Böyle bilgisayarcılara ne kadar güvenilir?

Laptop alacaktım mağazaya gittik (köklü bir elektronik ürünler mağazası) ama laptobun fiyatından başka Office programları, antivirüs, mause, çanta falan derken fiyat bir hayli artıyor. Antivirüs istemedik olmasın dedik tabii bir yandan satıcı ısrar ediyor ya virüs gelirse diyor riske atmaya değer mi diyor. Daha iyi bilgi alabilmek için bilgisayarcı bir tanıdığı aradık orada antivirüse gerek yok dedi. Laptobun fiyatı çok pahalı, normalin üstünde dedi. Bizde vazgeçtik yanına gelelim konuşalım dedik. Gittik dükkana ama dükkan öyle bilgisayar tamircisi dükkanı değil. Bir pasajın içinde dipte kalmış bir dükkan. Bu adam aslında servisçi dışarıya iş yapmaya gidiyor. O dediğin laptobun aynısını veya benzerini sıfır veya sıfıra çok yakınını ben sana 2500 TL'ye bulurum dedi. Mağaza fiyatları gerçekten gereksiz pahalı dedi. 2-3 gün içinde elimden gelenin en iyisini bulacağım dedi bizde tamam dedik. Bakalım bekleyelim görelim. Eğer beğenmezsem almam bende. Böyle bilgisayarcılara ne kadar güvenilir? Mağazada 7-8 bin TL'ye satılan laptobu bana 2500'e nasıl bulacak? Bunu da sorduk insanların paraya ihtiyacı var dedi. Bir dükkandan alıyor biraz ötedeki dükkana satıyor dedi. Yaşadığım şehirde böyle yapan yoktur da İstanbul'da Ankara 'da çoktur. Artık bakalım nereden bulacak? Sizce ne yapayım?
Böyle bilgisayarcılara ne kadar güvenilir?