Web tasarıma başlamak istiyorum. Sağlam bir başlangıç yapmak için HTML & CSS mi, Wordpress mi yoksa ASP.NET mi öğrenmeliyim?
Genel olarak web tasarıma başlamak için hangi diller öğrenilmelidir, yardımcı olabilir misiniz acaba?
Şimdiden teşekkür ederim.
Genel olarak web tasarıma başlamak için hangi diller öğrenilmelidir, yardımcı olabilir misiniz acaba?
Şimdiden teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Web Tasarım öğrenmeye nereden başlamalı?
Web tasarım öğrenmeye nereden, hangi dili öğrenerek başlayacağınız tamamen hedefleriniz ile alakalıdır. Öncelikle front-end developer mi, back-end developer mi yoksa full stack developer mi olmak istediğinize karar vermelisiniz.
Kendiniz için statik bir web site yapacaksanız HTML ve CSS bilmeniz yeterli. Fakat sık güncellenen bir site yapacaksanız mutlaka PHP, Java ve veritabanı yönetimini öğrenmelisiniz.
Front-end Developer nedir, ne iş yapar?
Front-end developer, arayüz geliştiricisidir. Bunun için mantıksal işlemler gerektirmeyen ve işin tasarımsal tarafını yapılandıran işaretleme dilleri HTML'i ,CSS'i ve dinamik alanlar için JavaScript'i kullanır.
Back-End Developer nedir, ne iş yapar?
Back-end developer ise PHP, . NET veya Java gibi programlama dillerini kullanarak mantıksal işleyişi kodlar ve veritabanı işleyişini yapılandırır.
Full-Stack Developer nedir, ne iş yapar?
Hem front-end developer'in hem de back-end developer'in görev ve sorumuluklarının tamamını tek başına yerine getiren ek olarak sunucu yönetimi konusunda da uzman olan kişiye full-stack developer denir.
https://www.youtube.com/embed/YwGfgLy4iHkMaalesef günümüzün kapitalist düzeni gereği şirketler çoğunlukla full-stack developer arayışındadır fakat ekip halinde çalışmaya önem veren şirketlerde hala front-end ya da back-end developer olarak çalışabilmek mümkündür.
Temel HTML Eğitimi;
Temel CSS Eğitimi;
https://www.youtube.com/embed/SleF5MeMzvgHocam sayenizde baya teknik bilgi ogrendim.
Eylemlerim devam edecek :)
o halde sizi kendi kişisel soruma da beklerim :)
Mac Air 2020 kullanıcı deneyimleri neler, önerir misiniz? ↗
Önerileriniz itinayla uygulanır. :)