Sosyal medya da sırf prim için sosyal çürümeye sebep olan paylaşımların yapılmasına karşı bakış açınız nedir?

Sosyal medya hesaplarımı kapatma sebeplerimden birisi bu. Çünkü paylaşılan içeriklerde insanlar da sosyal çürümeye , güvensizliğe sebep olan olayların ben şahsen psikolojik etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Bir süredir Twitter da gündemi takip ediyordum ve zamanla artık insanlara karşı güvensizlik oluştu. Aslında etkileşim için paylaşılmış içerikler olduğunu biliyordum ama elimde olmadan dışarı çıkmaya korkar oldum ya da yabancı insanlardan korkmaya normalde yeni birileriyle tanışmayı severim ama bu güvensizliği aşmadım. Hemen hemen herkeste bunlar olmuştur diye düşünüyorum. Bu yüzden bana kalırsa sosyal medya artık kullanıcıların inisiyatifine kalmış ( ve genel olarak prim için paylaşım yapan) onların yönlendirdiği ve diğer insanların ego tatmini yaptığı ütopik sanal dünyaları ve saçmalıkların bir arada bulunduğu bir platform haline geldi benim için.

Sosyal medya da sırf prim için sosyal çürümeye sebep olan paylaşımların yapılmasına karşı bakış açınız nedir?