ben ASP. NET'i daha çok seviyorum çünkü Visual Studio gibi harika bir geliştirme ortamı var ve işlemleri görsel olarak gerçekleştirme imkanı var. Sizce hangisine yönelmeliyim?
Peki siz:
Neden PHP?
Neden ASP. NET?
Peki siz:
Neden PHP?
Neden ASP. NET?
Kolay olsun, hızlı olsun diyorsan ASP,
Kolaylık ve hızdan da önemli şeyler var diyorsan PHP.
Ucuz olsun idyorsan PHP,
Para önemli değil diyorsan ASP.
ikisinide kullanıyorum gayet güzel:)
Cevap
7Cevap
Ben ikisini de kullanıyorum. Güzel yanları var. Kötü yanları var ama tercihim, Visual Studio dan dolayı ASP. NET.
Uğraşmayacaksın Wordpress kur geç kardeşim :)
Bilgim yok onlar hakknda
xper alir giderm
PHP .
ben ASP. NET diyorum
DJango der giderim
PHP.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Yıllardır süre gelen bir tartışma konusu “PHP vs ASP. NET”. Android mi? iOS mu? sorusu kadar da PHP mi, ASP. NET mi? Sorusu yazılımcılar arasında yaygındır. 2 dilin arasında kullanım alanları dahilindeki benzerlik dolayısıyla kıyaslanmaması beklenemezdi. Tabi ki bu benzerlik birbirlerinin bire bir alternatifi olduğu düşüncesini aklınıza getirmesin. İnce noktalarda keskin ayrımlar söz konusu.
Aralarında bulunan farkları bilgim dahilinde açıklarken keskin cümleler kullanmama taraftarıyım. Çünkü iki yapı arasında hızlı değişimler mevcut. Bugün olmaz dediğimiz kavramlar yarın olur şeklinde güncellenebiliyor. Kısaca aralarında olan farklılıkları listelemek gerekirse;
Daha da ince detaylar mevcut.
Genelleme yapmamız gerekirse yazdığınız uygulama türüne göre performans kod performansı değişkenlik gösterecektir. Eğer büyük ölçekli, güvenlik çok ön planda kurumsal uygulamalar geliştirecekseniz ASP. NET iyi bir tercih olabilir. Hızlı, pratik, düşük maliyetli uygulamalar geliştirmek için de PHP uygun alternatif olabilir.
Diğer bir unsur da öğrenim kolaylığı. Kişiden kişiye değişmekle birlikte pratik olmasından dolayı PHP’nin daha kolay öğrenilebileceğini düşünüyorum.
Kariyer anlamında değerlendirdiğimizde ASP. NET yazılım geliştiricisi talebi, PHP yazılım geliştiricisi talebine göre ezici bir oranda daha yüksek.
Bir de bu kıyaslamaya yeni bir alternatif eklemek istiyorum. O da Python 😊 Araştırmanızı tavsiye ediyorum.