Global bir sosyal medya platformu oluşturmayı planlıyorum ne düşünüyorsunuz?

Şimdi şunu diyebilirsiniz, Twitter gibi mecralar varken neden tercih edilesin?

Dünyada ortak bir akıl oluşturmayı engelleyen en büyük unsur DİL ve KONUM SINIRLANDIRMASI

Twitter, ülkeleri birbirinden ayırıyor.

Türk kullanıcılara Türkiye ile alakalı bilgi ve gündemler oluşturuyorken
İngiliz kullanıcılara İngiltere ile alakalı bilgi ve günlerimi oluşturuyor.
Böylece İngiliz ve Türk kullanıcıları birbirine karışmamış oluyor.
Buradaki yegane amacı, kullanıcılarını sadece kendilerini ilgilendiren kısımlara çekerek popülizm peşinde koşuyor.

Bir diğer problemse Dil.

Bir Türk kullanıcı İngiltere'ye yönelik haberlere baktığında tamamen anlamadığı bir dille karşı karşıya.
Fransız kullanıcı Türk gündemine baktığında ise yine anlamadığı bir dil ile karşı karşıya.

Halbuki Translate teknolojisi derin öğrenme ile birlikte ciddi bir ilerleme kat etti ve bu insanlar arasındaki anlaşmayı tamamen kolaylaştırdı.

Ben fransa ile alakalı işlerimi herhangi bir tercümana ihtiyacım olmadan Google Translate ile halledebiliyorum ve nitekim Twitter, Youtube gibi platformlarda ciddi bir ilerleme kat etmesi sonrası Google Translate teknolojisini platformlarına entegre ettiler.

Global bir sosyal medya platformumdaki amacım, kitlelerin artık dünyadaki problemlere ortak bir bakış açısı oluşturmaları ve birbirlerine çözüm önerilerini iletmelerini sağlamak.

Bu projeyi daha detaylı bir şekilde geliştirip yatırımcıların olduğu platforma sunmayı planlıyorum.
Global bir sosyal medya platformu oluşturmayı planlıyorum ne düşünüyorsunuz?