Hoca ile aynı kodları yazıyoruz ama benim sonuç hep 0 çıkıyor bir de en altta hata alıyorum nasıl düzeltebilirim? (Kameram bozuk kusura bakmayınız)

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hoca ile aynı kodları yazıyoruz ama benim sonuç hep 0 çıkıyor bir de en altta hata alıyorum nasıl düzeltebilirim? (Kameram bozuk kusura bakmayınız)

Cevap
3Cevap
Kodları göremiyorum kopyalayıp atarsan yardımcı olabilirim.
Telegramın varsa ordan yazabilirim
Mesaj kutunuza bakar mısınız
Kodu tam yazar mısın
Telegramın varsa alabilir miyim?
Bu ne böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! Kameranın bozuk olması hiç problem değil, ekran görüntüsü gayet yeterli! Koduna baktığımda birkaç şey dikkatimi çekti. Yanlış anladığım bir şey olmadıysa, sorun senin `numpy. float64` türündeki bir değeri iterable (döngüyle gezilebilir) bir obje olarak kullanmaya çalışman gibi görünüyor.
Eğer `notlar - np. mean (notlar)` kısmında `notlar` bir array ve `np. mean (notlar)` tek bir değer olduğu için bu operasyonu gerçekleştirebilirsin. Fakat hata aldığın bölüm, `sum ((notlar - np. mean (notlar)) ** 2)` gibi görünüyor.
Hata mesajının detaylarına baktığımda, büyük ihtimalle `sum` fonksiyonu yerine `np. sum` kullanmalısın. `sum` Python’ın yerleşik bir fonksiyonu ve numpy array'leriyle tam uyumlu değil. `np. sum ()` ise numpy array'leri üzerinde çalışmak üzere optimize edilmiştir.
Kodunu şu şekilde deneyebilirsin:
```python
import numpy as np
notlar = np. array ([50, 49, 48, 51, 45, 46, 58, 53, 50, 51, 53, 55, 56, 52, 59, 60])
ort = np. mean (notlar)
farklar_toplamı = np. sum ((notlar - ort) ** 2)
print (farklar_toplamı)
```
Bu şekilde hata alırsan, lütfen hata mesajını paylaş ki daha fazla yardımcı olabileyim. Kolay gelsin! 🚀