telefona vermek
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılBende almak istiyorum param var ve bende bunu düğünüyroum
00 Yorumla
1 yılBen çok akıllıca bulmuyorum. Lüks yaşamanın sınırı yok.
00 Yorumla
1 yılMantıklı, almalısın. Ben de alacağım sanırım. Yatırım aracı aynı zamanda iphone.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 563 cevap paylaştı. Enayilik gibi geliyor bana üstüne 20k daha ekleyip ns200 motor alıyorsun 😂
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılProdan daha iyisi pro max. Bir kere alıp uzun süre kullanabileceğine inanıyorsan al
00 Yorumla
1 yılÇok mantıksız hiçbir farkı yok diğerlerinden bence iPhone 13 al en iyisi
00 Yorumla
1 yılben bir telefon bukadar para veremem hepsi ayni isii goruyor sonucta
00 YorumlaTurkiyenin fiyatlari cok sacma derecede ucmus
00 Yorumla
1 yılÖnerim yok ama bu kadar paraya telefon da alınmaz
00 Yorumla
1 yılHayır
Telefona o parayı vermek hiç mantıklı değil00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBence paranı psikolojik destek almak için kullan. Buna herhangi bir ayfon modelinden çok daha fazla ihtiyacı varmış gibi görünüyor.
02 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılNe demek, görevimiz ☺️
90 bin tl ye yatırım yapılır ya şaka gibi...
00 Yorumla
1 yılAylık maaşın 90 binden fazlaysa al ama azsa telefon için niye taksit ödüyorsun yıl boyunca
00 YorumlaParan olsa da olmasa da mantıksız
Sırf popülerite diye bu para verilmez ben vermem
00 Yorumla
1 yılHayır tabi ki! O paraya neler alınır telefon için harcanmaz ki her şeyden öte israf ya hu
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 487 cevap paylaştı.
1 yılYa git 13 filan al adamlar her sene aynı telefonu çıkıyorlar zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl14 pro 15 pro 16 pro hepsi aynı sadece 1-2 ozellik degismis 15 pro tavsiye ederim rengi cok guzel titanyum olanı
02 Yorumla
Soran1 yılonu da düşünüyorum ama iphoneların süresi çabuk bitiyor ilk iphone aldığımda en son sürümü almadığım için çok pişmanlıklar yaşadım
Cevap sahibi1 yılO zaman 16 pro al hatta max al ben küçük aldığıma pisman oldum max daha guzel buyuk ha küçük seviyosann pro daha iyi senin için
iPhone almak altın almak gibidir değerini koruyan ve satarken zarar ettirmeyen bir şey
00 Yorumla
1 yılVay be para kimlerin elinde
Ben olsam vermezdim.
Gereksiz pahalı.00 Yorumla
1 yılBen 13'e aldım kaç seene önce şu an olmuş 32 bin sence mantıksız mı
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 622 cevap paylaştı. Aylık yüz binlerce lira kazanan insanlar var, onlar için gayet mantıklı..
10 Yorumla83 tl ye telefon almak mantıksız denmez fakat verilecek fiyat değil. 25tl ye iyi bir telefon alınır kalan bir miktar para ile bilgisayar alırsın. İkisi her işini görür daha mantıklı bir yatırım olur
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl18 bin liraya alacagin samsung galaxy s22 genel olarak daha kullanisli daha mutlu eder. Ama illa ki marka takintin varsa iphone un son cikanini alcan.
09 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Nocxks muhtemelen sen ailene ne zaman bana telefon alacaksiniz diyecek yaşlarda iken ben iphone kullaniyordum. Ki o zamanlar iphone da iphone du.. bazi iyi yanlari vardi diger telefonlara gore. Ama simdi tum konularda geri kaldı. Ben su an ogluma falan aliyorum iphone u hevesi var diye. Hevesi olani hava atmak isteyeni yadirgayamam herkesin kisiligi ayni degil. Alinmasina karsi degilim. Ama iyi demek ayri bisey. Kesinlikle hicbir konuda iyi degil. Sadece hicbisey yapmaniza izin vermedigi ocin biraz daha guvenli gorunuyor ama zatrn androiddr de onlari yapmayinca daha bile guvenli oluyor.
- 1 yıl
Sana ben ve ailem hakkında yorum yapma hakkını kim verdi? Sen kimsin? 16 yaşında ilk telefonum oldu ve iphonedu bunu alıp kafana monte et. marka takıntısı diye saçma sapan vasat yorum yapan birisi iPhone kullandım kafalarına girmesin. Muhtemelen hayatında iPhone yüzü görmemiş birisin ve vasat andoridleri övmek için konuşuyorsun. Akıllı olan birisi andoridleri 3 senede çöp olduğunu kastigini bilir. Paran ancak andoride yetiyorsa iPhone için yorum yapma ezilirsin.
Cevap sahibi1 yılSen ve ailen hakkinda yukaridaki yorum yapmak icin kimseden hak talep edecek degilim. sen de bunu kafana monte et. 23 yasindasin en azindan sallamadiysan öyle yaziyor bilincin daha ufak gibi geldi neyse.. ben de 13 yil once iphone kullaniyordum. Yani 10 yasindaymissin. O sira daha telefon bile istemeye baslamamissindir belki. Dedigim gibi oglum var senden biraz daha kucuk yasi. var ama senden daha olgun tabi.. ona aliyorum esime de iphone var oglum alirken ona da aliyoruz. Tekrar ediyorum yadirgamiyorum alanlari ama iphone iyi degil. Ergen tribine girmene gerek yok yani.
- 1 yıl
Ben ve ailem hakkında yorum yaparken benden hak talep edecek izin isteyeceksin. Sen kimsinde o hakkı görüyorsun kendine de. Senin ergen marka için telefon isteyen oğlunu sordum mu? Oğlun bebek gibi ergen ergen telefon diye zirlarken bana telefon sorgusuz alındı. Senin oğlun gibi mızmız ergen özenti olmadım. Araştırıp gördüm fakir gibi andorid kullanipta iyi bir telefonu kotulemiyorum senin gibi. Paran yoksa konuşma. Bu zekaya sahip bir ailen var muhtemelen senden de oğlundan da karından da daha olgunumdur marka takıntısı özentisi olan ailenden daha olgunum ki iPhoneu kaliteli olduğu için kullanıyorum 3 sene sonra çöp olan donan kasan andoridi paran yok diye övme 😅😅
Cevap sahibi1 yılDaha ne kadar seviye düşebilir diye merak ediyordum şuna bak içinden özütünü kustu resmen. cok mu eziklendin sen okulda falan noldu acaba bu hale geldin. Tamam en olgun sensin.. cok ta zengindir haaa pasa kızı maasallah iphone u bilene var. Hem de 16 yasinda almistır haaa. Hemde hic istememistir. Aferin sana herkes seni ornek alsin acaip zeki priremses hazretleri 😂 palasıda valdıl hemde iphone a bile yetel.
Cevap sahibi1 yıl
Iyyy baskasi adina utanmak boyle biseymis yüzüm ekşidi okurken 🤮 allah yardimcisi olsun etrafindakilerin.
Gizli Üye(30-35)1 yılTamamen saçmalık. Zengin insanların bile sadece show için çok pahalı ürünleri almalarını mantıklı bulmuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbende 50 bine falan alayim diyorum da para hala bu kadar degersizlesmedi bence.
04 Yorumla
Soran1 yılama ben bir telefonu 7 yıl kullanıyorum sürekli telefon almıyoum şu an elimde iphone 7 var hala
Cevap sahibi1 yıliphone bataryasi ölür gider o kadar senede
Soran1 yılhiç batarya değiştirmedim ekranı bile çatlamadı çok temiz telefon kullanırım ama pil ömrü 60 larda
Cevap sahibi1 yılalacaksan yilbasini bekleme 1 gun dahi bekleme. zamlar devam eder.
Gizli Üye(18-24)1 yıliPhone İsrail’e destek oluyor. İphone yerine Samsung s serisinden telefon alabilirsin.
08 Yorumla
Soran1 yılisraile destek oluyorsa yüzde yüz alacağım
Cevap sahibi1 yılNe kadar iğrenç bir insansın.
Soran1 yılarap sevindireceğime yahudi sevindiririm bin kat daha iyi sen de bu kafayla birinin 6. karısı olursun anca
Cevap sahibi1 yılSenin fikrin.
- 1 yıl
Samsung aldığında, kore savaşında destek olduğumuz bir millete destek sağlamış oluyorsun, araplara değil, oysa yahudilere destek sağladığın zaman eline hiçbir şey geçmiyor, savaşa katkı sağlamaktan başka. Arap sevmiyor olabilirsin, ben de mülteci sevmiyorum, ama bunun yolu böyle körüklemesine, mantıksız biçimde kararlar almak değil.
- 1 yıl
Çinliler doğu Türkistan a zulm yapıyor. Araplar Türklerden daha mı değerli. Birini seçecek olsam tabii ki İsrail malı alırım çin malındansa ama ikisi de iyi ülke değil
- 1 yıl
Apple Amerikan malı ama İsrail'in payı büyük. Samsungda da Çin'in. Bu mantıkla bakacak olursak ya ikisini de alabiliriz ya da alamayız
- İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılSürekli yenisi çıkıyor ben olsam dört farklı model alırdım ya da iki farklı model alırdım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürkiye’de iPhone kullanmak gerçekten büyük çılgınlık. 900 dolara yani maaşımın 3 te 1 ine alıyorum. 90 bin çok para. Kaç maaş ediyor?
02 Yorumla
Soran1 yılabi 17 bin asgari maaş öyle düşün bir de bu yaz yurt dışına çıkma ihtimalim yüksek oradan alsam burada hala kullanabilir miyim
Cevap sahibi1 yıl6 ay kullanabiliyorsunuz. Sonra kapanıyor. Eğer imkanınız varsa yurtdışından alın. 30 bin liraya alırsınız 31 bin lira kayıt ücreti verirsiniz size 61-62 bin liraya malolur. Türkiye satışı 90 bin olduğunu varsayarsak 30 bin kardasınız
Gizli Üye(36-45)1 yılBir çok insan etmez o parayı.
00 Yorumla
1 yılBence telefon yerine telefon üteticilerinden hisse al birkaç yıla telefonun parasını bedava getirirsin. Bir telefona o kadar para vermek yerine borsa ve altın iyi bir seçenek
00 Yorumla
1 yılÇok zengin değilsen sakın böyle bi akılsızlık yapma çok gereksiz kamera önemli diyor iPhone seviyorsan (benim gibi) 11 alabilirsin 25 bin
01 Yorumla
Soran1 yılşaka mı yapıyorsun 11 en kötü kameralardan abimin telefonu
Gizli Üye(18-24)1 yılbi telefona bu kadar para verecek kadar sa lak misiniz ya🤣😅
00 Yorumla
1 yılbahsettiğin durum bütce meselesi kimine mantıklı kimine mantıksız hatta imkansız.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAylık 130 k gelirim var o parayı o telefona asla vermem
12 Yorumla
Soran1 yılaylık 130k geliri olan adamın burada ne işi var ne kullanıyorsun samsung 3 falan mı
Cevap sahibi1 yılNiye biz insan degilmiyiz:) tcl kullanıyorum. Made in china
1 yılÇok saçma. Zaten iPhone çok mantıksız. Alacan bir android hem hesaplı hemde iPhone gibi dandik değil
00 Yorumla15.000 liraya Süper telefonlar vardı deli misin
01 Yorumla
Soran1 yılne mesela
Gizli Üye(30-35)1 yılInsanlari anlamakt zorlaniyorum.600 bin dolar servetim var. 15 bin tllik telefon alirken buna deger mi diyorum. Cebinde 90 bin TL si olan sen 83 bin TL lik telefon alıyorsun.
02 Yorumla
Soran1 yıl600 bin dolar servette patladım lmdnjfhdjskl tamam mülayim
Cevap sahibi1 yılAh ah millet nasil servet yapiyor. Birikim ve dogru yatirim ile. Belliku yaşın 18. Cocuksun. Uzaksin bu işlere.
Yurtdışında yaşasaydım alabilirdim ama 1500 usd lik telefona ilave 1500 usd vergi kaynak israfı gibi geliyor. Vergisi bu kadar olmasaydı olurdu
00 Yorumla
1 yılBunu alan fakirim demesin bunu alan Türkiye de ekonomi kötü demesin
012 Yorumla
Soran1 yılbenim durumumun iyi olması ekonomiyi nasıl etkilesin? sırf birinin durumu iyi diye açlıktan ölenleri görmezden mi geleceksiniz akpli sapıklar
- 1 yıl
Hemen analiz yapalım. Ayda kaç kilo et yiyorsun? 5 kilodan fazlaysa ekonomi iyi demektir
- 1 yıl
AKP li canım derken?
Soran1 yılzihniyetin.
- 1 yıl
Saygısız
Soran1 yılkonuşma
- 1 yıl
Çomar
Soran1 yılçomar diyor 50 yaşında akpli kjhvchjx
- 1 yıl
Hoşt köpek
Soran1 yılağla