bilgisayardan kablosuz internete baglaniyorum surekli internet kesintisi yasaniyor bir sey indirilmiyor internet yuzunden sayfalar yuklenmiyor sinyal guclendirici alsam acaba cozum olur mu? ne yapmaliyim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çok yakınında olsan bile kesiliyor mu yoksa çok uzak olduğun için mi kesiliyor?
uzak oldugum icin kesiliyor
Sinyal güçlendiriciyi laptopa değil, eve alman gerekiyor. Laptopa takılanlar, harici bir wifi adaptörü olarak geçiyor.
eve almayi dusunuyordum zaten prize takilanlardan ama cozum olur mi bilemedim
İnternetin routersiz kaç diş çekiyor?
2
Türk Telekom kuanıyordunuz doğrumudur?
Türk Telekom kullanıyorsanız bilgisayardan Türk Telekom İnternet hız testi yazıp ölçümü başlatıp ping, download, jitter ve upload değerlerinin kaç olduğunu yazabilirmisiniz?
ping 10 download 2.8 jitter 114 upload 0.3
Buna routerde taksan sorun çözülmez senin yapabileceğin bir şey yok ne yazık ki sorunda sayfalar yüklenmiyor demişsin jitter ve upload ne kadar düşük olursa o kadar hızlı gezinirsin sitelerde ya da Soysal medyada senin upload iyi görünüyor ama jitter çok yüksek en az 50 ve aşağısı olmalı aksi takdirde takılmalar, donmalar kesintiler olağandır. Jitter de 114 aşırı yüksek bir rakam sayfaların yüklenmesi ya da İnternete bir şeyler yüklemek istemen online oyunlar videolar tamamen jitter ve uploadla alakalıdır. Bir şeyler indirirken sorun yaşıyorum yazmışsın bunun sebebi de download yani indirme ölçümünde gelen 2.8 dir. Download da jitter ve uploadın aksine yüksek gelmesi lazım ölçümlerde ne kadar yüksek o kadar hızlı indirme demektir. Bunlara bir şey yapamazsın bu değerler tamamen alt yapısal sorun gibi görünüyor. Bulunduğunuz yerde alt yapı yok gibi görünüyor doğrumuyum bu konuda?
size yazdiktan sonra bir daha yaptigimda download 7 ye yukseldi indirmek istedigimi indirebildim fakat arada gidip geliyor sinyal guclendirici alip demeyi dusunuyorum zaten bu internet problemi telefonlarda da cekmiyor belki onunla alakalidir cok tesekkur ederim
Download değişkendir şimdi ölçün yine farklı gelecektir. Router almanızı tavsiye etmem routerler İnterneti değil sinyali güçlendirir. Örnek vermek gerekirse İnternetiniz ev içinde ya da evinize yakın bir dükkanınız var İnternet 1 çubuk çekiyor router bağlantısı yaparsanız bu sinyali 2 veya 3 çubuk olarak güçlendirebilirsiniz. Bu konuda dolandırılma çok görülmekte routerler İnterneti güçlendirmez efenim sinyali güçlendirir bunun altını çizerim değerler yine aynı gelecektir.
tesekkur ederim peki ben ne yapmaliyim bu sorunu cozmem gerekiyor
Bilgisayarınız dizüstü bilgisayarsa modemin bulunduğu odaya geçip modem'den gelen ethernet kablosuyla doğrudan leptoba bağlantı kurun. Googlede olan tüm sekmeleri kapatıp yeniden ölçüm yapın sonuçlar biraz daha iyi gelecektir sonuçları buraya yazarsanız üzerine konuşuruz.
Bazı leptoplar ethernet girişini otomatik olarak algılamaz kablosuz bağlantıyı (wifi) kapatmayı unutmayın ethernet kablosunu taktığınızda otomatik ekranın sağ alt köşesinde saatin olduğu yerde kablo işareti çıkacaktır kablo işareti kablolu bağlantının başarı olduğunu gösterir buna dikkat edin lütfen ölçümleri daha sonrasında yapın.
maalesef bilgisayarim masaüstü
Kablosuz bağlantı yapabilmek için wifi adaptör almış olmalısınız aksi takdirde masaüstü bilgisayarlarda kablosuz bağlantı özelliği yok. Marka model yazabilir misiniz wifi adaptörünüzün?
Kalitesi ve kapasitesi düşük wifi adaptörlerde kesintiler yaşanması olağandır. Umarım wifi adaptör alırken ucuza kaçmamışsınızdır.
bilgisayarcı flaşa benzer bir şey vermişti kasanın arkasına takmıştık ama internet hiç bağlanmıyor sürekli kesiliyor
Wifi'e bağlı olan hızını beğendiğin bir telefondan senin telefonun olabilir mesela eğer beğeniyorsan İnternet hızını, Türk telekomun İnternet hız testi sitesinden ölçüm yapıp bana ölçüm değerlerini tekrar atabilir misin? Yalnız mobil verinin kapalı olduğundan emin ol wifi değerlerini öldüğünden emin ol şu an için wifi adaptöründen şüpheleniyorum. Baştan beri leptop kullanıyorsun sanıyorum leptobun kendi anakart üzerinde kaliteli olan wifi adaptörüyle wifiye bağlanıyorsun sanıyordum İnternet değerlerin yüksek olabilir şu an için değerleri atmanı bekliyorum.
Ölçümü yaparken tüm sekmeleri kapatmayı unutma gerekirse wifi kullanımını sen ölçümü yapana kadar evde olanlara kullanmamalarını söyle doğru değerlere ulaşabilmek için bu önemli.
kendi telefonumdan yaptım ping 11 jitter 2 download 23.9 upload 13.1
Gayet güzel gelmiş değerlemeler wifi adaptör sorunlu bu kesin.
Bana wifi adaptörün marka modelini sonrasında atarsınız daha emin oluruz. Size bağlantı kurmanın daha kolay yolunu söyleyeceğim öyle bağlanın bilgisayarınıza, öncelikle sağlam bir ara kablo bulun kendinize şarj kablosu olsun ama sağlam olduğundan ve eski olmadığından emin olun lütfen. Bilgisayar kasasının sağlam girişine kabloyu takın genelde arka usb jak girişleri daha stabildir arka usb jakını kullanmanızı öneririm. Telefonunuzla bağlantı sağladıktan sonra telefonunuzu açın ayarlarına girin bağlantılar seçeneğinden "usb bağlanıyor" seçeneğini seçin. Telefonunuzda wifinizi açın mobil veriniz kapalı olsun aksi takdirde mobil verinizi aktarır bilgisayara, bir nevi telefonunuz modem görevi görecek bilgisayara İnternet bağlantısı kuracaktır. Değer ölçümünü yine yapabilirsiniz ya da bir süre kullandıktan sonra kesinti olacak mi sorun yaşatacak mı deneyip sonucu paylaşabilirsiniz burada.
Bu işlemleri yaparken bilgisayardan wifi adaptörünü çıkartın aksi takdir de usb adaptörden İnternet almaya devam edebilir sadece teledon bağlantısı olsun. Bu bağlantı hoşunuza giderse wifi adaptör almanızı tavsiye etmem kullanmadığınız bir telefon varsa onu bu bilgisayarınıza İnternet aktarmak için kullanabilirsiniz. Zira usb adaptörler yaşadığınız bu sorunları çok çıkartıyor.
realtek rtl8188ftv wireless lan 802. 11n usb 2.0 diyor, önerinizi de deneyeceğim şimdi
ay sarj kablosunu yaktım sanırsam😅
Nasıl oldu böyle bir şey imkansız?
Anlamadığınız yapamadığınız yerleri sorun yanlış yapmayın!
çıkardığımda ucu yanmıştı bilmiyorum bir şey olmaz ya
Kısa devre olmuştur görerek taktığınıza emin olun yarım takılırsa oynama yapar kısa devre sebebi budur usb kablo çok eski olmasın bilgisayar eski nesil mi yeni nesil mi bunlara dikkat edin yeni nesil bilgisayarların usb girişleri 3.0 olan var 4.0 olan var siz buna eski kablo takarsanız yine yakar ama çoğunluk sağlam bir şekilde oturdulmadığından kaynaklıdır. Bu durumun yaptığınız bir işlemle alakası yoktur altını çizerim bunun.
Eğer evinizde sağlam bir kablo varsa yeni nesil telefonlardan onunla işleme devam edin lütfen. Zor geliyorsa kasanın ön tarafından bir usb giriş yerini de kullanabilirsiniz ön usb girişlere daha az akım gelmektedir.
yeni kablo takmıştım orijinaldi ama tam oturmamıştı
Hatanızı kabul etmeniz erdemliktir tebrik ederim sizi. 🙂
bir sey yapacagimi biliyodum
Sorun olacağını sanmıyorum hatasız kul yoktur efenim. Ne aşamadasınız bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi?
telefonuma uyan baska kablo yok suanlık evde ama zaten dedıgınız yontem gecici bir sey yani benim bir sekilde halletmem gerekiyor
Dediğim yöntem pratik bir yöntem geçici değil, ara kablo bilgisayara bağlı olduktan sonra İnternete bağlanılması 5 sn bile sürmez. Wifi adaptörünüzü bugün araştıracağım özelliklerine bakıp dönüş sağlarım şu an için bekleyin ekstra bir şey yapmayın. Her yanlış adım yanlış ürün almak yarar yerine bütçenize zarar verir.
Elinizde olan ürünün gerekli araştırmasını yaptım. Ürün başta söylediğim gibi kalite standartlarına uymayan bir ürün. Siz zaten sorunu çözme odaklı olarak yeni ürün istiyordunuz yardımcı ürün seçiminde size yardımcı olmamı dilerseniz önereceğim bir ürün var onu alırsanız kopma, kesinti yaşamadan gayet kafanız rahat edecektir. Bunun dışında bilgisayarla modem arasında kaç duvar var modem ve bilgisayar arası kaç metre bunlarıda eklerseniz güzel bir ürün önerebilirim.
Şu an evde degilim ama tahminimce 105 metredir
105 metre çok kısa mesafe olur. Modeme o kadar yakınmısınız? Neredeyse bitişik odalarda oluyorsunuz modemle. Bunu açıklayıp evdeyseniz modemle sizin aranızda toplamda kaç duvar var onuda belirtin lütfen.
105 metre çok fazla yapar eve sığmaz yanlışınız var. Sabahtan beri diyorum nasıl 105 metre uzaklıkla oyun mu oynuyorsunuz efendim. Bende yorgunum kafam yerinde değil şimdi dedim kendi kendime 105 metre nedir. 😅
ya bende bilmiyorum😅 modem salondan girilen diger odada mesafeyi bilmiyorum yani
Tamam arada kaç duvar olduğunu söyleyebilirsiniz. Hatrınızda yoksa evdeyseniz bilgisayardan modeme kadar toplam kaç duvar var sayın ona göre söyleyin. Çünkü duvarlar engeldir çekim gücünü düşürür kaç duvar olduğu önemli bilgisayarla modem arasında. Bunun dışında evinizde metreniz varsa ölçebilirsiniz mesafeyi bir kişinin yardımıyla böylece hem metre uzunluğunu hemde duvar bilgisini daha doğru vermiş olursunuz bana.
Sizin elinizde olan wifi adaptörünüzün çekim gücü hakkında araştırmalar yapıyordum. Elinizde olan wifi adaptörü ne zaman aldınız tanıdığınız birisi miydi? Bu kişi her kimse bu işlerden anlamadan ya da bile isteye sadece kazanç amacı güderek satmış elinizdeki wifi adaptörünüzü, bilmiyorum artık ne kadar para verdiniz ama anten kapasitesi çok düşük bilgisayar modem arasında bir duvar bile olsa çekimde sorun yaşatacak bir ürün, kazancını düşünen insanlar bu satışı yapanlar ne yazık ki.
modem eski maalesef Şu an kimse yok evde metreyle olcemem yani galiba 4 duvar var emin degilim taam bir de bir sey daha soracagim o odadaki modemi kabloyu uzatarak kendi odama uzatabilir
miyim acaba boyle bir sey mumkun mu
Mesafeye uygun ethernet kablosu alırsanız çekebilirsiniz engel olmayacak şekilde bir ucunu modemin ethernet girişine diğer ucunuda bilgisayar kasasının ethernet girişine takarsınız.
merhaba adaptör onericektiniz ya acaba onerebilir misiniz iyisinden bir de onu denemek istiyorum
Bütçenizi yazar mısınız en fazla ne kadar para ayırmak istersiniz ya da ne kadar paranız var?
Ayrıca siz eve gitmediniz mi hiç kaç duvar olduğunu sordum tahmini söylüyorsunuz dört demiştiniz?
3 duvar, bütçe olarak da çok pahali olmamalı kesin diyemem ama siz kesin duzelir diyeceginiz bir urun var ise kabul ederim fakat pek fazla butce ayiramam 500 diyelim ogrenciyim cunku
cevaplayacak misiniz yari yolda birakmayin:(
Bana mesaj atabilirsen iyi olur. Bir tavsiyede bile bulunsam kurulumlarda sorun yaşasanız yine konu uzayacak.
Ayrıca konu için acele etmeyin wifi adaptörlerin biraz yetersiz kalabileceğini düşünüyorum. Bakalım nasıl yapacağız mesafe biraz uzak duruyor duvarlar çok engel olabilir. Ekstra bir routerde önerebilirim. Bütçenize uygun ve kaliteli bir şeyler düşünüyorum.
olur umarim ki ise yarar
Size kendim kullandığım bir router var onu önereceğim İnternet fiyatı 300-320 TL aralığında, bulunduğunuz şehirde vereceğim routeri bulabilirseniz fiyat internet ortamından çok pahalı değilse işinizin biraz daha hızlanması adına bulunduğunuz yerden direkt olarakta alabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde ürün pahalıysa internetten şu an yazdığım fiyat aralığında siparişini verebilirsiniz. Fiyat konusunda kandılmamaya dikkat edin bunun altını çiziyorum! Bütçenize uygun olan tavsiye router markası: Xiaomi mi wifi menzil genişletici pro model no: R03, diğer bir adıyla Xiaomi mi wifi range extender bu ürünü almanızı tavsiye ediyorum. Teknik özellikler "wifi band: 2.4 Ghz, wifi standart: IEEE 802.11/g/n, 300 Mbps" bu teknik özellikleri alırken ürünün ambalajında bizzat kendiniz kontrol edin. Aldıktan sonra kurulum ve püf noktalarda yazarsanız yardımcı olacağım. Bu kurulumu yaptıktan sonra router yeterli olursa wifi adaptör almayacağız yetersiz olursa tavsiye ettiğim routerle beraber kullanacağınız bir wifi adaptör önereceğim size. şu an alacağınız bun ürün yani router menzili genişletecektir. Yani modem size kurulumu doğru yapıldığı takdirde yakınlaşmış gibi olacak bir nevi, bundan sonrası şu an elinizde bulunan hali hazırda bilgisayarınıza takılı olan wifi adaptöre bağlı gerek duyarsak onu da değiştireceğiz. şu an bu tavsiye ettiğim routeri ben kullanmaktayım memnunum fiyat performans ürünü diyebilirim.
Yalnız şunu unutmayın amacımız menzili, mesafeyi kısaltmak İnternet gücünü artırmak. Bulunduğunuz yer kaç hıza izin veriyorsa yine aynı hız alacaksınız örneğin geçenlerde yaptığınız ölçüm download 20 civari gelmişti bu bulunulan yer ne kadar hıza müsaade ediyorsa yine aynı hızı alırız amacımız modemi yakınlaştırmak sinyali güçlendirmek bu yanlış anlaşılmasın bunun altını çizmekte yarar var.
Xiaomininkini internet uzerinden almistim 3 diş cekiyor fakat internet gucu yavas arada kesinti oluyor bazen hic olmuyor video vb izleyebiliyorum ama indirme hizi yavas sanirsam ki adaptor kalitesiz
şu an önerdiğim ürün elinizde mevcut mu?
evet
Bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz acaba router bilgisayarla modem arasında nerede yer alıyor modeme mi daha yakın bilgisayara mı?
bilgisayara yakin yani ikiside ayni odada prize takarak kullaniyorum uygulamasi var sinyal gucu (-56dBm) yaziyor
Dbm iyi derecede çekiyor bunda sıkıntı yok, sizden iki şey rica edeceğim birincisi şu an bilgisayara bağlı olan wifi adaptörünüz ile routere bağlıyken altını çiziyorum wifi adaptör üzerinden routere bağlı olduğunuza emin olun! Türk telekomun internet hız ölçüm sitesine gidin ölçümü yapın download, ping upload jitter bunları kaç geldiyse not edin. Notlarınızı aldıktan sonra wifi adaptörünüzü kasadan sökün internet erişimi olmasın hiç bir şekilde bilgisayara,
Bir sonraki adım ;
Telefonunuzdan modemin şifresini unutturun sadece routere bağlanın geçen söylediğim gibi usb kabloyu alın kasanın erişebildiğiniz bir yerine stabil sağlıklı çalışan bir usb giriş yerine bağlayın. Daha sonra telefonu kabloya bağlayın telefondan ayarlara gidin ve bağlantılardan usb bağlanıyor seçeneğini açın bilgisayara İnternet gelecek yine hız testi sitesine gidin ölçüm yapın sonuçları kağıda yazın bu durumda wifi adaptörün bize verdiği hızla telefonun verdiği hıza bakalım her ikisinide buraya yazın sonuçların. Buna göre wifi adaptör düşük download verirse telefona göre wifi adaptör alırız size.
Router konum olarak nerede olmalı ;
Normalde router modeme yakın olmalı bilgisayarla modemin ortasında kalmalı modeme bir miktar daha yakın olmalı çünkü sinyali kolay almalı modeme uzak olmamalı. Ama şu an routerin yeriyle oynamadan olduğu yerde dediğim ölçümleri yapın ve sonuçları bana yazın yapamadığınız yer olursa bana yazın cevaplandırırım.
onerdiginiz usbyi tekrar yazabilir misiniz
Telefonunuz routere bağlı olacak, modemin şifresini unutturun router bağlı olsun sadece, yeni nesil üretilen telefon kablosu olsun eski kablo kullanmayın mümkünse bu kabloyla bilgisayara bağlantı kurun bilgisayara bağlayın sonrasında ayarlar baglantılardan usb bağlanıyor seçeneğini aktif edip bilgisayara internet vereceksiniz. Ben tekrar değindim tam neresini yapmadıysanız onu yazın.
Bu işlemleri yapmadan önce wifi adaptörü kasadan sökün internet erişimini kesin.
benim kablom iphone uyumlu bilgisayara olur mu bilmiyorum onun disinda baska kablo yok ne yapayim
tablet ile baglamayi denedim fakat kabloyu algilamiyor
Algılamamadan neyi kasttettiniz okuyor tanımıyor mu yoksa hiç mi okumuyor. Rica ediyorum uygulama içi mesaj atın daha seri yardımcı olabilirim size.
hiç okumuyor
1300 mbps dual band usb 3.0 adaptör kablosuz wifi alıcı 2.4ghz 5ghz özelliğinde adaptör buldum. İyi mi?
Kablosuz olduğu içindir. Modem nerede
modem baska bir odada benim oldugum odaya uzak benim odama kablo erismiyor
Bence şnternet sağlayıcıda sıkkntı var kopma varsa
nasil anlayacagim olup olmadigini
Vala sürekli kopma varsa hattın kendisindedir
Modem için servis iste