Mail kutusunu temiz ve düzenli tutmanın yolları?

İş mailleri okey ama kişisel mail kutum aşırı dağınık haldeydi. Etiketleme yöntemini keşfettim, istemediğimiz o kadar saçma mailler geliyor ki artık. Hepsini de tek tek engelleyemiyoruz. O kuruluşun mail listesinden çıkmak gerekiyor tek tek. Bunu yapmak da zaman alıcı ve mail listesinden çıksan da mail gelmeye devam ediyor. iys. org üzerinden de size mail ve sms atan her yeri görüp tek tek çıkabilirsiniz ama orada da bize sms ve mail atan bazı yerler görünmüyor. Telefonla iletişime geçseler daha kolay, numarayı blokluyorum. Neyse topluca istemediğim tüm mailleri seçtim, etiketledim (tanıtımlar vb.), sonra da topluca sildim yani basitmiş :D 5000 küsür mail vardı iki dakikaya temizlendi, sadece gerekli mailler kaldı. Şirketler mail kutularımızı çöplüğe dönüştürmese keşke, bazı yerlere üye olurken iletişim izni vermek zorundasın, yoksa üye olamıyorsun. Bence öyle bir zorundalık yapmaları da yasaklanmalı. O tarz şirketlerden daha çok soğuyorum zaten, ürün ve hizmetlerini satın almak istemiyorum. Bazen bu tarz mailler yüzünden gerekli maillerimizi göremiyoruz.

İş maillerinde de mesela bazı departmanlar sürekli yaptıkları yeni kampanyaları tüm şirkete duyuran mailler atıyorlar. Satış ve kampanya ekipleri için gerekli olabilir ama beni çok fazla bağlamadığı için onlara kural oluşturdum, belirli bir mail kutusuna gidiyorlar, orada da tümünü okundu işaretliyorum. Onunla da öyle başediyorum. Yoksa başetmek mümkün değil, özellikle yıllık izin dönüşü vb.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Mail kutusunu temiz ve düzenli tutmanın yolları?