bankalar, devletler veya cia, nsa vs tamamen güvenilir ve hacklenemez bir ağ tasarlayabilir mi?
Evet, yapılabilir.
Hayır, hiç bir ağ güvenli değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bankalar, devletler veya cia, nsa vs tamamen güvenilir ve hacklenemez bir ağ tasarlayabilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
hiç bir bilgisayara harici bi disk filan takılmazsa ve ağ internete açık olmazsa belki olabilir
olabildiğince güçlendirelebilir ama hep bu işin açıklarını arayan siber güvenlikle uğraşan insanlar var o yüzden biraz zor
Tsk'nın kendi ağı var diye biliyorum güvenlidir herhalde
Yani mümkün ama ne tarz bir işlevi olucak o problem. Hava boşluklu ağlarla bir sistem kurarsan olur.
Hava boşluklu ağlar ne oluyor açıklar mısın?
Hava boşluklu bilgisayar veya ağ, dış ağlara bağlı kablolu veya kablosuz hiçbir ağ arayüzü olmayan bilgisayardır.[3][4] Birçok bilgisayar, kablolu bir ağa bağlı olmasalar bile, kablosuz ağ arayüz denetleyicisine (WiFi) sahiptir ve İnternet'e erişmek ve yazılımı güncellemek için yakındaki kablosuz ağlara bağlanırlar. Bu durum bir güvenlik açığı teşkil ettiğinden, hava boşluklu bilgisayarların kablosuz arayüz denetleyicileri ya kalıcı olarak devre dışı bırakılır ya da fiziksel olarak kaldırılır. Verileri dış dünya ile hava boşluklu sistem arasında taşımak için, verileri flashdrive gibi fiziksel bir ortama yazmak ve fiziksel olarak bilgisayarlar arasında taşımak gerekir. Fiziksel erişim kontrol edilmelidir (insan kimliği ve depolama ortamının kendisi). Dışarıdaki güvensiz sistemden saldırıya uğrayabilen ve kötü amaçlı yazılımın güvenli sisteme bulaşması halinde güvenli verileri dışarı aktarmak için kullanılabilen doğrudan tam ağ arayüzüne göre kontrol edilmesi daha kolaydır. Bu nedenle, ağ ve ulaşım katmanlarını fiziksel olarak ayıran ve uygulama verilerini kopyalayıp filtreleyen tek yönlü veri diyotları veya çift yönlü diyotlar (elektronik hava boşlukları olarak da adlandırılır) gibi bazı yeni donanım teknolojileri de mevcuttur.
sanırım pratikte kullanılmıyor çünkü hiç duymadim. tesekkur ederim bana bir bilgi kattin.
Zor kral
Bence imkansız
Yapılabilir
İmkansız
İmkansız