Günoooo Günoooo Günaydın
Nette yazan herşeye inanmamak gerekiyor malum.. size sorayım dedim👀 ne kadar doğru bu? Sen telefonunu yüzde kaç olduğunda şarj ediyorsun?

Günoooo Günoooo Günaydın
Nette yazan herşeye inanmamak gerekiyor malum.. size sorayım dedim👀 ne kadar doğru bu? Sen telefonunu yüzde kaç olduğunda şarj ediyorsun?

Ben yıllardır şarj seviyesi %15 ve aşağısına indikten sonra telefonu şarja taktım. %100 şarj dolduktan sonra damlama şarj diye bir şey var, ne kadar doğrudur bilemem tabi ama ben 3 yıldır Samsung telefonu bu şekilde ve hor kullanmama rağmen pil dayanıklılığı muhteşem seviyede.
Bende hep böyle yapıyorum da ilgimi çekti bu yazı kafamda soru işareti oldu. Teşekkürler 🙏
bir kere bence iyice boşalmadan doldurmamak lazım, ikincisi telefonların içerisnde seçenek var %85 e kadar doldurun pil ömrünüz uzasın diye. Hakikaten piller %90 a kadar çok hızlı şarj oluren 90 dan 100 e çok yavaş şarj olur ve ısınırlar. Ama ben 100 doldurmayı seiyorum çünkü çabuk bitiyor aksi halde gün içinde
yalnış o bilgiler telefon zaten şarj 0 olana kadar durmuyor pil belli bi seviyedeyken kapatıyor yani kapasitenin hepsini kullanmaz yoksa batarya ölü verir 2 güne
Ben her zaman şarja takarım, bu bilgiler kesin değil. İstediğin zaman takabilirsin.
Sadece takılıyken oyun vs. oynama. Şarj ederken bırak şarj olsun sadece.
Şarjdayken bazen müzik dinliyoruz bazen film izliyoruz👀
Cevap
9Cevap
Yüzde 20 ye düşünce şarja takıp yüzde 85 ideal yazıyor bazi Android telefonlarda ancak herkes yüzde 10 yüzde 100 olarak uyguluyor
Bende herkeslik dilimdeyim
Bu bilgi kısmen doğru diyebiliriz. Şarj kuralı, batarya ömrünü uzatmak için 80-20 dir. Yeni cihazlarda, bunun ayarı da mevcuttur. Şarjı 80 den yukarı çıkarmaz.
Sanmıyorum. Sürekli yüzde 50de şarja takılırsa bu sefer de o kalan 50lik kısım körelir. Bana öyle geliyor en azından. Yani telefon şarjı 50nin altında yavaşlar randıman vermez 😄
Olabilir ama benim her zaman %100 görmek gibi bi takıntım var
Farkında olmadan bunu yapıyormuşum. Ama pek bir faydasını görmedim.
%10 aşağısına düşürmemek gerekiyor %90 dan fazla da şarj etmemek gerekiyor diye biliyorum
Kanıtlanmış bir bilgi yok. Pilin kalitesiyle alakalı bir durum o
Doğru aslında en dibe kadar bitirmemek gerekiyor ben o yüzden 25-30 olunca takıyorum
doğru, %20 ve %80 arasında tutmak en sağlıklısı diye biliyorum
Yalan. Canın ne zaman istiyorsa tak çıkart.
Sen olaysin ya cidden
Biliyorum.
⭐Evet doğru, önemli bir bilgi ⭐
30 altına indirmiyorum
Aman bunu mu takip edicem :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?