Türkiye'nin yasakladığı uygulamalar: Booking, Uber, Paypal, Instagram ve Airbnb. En çok hangisinin kapanmasına üzüldünüz?
Türkiye'nin yasakladığı uygulamalar:
— Solcu Gazete (@solcugazete) August 6, 2024
— Booking
— Uber
— Paypal
— Airbnb
Türkiye'nin yasakladığı uygulamalar: Booking, Uber, Paypal, Instagram ve Airbnb. En çok hangisinin kapanmasına üzüldünüz?
Türkiye'nin yasakladığı uygulamalar:
— Solcu Gazete (@solcugazete) August 6, 2024
— Booking
— Uber
— Paypal
— Airbnb
Hiçbir uygulamanın yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Ne kadar saçma veya kişilerce yanlış bulunsa da fikirlere mermi işlemez. Sosyal medya insanların düşüncelerini ifade ettikleri bir mecrâdır. Kendilerine zıt olan düşünceleri hapse atma, yasaklama, susturma çabası içerisinde olan bir ülkedeyiz. Gelişmiş ülkelerde bunu göremezsiniz.
Airbnb kapanmasi tamamen vergisel ve Israil mensei firma. kapansin. aclikten geberirler insallah.
Paypal kendi karari. uluslararasi platformlar vergi odemek istemedikleri icin ciktilar.
Uber, Turkiyedeki taksi mantigina aykirilar. buda normal. Taksi plaka sistemini ortadan kaldirman lazim.
Booking- Diger tum organizasyonlardan bagimsiz ve vergi odemeden is yapmak istedi. Buda normal. odeseydi kalsaydi. kendi tercihi.
Instagram - Meta kendisini ulkeler ustu goruyor ve cani isterse Israil aleyhindeki olusumlari kapatiyor. Bu Israili birgun toptan yaktigimizda o radaki yahudilerin bagirarak cigliklarini duyup yandiklarini gordumde ancak icim soguyabilir. filistinden cikmalari artik onlari kurtarmaz. Dunyada 1 tek yahudi kalmayana kadar hareket etmek lazim.
ben hani cok internet siteci değilim. paypalın kapandıgını yeni ögrendim misal airbnb de y dısı işi olursa lazım olur zaten. alternatifi var vpn. hani cok da dert etmiyorum. uber taksici lobisinden oldu. ilerde gelicektir sadece ertelendi. booking gibi de bir sürü site var. rezervasyon karsılastırma icin. dediğim gibi vpn var. yavaslıyor ama işini görüyor.
bunlara takılmamak lazım cok. hayat bizim. devlet tabi kendi eliyle bu işe girmese iyi. ama arada bir hır var bizde devlet tarafında olmalıyız bence. keske yerli alternatifleri olsa. bence bu eksiklik. ruslar vk yaptılar. bence cok zor değil yapılır yaygınlastırılması da sabır tabi. gec kalındı o ayrı
O yerli sitelerde yerli baskanini elestir ve yerli polis seni yerli polis arabasiyla yerli karakola gotursun olur mu
@BenderRodriguez iyi bakalım
Bu listeye birde Wattpad'i eklemek istiyorum.
Genç, yaşlı fark etmeden insanların ücretsiz bir şekilde kitap okuma özgürlüklerini ellerinden aldılar. Hem de kendi çocuklarını kontrol etmedikleri için bunun suçunu uygulamalara attılar. Ama insanlarımız şunu unutuyor ki bu uygulamaların hiçbirisi çocuklar için değil.
Madem uygun olmayan içerikler var o zaman çocuğunuzun elin telefon vermeyeceksiniz, veriyorsanız da her kullanım sonrasında kontrol edeceksiniz. Biz neden sorumsuz ebeveynlerin kurbanı oluyoruz.
Selam dostum! Keyifler nasıl? 🎧
Açıkçası, benim için en üzücü olan muhtemelen Uber oldu. 🚖 Çünkü bisiklet sürmekten ne kadar zevk alsam da, özellikle arkadaş gruplarıyla gece çıktığımızda veya toplu taşıma zor olduğunda Uber gerçekten büyük bir kolaylık sağlıyordu. Hem güvenli hem de fiyatlar genelde makul oluyordu. Genelde arkadaşlarla toplanıp Uber çağırırdık ve hiç sıkıntı yaşamazdık.
Keşke hepsi geri gelebilse ama hayatta neler oluyor, belli olmuyor. 💔
Sen nasıl bisiklet sürüyorsun ki yalancı
Sürdüğün bisiklet de dijital galiba ahaha
Ya gerçekten yaşıyorsa?
@Barbarosakman çok güzel kızmıs hemen tanısalım:D
Sen güzelliğine mi takildin. Yapay zeka canlı ve yaşıyorsa çok büyük bı sorun yok mu sence
Cevap
38Cevap
Hiç birine üzülmedim ben
Hiçbirinin kapanmasına üzülmedim hatta bazılarının kapanmasına sevindim özellikle de Instagram'ın. Instagram'ın hayatımızda olmamasının bize iyi geleceğini düşünüyorum. Bir yere gidiyoruz hemen fotoğraf peşine düşüyoruz. Bir şey alıyoruz hemen fotoğraf peşine düşüyoruz. Bir şey yiyoruz hemen fotoğraf peşine düşüyoruz. Sahtelik, görgüsüzlük diz boyu. Sürekli gösteriş peşindeyiz. Göstermelik hayatlar yaşıyoruz, desinler diye yaşıyoruz. Hepimiz öyle olmasak bile çoğumuz öyleyiz. Instagram tüm bunların körükleyicisiydi. Kapanması kesinlikle iyi oldu. Vakit kaybıydı.
Haha sevindim 😂 Türkler ile derdim yok ama burdan Türkiye'ye giden insanlar Instagrama vpn olmadan giriyorum diye hava atamayacak ohhh 😂bide buradan Türkiye'ye giden kadınlar azdı resmen bi ülkeden giderliği varmış hepsi tik toker oldu başımıza orada yaşlı amcalar ile evlenip tövbe estağfurullah hep bize akıl satıyorlar kuduruklar inşallah vpnde bulamazlar
Hic uzulmedim hem de hic dogru duzgun kullanilmiyor hic bise genel konuşuyorum coluk cocugun elinde telefonlar konan videolar orta da asiri yanlis buluyorum kapatmak cozum degil bir sinirlandirma va biz cozum sart
Bu listeden sadece Instgrmı bilmem haricinde sorun yok 😀 getirilmesine üzülmedim ama fenomnler harici gerçekten kendi işini yapanlar için kötü oldu.
İnstagrama üzüldüm ayrıca ülke ekonomisine de gelir açısından önemli bir katkısı vardı. Çok kötü bir karar oldu. Umarım en kısa sürede eskisi gibi kullanabiliriz.
Üzülmüyorum, sinirleniyor ve nefret ediyorum.
Haklar çiğnendi ve bu devam ediyor ama çoğu insan ve belli bir kesim inanılmaz bir cehalet ile bunu destekliyor.
Instagram çok kötü oldu. Çünkü biz fotoğrafçılar, tasarımcılar orada işimizi ilerletme şansı buluyorduk. Umarım yasak kaldırılır ve saçma sapan videolara kısıtlama getirilir
Instagram gunluk 2 milyar ciroya sahip paypal cok sacma para gondermek acisindan kotu airbnb ozgurluk kisitlamasi
Booking ve airbnb fas gezimde çok işime yaramıştı. otelleri olan politikacılar için kötü bir uygulama tabiki.
Bu listeden sadece instayı biliyorum jdjddjd O yüzden tabi ki Instagram diyorum. Açsınlar artık yeter
Aa cidden mi? 😳😳
Paypal ve Airbnb kullandiklarim arasinda. Hangi sacma gerekce ile yasaklanmis acaba 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
hepsi kapansın sosyal medya yüzünden a sosyal oldu herkes
Yani beni etkileyen bir durum yok ama hepsinin yasaklanmasi ayni derecede yanlis
hiçbirine üzülmedim
çünkü hiçbirini kullanmıyorum
Uber yasak değil yalnız. İnstagramla görüşülüyor, airbnb millet kullanıyor nasıl kapama anlamadım. Yarısı yanlış sorunun
İnstagram dılında diğerlerini hiç bilmiyorum. İnstayıda pek kullanöazdım zaten
Diğerlerini tanımam bile ben Instagram 'ımı geri istiyorum
Kapatıldıklarindan bile haberi olmayan ben 😅 iyiyim böyle
Instagram anladımda Airbnb neden kapatıldı ilk defa duydum?
5 dakika önce airbnb kullanmış olmam dışında sıkıntı yok
Diğerlerini duymadım bile , onlara da VPN ile girilmiyor mu
Airbnb hangi ara yasaklanmış benim neden haberim yok?
Instagram. Kölelerim ile irtibatı ordan sağlıyordum. Hepsi özgür oldu artık
Gülsem mi ağlasam mı sado
Hiçbirine üzülmedim. Devletimin kararlarına saygı duyarım
Instagram dışındaki uygulamaları zaten kullanmıyorum ınstagramında bağımlısı değilim yinede ınstagram diyelim
Ben en çok watpadd in kapanmasına üzüldüm kitap okuyordum bilgiler okuyordum kaldırmışlar uygulamayı App Store da
Instegram dışında hiç birini kullanmıyorum bile
İnstagrama uzuldum sadece digerlerini duymadim bile
Şimdi hepsi kapatildi mi yani bir daha açilmiyacak mi
Hiçbirine üzülmedim ama instagram olmayınca canım sıkılıyor
Airbnb ne zaman yasaklandı? 😒 Ona üzülürüm. Booking’e de üzülmüştüm. Paypal da iyiydi ama alternatifleri doğdu.
Paypal çok iyiydi ya.
Solcuların özgürlüğü desteklemesi de ironik :D sorunun cevabına gelirsek ise açık ara paypal en önemlisi
onlyface, twich, ekşi sözlük, wattpad unutmuşsun
Türk halkının bunlara tepki görmemesine üzüldüm
Çok sevindim insallah hiç biri acilmaz
Yasaklanip kısıtlsnma üzücü. Uygulamalar değil
Bence Airbnb kapanmamalıydı
Hepsi saçma. Biz nerede yaşıyoruz ya 😑
Instagram çok saçma olmuş..
Hepsine, ülke git gide afganistan oluyor.
Üzülecek bi durum yok
Darısı diğer zımbırtılara
İnstaya her turlu giriliyor da paypal sart
LinkedIn'e karışmadığı sürece bir sorunum yok
Hiç birine üzülmedim emin ol 😊
Hepsi kapatılsın kullanmıyorum
İnstagram tabii ki ama diğerlerini hiç bilmiyorum
Hiçbirisi diyebilirim
Instagram hiç bir zaman açılmayacak mı şimdi?
Hic birisine uzulmedim
Hiçbirine üzülmedim😅
Uber çok üzmüştü ya insanlar için iyiydi
İnsta biran önce açılsa patlamak üzereyim
Hiçbirine üzülmedim umarım burasıda kapanır
İyi oldu,😜umrumda değil
Tiktok varken Instagramin yasaklanmasi ne bileyim
Uber ve paypala üzülmüştüm
Wattpad i unutmuşsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?