Yapılan habere göre son 30 günde bu aramalar Türkiye için aşırı yükselmiş. Tüm zamanların rekor seviyesine gelmiş.

Yapılan habere göre son 30 günde bu aramalar Türkiye için aşırı yükselmiş. Tüm zamanların rekor seviyesine gelmiş.

Din, insanın ölümden sonrasına bir cevap arayışı olabilir. Kimsenin hangi dine inandığı beni ilgilendirmiyor fakat bugün İslam doğru anlatılsaydı ve hoş görü dini olduğu aşılansaydı bugün çok farklı sonuçlar elde edebilirdi. Şeriatı gösterip, birtakım örgütlerin vahşice saldırılarının ardında İslamın olduğunu savunmaları, cehaletin üst seviyede olması derken insanlar dinden soğuyor. Daha bu sabah bir hocanın YouTube shorts videosuna denk geldim, Diamond Tema hakkında konuşuyordu. Bunun gibi cahiller dine saldırıp insanları birbirine düşürüp, dolandırıcılık yapıp paralarını gasp edip gibi sözler sarf ediyordu. Bugünkü toplum çok mu temiz hocam diye soracaktım, bir din bir inançsızın sözüyle mi yıkılacak diyecektim yorumlar kapalıydı.
Her türlü zina üst seviyede, kuran kurslarında sürekli istismar haberleri çıkıyor, cinci hocalar sapıklık yapıyor diye televizyon dizilerine kadar konu oluyor, hırsızlık, gasp, saygısızlık, küfür, alkol her şey var.
İnsanlar bilinçleşiyor artık. Bilim ve akıla inanıyor. Etrafındaki müslümanlara bakarak yediği haltleri ve davranışları inceleyince haliyle niye inanıyım ki diyor. Bilgiye erişim bu çağda hayli kolay artık. Din adı altında her türlü yapılan zorlama ve uydurulmuş masallar diyarı neticesinde insanlar soğumaya ve inanmamaya başlıyor. Bu yüzden sekülerist bir insan topluluğu giderek artıyor.
Türkiyede gerçek İslamı yaşamıyor kimse, herkes kendini cahil bir şekilde biraz da kibirli şekilde en inançlı en namuslu yaşadığına başkalarını inandırma peşinde.
Gerçek İslamiyet ile cahilce uygulanan gelenek görenekler iyi ayırt edilmeli. Karşılıklı anlayış oturup açık açık birbirini dinleme ve medeniyet desen her kesimde yok git gide insanlık azalıyor.
Ayrıca İslamiyette Müslümanlık babadan oğula geçiş şeklinde tam değildir, altı dolu değildir, eksiktir.
Herkes kendi dinini hakkıyla araştırıp her şeyi öğrenmekten kendi başına mesuldür. Biz buna taklidi iman seviyesinden tahkiki iman seviyesine gelmek diyoruz.
Ortada taklit edecek düzgün insan kalmadığında taklidi iman zarara uğrar yüzeyseldir, derinlik barındırmıyordur:)
Yirmi iki yaşındayım lise çağında yaptım öyle derinlemesine değil sonra yine sıfır bilgi islama inandim tam uymasamda mantıklı güzel yönlerini görmeye çalışıyorum ama müslümanları ne kadar seviyorsun dersen hiç sevmiyorum diyebilirim heleki şu dindar olanları insanlari dinden soğutur Müslümanlık kisvesi altında her şeyi yapıyorlar kim ne yaparsa yapsın umrumda değil ama buna dini katmalari sinir bozucu ve bunun dini bilmeyen bir insanı da dinsizlestirebilecegini dusunuyorum
Cevap
24Cevap
Hayır araştırmadım
Uzun süredir Diamant Temayı takip ediyordum zaten bilgim vardı Agnostisizim hakkında ve diğerlerini yer6 nın yaptıgi programlar ülkecek bir uyanış mı getirdi nedir? 😅
İnsanlar İslamı maalesef hocalardan öğreniyorlar kuran okumuyorlar araştırmıyorlar öğrenmiyorlar kuran okusalar insanların kusurlu Allahın kusursuz olduğunu anlayacaklar
Amin inşallah Allah islamla şereflendirsin doğru yolu göstersin inşallah
Defalarca araştırdım ama hâlâ muslanim fikrim değişmedi oysa ailede dindar biride yok sadece namaz kılan benim kuzenlerim atesit arkadaslarimdan da dinden uzak ama benim fikrim onlara zıt herkesin inancı da kendine kimseyi yargilamam bana saygısızlık yapmadığı sürece. Ama bu tarz şeylerin yayginlasmasinin birçok sebebi var ve ben bu sebeplerin farkındayım
Sen yıllarca faiz haram de şu haram de bir gecede çık şu sevap bu sevap de diyanet bile kendiyle çelişiyorken millet napsın herkesin inancına saygım var araştırmadım
yuzde 90imiz ben de dahil islama miras gibi inandigimiz icin normal
Araştırdım. Ben de bir yaratıcınin olduğuna inanıyorum. Bu kadar mükemmel bir kâinat, düzen imkansız çünkü başka türlü. Fakat din önemsiz. Fasafiso..
Araştırmaya gerek yok diamond tema izlesek yeter adam herkes için araştırıp bilgisi süzüp videoya aliyor. Pahal biçilemez bir içerik.
Allah deyip ülkeyi soyanlarin iki yakası bir araya gelmesin inşallah. İnsanları dinden soğuttular
amin abla maalesef kandırıldık aldandık samimiyeti yitirdiler
ehveni şer diye verdim kandırıldık aldandık samimiyeti
En doğru yorum bu , sadece alkışlıyorum👏👏👏👏
Diamond temanın gereksiz reklamı sonucu öldü bu reklamida muslumanlar yaptilar çoğu kişi dinden cikti
@Zatı_dehb ya sen kimsinde seni ikna edeceğiz be adama bak bize ne ister ikna ol ister olma bdjdjshd
@Meliiiikeeee arkadaş, dalga geçiyor allah ve islamiyetle. İroni yapıyor, anlayamamışsın belli ki
@Meliiiikeeee ayıp ayıp hak dini İslama davet çabuk beni
@Zatı_dehb sen ancak bu dinin vatandaşlarına köle olursun
@Zatı_dehb ahaha senin gibi kâfir angaryanin yüzüne mi bakacam
@Zatı_dehb öyle miymiş kanka ben senin cevabını çoktan verdim bence fazla konuşma boş yapma kendini diamond falan sanma profil resmindeki şahsı da kaldır boşu boşuna orada durmasın yazık kafana
Yks 2024 felsefe sorularından sonra olmuştur 😀😀
Kslslslldldkfkelkf çok iyi ve doğru
@külllkedisi 😄
İnsanlar artık dinden soğudu olanlar sebebiyle
Hayatı sorguluyorsalar bu iyiye işaret. Birşeye körü körüne bağlanılıyorsa geçmiş olsun.
toplumdaki 55-60 yaş üstü sorgulamayan gelenekçi ahmakları gördükçe genç jenerasyon dinden çıkıyor
Xaten hergecen dakika millet araştırıp inancini kaybediyor
Bilime üstünlük veren gençlerimiz kurtaracak ülkemizi. Şimdiki kötü günlerden eser kalmayacan eger bilimin gücüne inanırsak.
Ben diamond temayı daha eskiden görmüştüm ve o zaman benim agnostik olmamda çok etkili oldu kaç kişi ideoloji değiştirecek bu vesileyle.
Şimdi mi akıllarına gelmiş neyse zararın neresinden dönseler kar
İmanımı sorgulayacak duruma gelmedim çok şükür. Okulda da bu inançsızlık/inanışlar anlatıldı.
Diamond arkadaş sayesindedir belki skdkf
Hayır araştırmam, elhamdülillah müslümanım
Araştırmaya gerek yok sokaklara bi gözlüğü çıkarıp bakınca her şey ortada. Gidişatımız çok kötü Allah hayır eylesin ne diyim
Uyanmalarına seviniyorum
Araştırdım zamanında. Deistim.
Felsefeyi severek arastiriyorum ben akdbwdnwkdj
Ben yıllardır agnostiğim zaten
İnsanlara bakarak dinden soğudu toplum
Araştırıp dinden çıkanlardan birisiyim😇
Uyanış gerçekleşiyor 😂
Elhamdullilah muslumanim
Vay haline türkiyenin
DT bombası fena patladı o yüzdendir
Çok önceden bakmıştım
Geliyor gelmekte olan
Diamond olayından dolayı biraz
Hepsini biliyorum deizm en yakın olduğum.
Evet üstten bir araştırma yaptım
Şaşırmadım gayet normal bir şey
Çomarlar yüzünden millet dininden soğudu.
Allah hepimize hidayet versin
Geçmişte araştırmalarım olmuşu
Lisedeyken arastirmistim
Zaten agnostiğim, gerek yok bakmama
gene akp almış seçimi
Rönesans ve Reform hareketleri başlıyor
Hayır araştırmadım
Bu insanlar admai dinden cikarttilar
Ahir zamandayız
hayır sraştırmadım
Hayır
Araştırmadım