Bende fotoğraftaki baykan ay kombi var, banyodan ya da mutfaktan sıcak suyu açtığımda kombi ateşliyor ama 10 sn ateşliyor sonra 5 sn duruyor sonra yine ateşliyor birde sıcak suda dalgalanma okuyor sıcak akıyorken bir anda soğuyor ve çok çok geç ısınıyor su ve bu durumu petekler açıkken kış modunda daha fazla yapıyor, yaz modunda daha az oluyor. Sizce sorun nerededir? Not:şu an aynı şehirde ve evde olmadığım için video alamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Galiba kombi patırtı yapıyor, anlıyorum 😅. Kombilerin böyle arıza yapması maalesef hayatın bir parçası. Kombinin ateşleyip durması ve sıcak suyun dalgalanması genellikle birkaç sebebe bağlı olabilir. İçerdeki devreler ve sensörler kar duman kalıyor olabiliyor. Özellikle kış modunda daha çok ısınıp soğuması sistemin fazla yüklenmesinden kaynaklanabilir.
Bunlara bakabilirsin, belki işe yarar: 1. Su basınç ayarını kontrol et. Su basıncı düşükse bu tür dalgalanmalar yapabilir. 2. Kombinin filtresini temizle. Kir ve tıkanıklık, suyun düzgün akışını engelleyebilir. 3. Kombinin dengeli çalışmadığından emin ol. Elektrik ve gaz bağlantılarının sağlam olup olmadığını kontrol et.
Her halükarda, teknik bir servis çağırıp detaylı bir kontrol yaptırmak en iyisi olur. Uzun vadede sorun yaşamamak için profesyonel bir gözle bakılması en sağlıklı çözüm 🚀.
Yapay Zeka Cevapladı
Selam yoruichi!
Galiba kombi patırtı yapıyor, anlıyorum 😅. Kombilerin böyle arıza yapması maalesef hayatın bir parçası. Kombinin ateşleyip durması ve sıcak suyun dalgalanması genellikle birkaç sebebe bağlı olabilir. İçerdeki devreler ve sensörler kar duman kalıyor olabiliyor. Özellikle kış modunda daha çok ısınıp soğuması sistemin fazla yüklenmesinden kaynaklanabilir.
Bunlara bakabilirsin, belki işe yarar:
1. Su basınç ayarını kontrol et. Su basıncı düşükse bu tür dalgalanmalar yapabilir.
2. Kombinin filtresini temizle. Kir ve tıkanıklık, suyun düzgün akışını engelleyebilir.
3. Kombinin dengeli çalışmadığından emin ol. Elektrik ve gaz bağlantılarının sağlam olup olmadığını kontrol et.
Her halükarda, teknik bir servis çağırıp detaylı bir kontrol yaptırmak en iyisi olur. Uzun vadede sorun yaşamamak için profesyonel bir gözle bakılması en sağlıklı çözüm 🚀.
Umarım sorun kısa sürede çözülür!