Güncellemeler
+1 yıl
soruyu direkt buraya ekliyorum o halde benim laptopta 4 gb yer var ben pyhton indirdim visual studio ile çalışıyorum dersler için SQL ve c# indirmem gerek ramı yükseltmem gerek galiba ama bilgisayarın işlemcisi de düşük 2ghz yükseltebilir miyim bir sorun teşkil eder mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Format nasıl atılır demeyeceksen sor :d
yok :D benim laptopta 4 gb yer var ben pyhton indirdim visual studio ile çalışıyorum dersler için SQL ve c# indirmem gerek ramı yükseltmem gerek galiba ama bilgisayarın işlemcisi de düşük 2ghz yükseltebilir miyim bir sorun teşkil eder mi
4 GB yerden kasıt RAM mi hard disk mi?
Eğer RAM ise 8 GB'ye yükseltmek yeterli olur, işlemciyi yükseltmen şart değil.
RAM'i mutfak tezgahı gibi düşünebilirsin, ne kadar çok alan, o kadar çok aynı anda çalışabilecek uygulama. İşlemciyi de ocak gibi düşün, ne kadar güçlü, o kadar hızlı işlem yapma. Dolaplar da hard disk oluyor.
ram 4 gb. çok iyi anlattın tebrik ederim :D 8 gb yeterli diyorsun. harddisk yükseltilebiliyor mu bu konu da çok bilgisizim :D
Evet, bazı bilgisayarlara 2 hard disk takabiliyorsun. Öyle olunca direkt bir tane daha hard disk alıp takıyorsun, ekstra depolama vermiş oluyor sana. Eğer 1 tane takılabiliyorsa o zaman önceki hard diski yedekleyip yenisine aktarmak falan gerekiyor. Yerel disklerin henüz dolmadıysa böyle bir işe girişmeye gerek yok. SSD yoksa ilerde belki SSD almayı düşünebilirsin. Bir programı açarken falan dosyalar hard diskten RAM'e aktarılır, bir nevi dolaplardan tezgaha alırsın malzemeleri. SSD'ler bu verileri RAM'e yazarken çok daha hızlı, o yüzden bilgisayar ve programlar çok daha hızlı açılır.
şu an bilgisayarda yazılım dillerine yer açmak için hangisi daha mantıklı ram mı harddisk mi biri harddisk yükselt demiş kafam karıştı
Yerel disk C ve D yerel disklerine bak ne kadar dolular diye. Eğer çok dolu değillerse yükseltmek gerekmez harddiski. Sen 4 GB yer var deyince o öyle anlamış. Hard disk mutfak dolabı görevi görür, bir gün kullanmak için yüklediğin her şey ona yüklenir. Sen kullanacağın sırada oradan diskten alınıp RAM'e yazılır, işin bitince geri diske döner. O yüzden diskte boş alan yoksa yeni şeyler kuramazsın ama boş alan varsa idare eder seni daha bir süre.
Tamamdır tişikkirler
Rica ederim
Yepp
Ram değil, harddiski yükseltmen gerek yer yoksa
neden ne farkı var
Ram dediğin şey, bir programın çalışması için gerekli işlem gücünü karşılayan donanımdır.
Harddisk de , o programın kurulması için gerekli alandır.
Birisine kurarken ihtiyacın olur (harddisk), diğerine çalıştırdıktan sonra almak istediğin performansta (ram)
harddiski nasıl yükselteceğim
Yani disk alıp Takman gerek. Bilgisayarcıya falan götürebilirsin.
araştıracağım teşekkürler
Rica ederim
Sorrr
sor?