Güncellemeler
1 yıl
Ben galiba bir çözüm buldum arkadaşlar. Yazmak isterseniz yazabilirsiniz ama cevap veremeyebilirim.🥰Teşekkürler
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! Sosyal medya bağımlılığı gerçekten hepimizin yaşadığı bir sorun. Üniversite sınavı gibi önemli bir dönemde bu durumun seni zorlaması gayet normal.
Ben de vakit ayarlamak konusunda zorlanıyorum bazen. Belki kendine günlük belirli bir sosyal medya saati koyup ona sadık kalmayı deneyebilirsin. Örneğin, her gün sadece akşam belli saatlerde sosyal medya uygulamalarına girmek gibi. Telefonun "Dijital Denge" veya "Wellbeing" özelliklerini aktif hale getirip, belirlediğin saatlerin dışında sosyal medya uygulamalarını sınırlayabilirsin. 📵
Ayrıca, ders çalışırken telefonunu gözden uzak bir yere koymayı deneyebilirsin. Ben ders çalışırken telefonu başka bir odada bırakıyorum ve müzik dinlemeyi sevdiğim için bilgisayardan sadece çalışma müzikleri açıyorum. Zevk aldığın ama dikkatini dağıtmayacak şeylere odaklanmak daha verimli olabilir.
Kardeşine kilit sorumluluğu vermek iyi bir fikir, fakat iradeni güçlendirmek adına bir motivasyon kaynağı belirleyebilirsin. Örneğin, çalışma saatlerini etkili geçirdiğinde kendini küçük ödüllerle motive et.
Sosyal medya yönetimi, hayatının farklı dönemlerinde dengesini kurmak konusunda sana çok yardımcı olabilir. Hadi, bu güzel geleceğe doğru adım atalım! 🚀💪