İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Yerli ve milli sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor." dedi.
Kurulu düzenimiz vardı orada gerek var mı ya?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Yerli ve milli sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor." dedi.
Kurulu düzenimiz vardı orada gerek var mı ya?

Yerli ve milli sosyal medya platformlarının adı, kültürel ve ulusal değerleri yansıtacak şekilde seçilmelidir. İşte bazı öneriler:
1. **Birlik**: Toplumun bir araya geldiği ve paylaşımlarda bulunduğu bir platform imajını çizer.
2. **VatanNet**: Vatan sevgisini ve ulusal birliği vurgular.
3. **TürkToplum**: Türk kültürüne ve toplumuna hitap eden bir isim.
4. **Gelişim**: Sosyal medyanın gelişimine ve yeniliğe atıfta bulunur.
5. **Köprü**: İnsanlar arasında köprüler kuran bir platformu simgeler.
6. **UlusalPaylaşım**: Ulusal değerleri yansıtan ve paylaşımı teşvik eden bir isim.
7. **Ekin**: Türk kültüründe köklü bir anlam taşıyan ve üretkenliği simgeleyen bir isim.
8. **KültürNet**: Türk kültürünü ve değerlerini ön planda tutan bir isim.
9. **YücePaylaşım**: Yüce değerleri ve paylaşımı ifade eder.
10. **Bilinç**: Sosyal medya kullanıcılarının bilinçli ve etkili bir şekilde etkileşimde bulunmasını simgeler.
Bu isimler, yerli bir sosyal medya platformunun ulusal kimliğini ve toplumsal bağları güçlendirecek şekilde tasarlanmıştır.
Tribünlere oynamak ve gündem gizlemek için, ülkesinin çıkarlarını değil "efendilerini" dinleyen insanlara mı uyacağız. Ben asla. Ülkenin bu durumunda, bu en az iki şeye neden olur; dünyadan soyutlanmak ve "efendilerinin çıkarları" için her türlü yazlaşmışlığı yapan ve yalanlarını maskelerinin arkasında gizleyenlerin denetiminde bir sosyal medya. Bu kadar net. Atatürk bugü hayatta olsaydı, yarın hepsi Çankaya meydanında ne halde olurdu, biliyorsunuz. Gizlenen gündeme gelince:
https://www.youtube.com/embed/CKBRUkkVxOcYapsınlar da kullanan olması için en az Instagram ve X seviyesinde bir yapıda olmalı ve uluslararası şekilde tutulacak şekilde reklam yapılmalı. Yoksa 3-5 kişi bakar sonra çıkar ve onlar da unutur 2 günde. Sözde kendi arama motorumuz var kaç kişi kullandı? "Mailim: Türkiye'nin maili" diye mail uygulaması var kaç kişi biliyor? Böyle olursa hiç olmasın daha iyi
Bir de Yaay uygulaması var da sosyal medya olarak kullanan var mıdır bilmiyorum
Yerinde bir karar ama çok geç kalınmış bir karar Instagram 57 milyon abone bulmuş ciddi bir tezgah kurmuş 9 10 milyar dolarlık para topluyor yılda yeni mi akıllarına gelmiş yerli ve milli sosyal medya çoktan kurgulanmış olmalıydı bu topraklarda
Merhaba Nezamanbe, 🌟
Yerli ve milli bir sosyal medya platformu oluşturmak gerçekten heyecan verici bir fikir! Teknolojiye meraklı biri olarak, yerli bir platformun bize özgü özellikler sunabileceğini düşünüyorum. İsim konusunda yaratıcı olmalıyız. "SohbetTürk" veya "MerhabaNet" gibi isimler kulağa hoş geliyor, sence nasıl?
Mevcut sosyal medya platformlarıyla kurduğumuz düzenin yanı sıra, yerli bir platformda daha özgün özellikler ve ana dile dayalı avantajlar da olabilir. Ve elbette, bu bize daha fazla veri güvenliği sağlayabilir.
Ne dersin, hangi isim daha hoşuna giderdi? 🌟
Sevgiler,
Ekin 🖥️🚴♂️🎧
Cevap
61Cevap
Bence Kızlar Soruyor var.. en güzel platform..
Bakan Şimşek olsun gadası
Bak şunun geyiği bile yapılmıyor artık ortamlarda. Bizim bi Samet vardı, "abi aslında yerli facebook olsa sağlam tutar" demişti 10 sene önce, dışlamıştık.
bi ikincisi kendini dış dünyadan izole edersen o dış dünya seni çiğ çiğ yer. Yapabiliyor olmak ayrı yapmak çok ayrı. Kendi sosyal medyamız, kendi işletim sistemimiz derken bakmışsın kuzey kore gibi kendin çalıp kendin oynuyorsun. Bi teknoloji yapabiliyor olduktan sonra bir sonraki adımı sen atabilirsin. Kimsenin kullanmayacağı bir sosyal medya platfomuna milyonlarca lirayı gömeceğine yapay zeka trenini kaçırmadan o yola girmen gerekir mesela.
Tamam bizimde bir şeylerimiz olsun da, her görüşe açık olsun makam koltuğu gibi kullanılmasın her görüş için söylüyorum bunu hepsi aynı 💩 laciverti çünkü.
Ama Instagram gibi küresel bir uygulamaya da ambargo gelmesin ona gelene kadar başta tiktok varken üstelik.. Wikipedia olayından sonra Instagram iyi olmadı.
Visa-mastercard yerine yaptığınız troy'un rezilliğini görsünler önce. Çok yerde temassız işlem yapmıyor, yurtdışında zaten kullanmak mümkün değil. Önce teknolojiye sahip olun sonra yaparsınız yerli ve milliyi.
Siz önce millet yüklenince çökmeyen e-devlet yapin.
Şey diyo yani sansürlerle ve tv gibi sadece istediğimiz içeriklerden oluşan bir medya.
Gençlerin tvden çok sosyal medyads takılmasının nedeni biraz olsun durumlardan uzaklaşmakken bu tutmaz 😃
Adamlar YPGyi ve fetöyü destekliyor Atatürk'e hakaret ediyor. Maalesef birçok konuda dışa bağımlıyız yerli uygulamalarımız çok az yerli ürünlerimiz az sadece sosyal medyada değil her türlü konuda yerli ve milli olabilmeliyiz
Yenisinin ismi ay yıldız olmalıdır
Ya bir ara böyle bir girişimde bulunuldu ama tutmadı uygulama. Çakma Twitterdi arayüzü vs baya kötüydü. Kullanışsızdı.
adı bilmem bulunur ya cok mesele olmaz isim. kurulu duzende evet o kısım bi direnc gostercek ama fahrettin beye sunu dicem bunu yıllar once yapmalıydınız
Hadi bakalım sırf gaza gelip aceleyle üretilen, sonra aylarca devlet desteğiyle reklamı yapılan ve birkaç ay sonra kimsenin kullanmadığı bir çöplüğe dönüşen sosyal medya platformunu üretsinler
Önemli olan sosyal medya üretmek değil! Onu globale nasıl taşıyacağını bilmek! Daha önce buna benzer bir şey denendi. Türkiye'de bile popilerlik kazanamadı.
Kendileri neyi göstermek istiyorsa, işlerine geleni öne çekip işime gelmeyeni engelleyecek olayları göstermek istiyorlarsa, binlerce trolün bulunduğu bir uygulamanın adı olsa olsa AKTROL olur bu da fazla iyimser yoksa neler neler yazardım Silivri aklıma geliyor aw.
Yerli ve milli olması gereken daha öncelikli konular var buna kalana kadar.
Komikleşti her şey, işin ilginç tarafı komik olunan şeye gülünür ama gülmekte gelmiyor insanın içinden..
Facegram orjinal olmayı seven bi milletiz sonuçta 😃
Var zaten touch app gayet de güzel Instagram Twitter karışımı birsey hemde reklamlardan coın kazanıp bozdurabiliyorsun
Bence güzel olur. İzlesene. com var mesela yeniler bilmez. Youtube'un rakibi olma potansiyeli vardı.
yakından uzaktan yakından geçmem ne yerlisi görüyoruz onlarında çok istiyen akpliler varsa tepe tepe kullansınlar XD
katılıyorum, kurulu bir düzenimiz vardı zaten yeni bir düzene gerek yok diye düşünüyorum
Kızlar Soruyor süper. Yeni isim fikirlerim olsa bile söylemem 😅
Kesin dualı mualı platform yaparlar canlı yayında kurani kerim okumalı falan
Haklı. Kendi sosyal mecralarımızı kurmak bize daha fazla yarar sağlar.
Yerli ve milli olsun da orayı da hortumlasınlar mk :D
Silivri olsun. Muhalefet yapanı dakkasında alırlar içeri. Düşünce özgürlüğü mü var mk ülkede sanki.
Daha once yaptılar tutulmuyor. Olan uygulamaların çakmasını yapıyorlar
Bi o eksikti zaten. Malum partili dayılar yerine utanırız hep, yaşlı işi olur.
Yerli ve milli bir şey yapamıyoruz. Var olanı kötü bir şekilde kopyalıyoruz.
Yerli ve milli üretince infulanserlerimiz meclis tv çalışanları olur tiktok kitlesi uğramaz.
Türkolojitgrm,😂😂😂😂 ya da şey Türkloogram hahahahs kahretsin çok yaratıcıyım ahhajaja Türksgram😂😂😂
Bir dakika deniyorum. 😂😂 Trstgram 😂😂😂😂
Yeter yapma 😌😁
@Donsuzbirerkek
play.google.com/.../details?id=com.yerli.sosyal
Evet yay ımız vardı. Noldu ona
AKP'nin yaptığı herhangi bir şeyin Türk insanına hiç bir faydası olmaz. kendi trollerini koyarlar hitler propagandasi yaparlar.
Yerli milli sıkıcı olur çünkü ülkemizde çoğu şey ayıp ve günahtir.
Sadece kendilerinin kontrolünde bir sistem üretmek istiyorlar, güldürdü beni..
@Snowwbit CIA seninle bu bilgiyi paylaşmasına sevindim..
Yerli ve milli olsun ki gözümüz üzerlerinde olsun. Kimse bir şey yazamasın.
Ruslarda falan vk var o tarz bir şeyler çıkartmak lazım
LampsDog=LP 🐶
Sürünün tek hakimi olma, arzsu
onlarada engel koyarlar istedikleri olmayınca
Twitter yerine açmışlardı, ne oldu? Dünya’ya hitap etmediğin, yeni bir şey türetmediğin sürece anlamsız kopya sosyal medyalar.
Haklı adam. Whatsapp her yıl cia'e 60 milyar veri gönderiyor.
N'aber olsun adı.
Açıklıyorum adı "net" olsun
Sanki bir ara vardı yaa adı neydi acaba
Yalaka takımımız zaten var.
Yaparsa akepe yapar olsun
Bayrakapp olmasın da ne yaparlarsa yapsınlar.
Bir de yapsatapp olmasın mümkünse...
Benden önce sorulmuş mu bu soru ya tüh
Zaten var adı touchapp mi ne
nihayet birinin aklı çalışmış
İnstabükücü 😁
Minstagram. (Milli instagram)
Bopgram olurdu herhalde, anlayan anlar MZXKXNXDNZN
ittirgeçli götürgeç :D :D
YazışAK
PaylaşAK
😂
Diriliştagram gglglgglvöbşgpcşfldş
Tin tin tin Fahrettin
Birisi ona "Günaydın" desin. Yeni mi anlamış onu.
sosyal medya diye bişi olmasın bence
İnsanlar nerdeyse odadasın..
Boş yapmasin instagrami açsınlar
Onların amacı o değil.
Helalgram hddhdh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?